Yengeç Burcunda Yeni Ay: "Köklerimizle Sınandığımız Fırtınalı Bir Dönem..!"
Deneysel Astrolog Mihrap Sarıçiçek'in yazısı...
Yengeç burcunun 21 derecesinde güçlü bir yeni ay gerçekleşecek. Bu yeni ayın teması, hem bireysel hem de küresel ölçekte; aile, yuva, vatan, vatan toprağı, ulusal ve milli konular ile denizlerle ilgili gündemleri açığa çıkarabilir. Güneş ve Ay’ın Satürn ile kurduğu olumsuz görünüm; yaşam enerjimizde düşüşe ve zihnimizde karamsar bir yapıya yol açabilir. Milli sınırlar, halk ve otorite arasında yaşanacak sıkıntılı durumlar; işçiler, inşaat ve arazi yapılaşması konusundaki girişimlerin eyleme dökülmesi gibi birçok konu can sıkıcı bir hal alabilir. Bu süreçte yeni kanun maddeleri gündeme gelse de Merkür’ün geri hareketi (retro) nedeniyle bu kurallarda tekrar düzenlemeye gidilmesi gerekebilir.
Ankara koordinatlarına göre açtığımız haritanın yükseleni Terazi burcudur. Bu dönemde temel motivasyon kaynağımız; hak, hukuk, adalet arayışı ile evlilikler dahil her türlü ikili ilişki olacaktır. Haritanın yönetici gezegeni Venüs, rahat etmediği Başak burcunda konumlanırken; Mars ve Uranüs’ten sert açılar alıyor. Bu durum; aniden biten evlilikleri, adaletsiz durumları, hazine, vergilendirme ve dış ilişkileri etkileyen mali konulardaki olumsuzlukları, savurganlığı ve yüksek harcama oranlarını tetikleyebilir.

Jüpiter’in Plüton’a olumsuz, Uranüs ve Neptün’e ise olumlu etkileri, aslında kültürel ve dini alanlarda köklü reformların ayak seslerini duyuruyor. Bu süreç, toplumsal olarak büyük değişimleri beraberinde getirebilir. Hayırseverlik faaliyetleri artabilir (dilerim bu durum bir zorunluluktan kaynaklanmaz). Yasama organlarında yapılacak köklü değişiklikler kapıdayken, Merkür retrosu nedeniyle bu adımların çok sağlıklı atılamayabileceğini unutmamak gerekir.
Önümüzdeki süreçte yaşanacak her türlü gelişme, kültürel köklerimize ne kadar bağlı olduğumuzu sınayacak. Köklerine ve geleneksel devlet yapısına bağlı kalanlar ayakta dururken; bunu yok sayan, modernleşme veya aşırı muhafazakarlaşma adına dayatılan ama aslında küresel sisteme hizmet eden yapısal oluşumlara kapılan devletler, bu sistemin kölesi olmaya mahkum olacaktır.
James Norbury’nin Büyük Panda ve Küçük Ejderha kitabında geçtiği gibi:
“Şu ağaç nasıl ayakta durabiliyor hala?” diye sordu Küçük Ejderha.
“Daha iyi günlerde derin kökler saldı,” dedi Büyük Panda. “Şimdi tüm fırtınaları atlatabilir.”
Sevgiyle kalın...























