Yaralarımızdan Sızan Işık: 16 Mayıs Boğa Yeni Ayı...
Deneysel Astrolog Mihrap Sarıçiçek'in yazısı...
Gökyüzü, hayatımızın temellerini sarsmadan yeniden inşa edebilmemiz için bizleri köklü, derin ve bir o kadar da şifalı bir döneme davet ediyor.
16 Mayıs saat 23.00’te, Boğa burcunun 25 derecesinde bir yeni ay gerçekleşecek. İstikrar ve sağlamlık isteyeceğimiz 14 günlük bir dönem bizleri beklemekte. Yeni ay, şifayı ve zehri bir arada bulunduran bir sabit yıldızla etkileşim halinde olacak.

Bu dönemde sağlamlık arayışımız, "istikrarlı olmalıyım" konusundaki kendimizi zorlama eğilimimiz ve konfora aşırı düşkünlüğümüz öne çıkabilir; ancak hayatımızdaki her bir duygunun dozajındaki azlık ya da aşırılık bizlere zarar verebilir.
Ceres’in Ay ve Güneş ile görünümde olması; doğaya, tüm canlılara ve çocuklara öncelik vermeyi gündeme getirebilir, anneyle olan bağımlı enerjileri açığa çıkarabilir. İkili ilişkilerde sona ermiş bir durum varsa, Ceres’in mitolojisinde olduğu gibi bir başka bahara kadar derinden yas tutulabilir. Anne-kız ilişkilerinin masaya yatırılması, kayıp ya da kaçırılmış çocuğu olan kişilerin olaylarının çözümlenmesi, Merkür'ün etkisiyle gün yüzüne çıkabilir.
Ay ve Güneş ile kavuşum halinde olan Merkür, düşüncelerde sabitlik verebilir. Dolayısıyla güven duyulan söylemler, bu dönemde bizler için çok önemli olacaktır.
Yeni ay anında, Ankara koordinatlarına göre Oğlak burcu yükselmektedir. Bu da motivasyonumuzun bir sistem kurmak, kalıcı bir yapı oluşturmak ya da bu yönde girişimlerde bulunmak üzerine olacağını göstermektedir.
Mars ve Şiron (Chiron) görünümü ise öfkeyi bastırma ya da harekete geçememe sorumluluğunu başkalarına atma eğilimi doğurabilir. Acı duyduğumuz konuların açığa çıkmasıyla, bu durumları iyileştirme yollarının köküne inebiliriz. Öte yandan, acıyı bastırmak adına başkalarının üzüntülerini manipüle etme riski de bulunabilir; oysa konunun temelinde kişinin kendini iyileştirme arzusu yatmaktadır. Fiziksel olarak ise ev içinde yaşanabilecek kafa yaralanmalarına dikkat etmekte fayda var.
Venüs ile yapılan olumlu görünüm; kadın-erkek ilişkilerinde oluşan ayrılık ya da küslük gibi durumlarda, eğer kişiler harekete geçerse güzel sonuçlar alınabileceğini müjdeliyor. Ancak bu açıya gelen Jüpiter’in olumsuz görünümü, içte duyulan hüznün büyüyebileceğini de gösterebilir. Bu zorlu görünümü hafifletmenin tek yolu ise tamamen sevgiye odaklanmaktır. Sevgiyle gelen şifa bizi büyütecektir.
Hz. Mevlana’nın “Işık yaradan sızar” sözü, tam da bu görünümün özetidir. Kemal Sayar da bu sözü, “İnsan yaralandığı yerden aydınlanmaya başlar” şeklinde yorumlar. Gökyüzü de bizlere, tam anlamıyla yaralarımızdan aydınlanmaya başlayacağımız bir süreci anlatmakta.
Tüm yaralarınızdan aydınlandığınız bir süreç yaşamanız dileğiyle.
Sevgiler…























