Milli Ara ve Futbolun Yıldız Haritası: 'Kimler Gidiyor, Kimler Kalıyor?'
Astrolog Eda Işıl Kardeş Uygun'un yazısı…
Sevgili okurlar…
Son dönem futbol dünyasının merak edilenleri, astrolojik olarak bizlere neler söylüyor?
Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray’ın Teknik Direktörü durumu nasıl değerlendirdi ve astrolojik göstergeler ne söylüyor? Milli arada ülkemizdeki yabancı futbolculardan kimler ülkesine davet edildi? Trendyol 1. Lig’den Süper Lig’e yükselecek takımlar hangileri?
Galatasaray’ın başarılı Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool yenilgisi sonrası "dünyanın en kötü hakemi" diyerek serzenişte bulunmuştu. Peki, Liverpool maçını yöneten hakem konusunda haklı mıydı?
Pawel Raczkowski, Polonyalı hakem. Geçmişine dönüp baktığımızda kariyeri skandallarla dolu. Nisan 2023 tarihinde Yunanistan’daki maç öncesi uçaktaki aşırı taşkın hareketlerinden dolayı tüm manşetler onu "sarhoş hakem" diye yazmış ve maça saatler kala görevden alınmış. Aynı dönemde Polonya’da "ülkenin en kötü hakemi" ilan edilerek kızağa çekilmiş. Avrupa karnesi de farksız; Kasım 2024’teki İsveç-Azerbaycan maçında, yanlış çekilen VAR çizgisine uyup nizami bir golü iptal ederek tarihin en kötü ofsayt kararına imza atıyor. Çekya-San Marino maçında ise kendi ayağına takılarak düşen futbolcu için "hayalet penaltı" kararı veriyor ve tüm dünyada bu kararıyla alay konusu oluyor. Ülkemizde yabancı VAR odasında 3 maçta görev yapan Raczkowski, Okan Buruk tarafından ilk goldeki faul nedeniyle eleştiriliyor. Bu, adeta Türklere karşı açılmış bir savaş. Galatasaray, bu olaylar sonrası Liverpool ile transfer aracılığıyla iş birliği yapma konusunu rafa kaldırıyor.
Buraya kadar geçmişe dönüş yaptık. Şimdi hakemin haritası hakkında tamamen teknik bir yorum yapacağım ki yorumsuz kalarak bu konuyu bitirmek istiyorum: Retro Satürn-Plüton Terazi kavuşumunda dünyaya gelmiş. Sistemi çökertmek üzerine otorite kullanımı, otorite ile ilgili savaş çıkarma potansiyeli, Ay karşıtlığı ve Neptün sekstili haritasında ilk göze çarpan etkiler. Dönüşümler, yıkım ve her şeyi bir sis perdesi arkasında yürütme eğiliminde olabilir.
Okan Buruk için bundan sonraki süreç nasıl ilerler?
Satürn’ün Koç burcuna geçiş yapmasıyla haritasında futbolu destekleyen büyük bir ateş üçgeni oluşuyor; bu da enerjisini ve performansını artıracaktır. Okan Buruk’tan her zaman beklenmeyeni bekleyin; bu, sürpriz başarılar anlamına geliyor. Nisan ayından sonra büyük dönüşümler ve yenilikler tetiklenecek. Ama cezası biter bitmez yenisini almamak için dikkatli olmalı. Nisan ayı ortasından sonra taraftardan büyük destek görecek. Ben önümüzdeki sezon Avrupa’da daha büyük başarı bekliyorum. Bu arada Galatasaray’dan gideceği yönünde söylentiler çıkacaktır ancak ben "bir sezon daha burada" diyorum.
Liverpool maçında sakatlanan Osimhen için bu dönemin şartları nasıl ilerler?
Nisan ayının son dönemine doğru, kendi motivasyonuna bağlı olarak sahalara dönme ihtimalinden bahsedebiliriz. Osimhen, Satürn transiti alarak her zamankinden daha başarılı ve hırslı olacağı bir döneme giriş yaptı. Onun başarısı zaten kare açılardan, yani zorluklardan beslenerek geliyor. Ne kadar zorluk, o kadar disiplin ve başarı. Zaten Jüpiter-Satürn orta noktasında yer alan Satürn ve o dereceye denk gelen sabit yıldızın etkinliği, daha çok yatırımlarını etkileyen bir konumda. Aynı zamanda bu, sabır ve azmi anlatan bir etki. Kızı veya annesi adına, geleceğe yönelik büyük bir hizmet odaklı yapı veya yatırım yapmış olabilir.
Galatasaray’ın sevilen karakteri Gabriel Sara, hayatında ilk defa Brezilya Milli Takımı’na davet ediliyor.
İki sene önce Norwich’ten "isimsiz" (no name) olarak gelen futbolcu, Galatasaray'daki performansıyla Brezilya Milli Takımı’na çağrılıyor ve çocukluk hayali gerçekleşiyor. Gabriel Sara, önümüzdeki sezonda başarısına başarı katacak. Nisan ayı süresince Galatasaray’ın ona sundukları karşısında mutluluk duyacak; bu kariyer basamağı onu daha fazla motive edecek.
Barış Alper Yılmaz
Bu sezon sonuna kadar performansı artarak devam edecek. Nisan sonundan Mayıs ortasına kadar kart cezası alabilir, dikkatli olmalı. Ben Galatasaray’ın onu bir sene daha göndermek istemeyeceğini düşünüyorum. Temmuz aylarında söylentiler çıkacaktır; durum 10 Eylül’e kadar netleşir. Bu sefer Arabistan Ligi değil de Avrupa’dan teklif gelebileceğini ve oyuncunun bu tekliflere sıcak bakacağını düşünüyorum.
Ederson
Brezilya Milli Takımı’nın kalecisi, şubat ayının ikinci yarısından sonra zorlu etkiler alıyordu ve bu durum performansına yansıdı. Nisan ayının ilk yarısı faydalı olsa da ikinci yarısı destekleyici bir etki almıyor. Fenerbahçe ile 3+1 yıllık anlaşması olsa da yeni sezonda tekliflere olumlu bakacağını düşünüyorum; Fenerbahçe ise onu bırakmak istemeyecektir.
Torreira nasıl, performansı aynı mı devam edecek?
Torreira’nın Güneş’i ve Mars’ı bir arada hareket ediyor. Şubat ayındaki tutulma, iyicil anlamda ona çok büyük etki etti. Mart ayı da onun için verimliydi. Nisan ayında aşka düşebilir; duyguları onu geçmişe götürecektir ya da aşk arayışında olacağı bir dönem diyebiliriz.
Icardi’nin Liverpool maçına ilk 11'de çıkmayışı... Gidiyor mu?
Takımı 13. sıradan alıp 3 yıl şampiyon yapan bir futbolcu. Fırsat verilirse tekrar çıkış yakalayacağını düşünüyorum. Ama sezon başında dediğim gibi, Ağustos 2026’da gitme ihtimalinden bahsedebiliriz. Özellikle Avrupa maçlarında yok sayılması, futbolcuyu küstürmüş olabilir.
Uğurcan Çakır
Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde en fazla kurtarış yapan 4. kaleci. Uğurcan için yılın en iyi performansı Mart ortasından Nisan ayı sonuna kadar olan süreçte görülecektir.
Arda Güler: Başarı hikayesi ve zamanki performansı... Bu sezonu nasıl tamamlar?
Tatlı yemeğe bile parası olmayan bir okul hayatı sürdürdü. Okulun serbest kıyafet olduğu günlerde bile başka kıyafeti olmadığı için okul formasıyla gidiyor, soranlara ise unuttuğunu söylüyormuş. Orta sahadan attığı golle herkeste büyük bir şaşkınlık yarattı. Arda’nın performansı kendi çalışma azminden geliyor; Mayıs ayının ilk haftalarına dikkat etsin, zorlanacağı durumlar veya sakatlık riski olabilir. Her şeye rağmen, onu küçük görenlere rağmen başarısı devam edecektir.
Noa Lang: Yeni Hollandalı yıldız sanat dünyasına mı adım atıyor?
Liverpool maçında parmağı kesildi ve ameliyat oldu. Nisan ayı ortalarından itibaren kısa sürede geri döneceğini düşünüyorum; haritası uzun süre sakat kalacağını göstermiyor. Noa Lang sadece sahada değil, müzik dünyasında da yeteneğinden bahsedilen bir futbolcu. Haritası da bunu destekliyor. İlgi çekmeyi ve alkışlanmayı seviyor; çok yönlü bir tarzı var. Müzikle de adını sık sık duyacağız. Sacha Boey ile çıkaracakları single, onların farklı bir alanda da başarılarından söz ettirmelerini sağlayacaktır.
Beşiktaşlı Murillo nasıl bir transfer?
Panamalı futbolcu. Beşiktaş’ın 3 başkan, 6 teknik direktör ve 3 scout ekibi eskitip bulamadığı sağ bek açığını, Marsilya’nın teknik direktörü bir gecede çözdü. Oyuncu, hocasıyla tartışıp yedek takıma gönderilince Beşiktaş’a geldi. Takımla uyumlu görünüyor, hayırlı olsun.
Amedspor ve Esenler Erokspor Süper Lig’e yükselecektir. Erzurumspor’un ise şampiyon olarak Süper Lig’e yükseleceğini öngörüyorum.
Trabzonspor: Nisan ayı ilk yarısı gayet olumlu, ikinci yarı biraz daha az destekleniyor. Mayıs süreci kendi iradelerine bağlı; futbolcuların haritaları büyük destek alıyor.
Tedesco için süreç nasıl ilerler?
Süreç başarısına bağlı ama taraftardan her daim büyük tepkiler almaya açık. Taraftarın çok seveceği veya onore edeceği bir teknik direktör değil. Sevgisi sadece yaptıklarına bağlı; Mayıs ayında bir yol ayrımı olabilir.
MİLLİ TAKIMIMIZIN MAÇI VAR…
Milli Takım hepimizin gururu. Ülkemizin en son Dünya Kupası elemelerinde 3. olarak veda ettiği 2002 senesine değinmek gerekirse; 2026 senesinin benzer bir görünümde olduğunu söyleyebiliriz. O zamanki gökyüzü görünümü Mart 2026 tarihinde başlıyor. Bu döneme kadar başarılı devam etmeleri durumunda 2002 yılına benzer bir başarıdan söz edebiliriz. (Kaynak: Deneysel Astroloji Akademi, 2026 Dergisi, Spor Astrolojisi)
Milli Takımımız Romanya ile karşılaşacak. Türkiye, tarihteki ilk maçını 26 Ekim 1923'te Romanya ile oynamış ve maç 2-2 sonuçlanmıştı. 26 Mart’ta gerçekleşecek maç için her iki takım da 2 Nisan’daki dolunaydan büyük destek alıyor. Maç anında Milli Takımımızın çok ufak bir pay ile daha iyi bir görünüm aldığını, bunun da irade ve performansla galibiyeti getirebileceğini söyleyebiliriz.
Başarılar Milli Takım!






















