Manifest müzik grubunun kurucusu ve menajeri Tolga Akış hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akış'ın 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hakkında, "müstehcenlik", "uyuşturucu madde kullanma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamaları nedeniyle tutuklanan Tolga Akış hakkında iddianame hazırlandı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ...
İddianamede, Akış’ın 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
İDDİANAMEDEN DETAYLAR...
Manifest müzik grubunun menajeri Tolga Akış'ın, grubun konser ve gösterilerini organize ettiği, grubun finansal işlerini yönettiği ve sahne performanslarının planlanmasında rol aldığı belirtildi.
İddianamede, konserlerde sergilenen danslar, kıyafetler ve sahne görüntülerinin toplumun edep ve haya duygularını zedeleyebileceği değerlendirildi.

Savcılık, şüphelinin yalnızca menajerlik yapmadığını; gösterilerin içeriğinin belirlenmesi, sahne şovlarının planlanması ve bunların yayımlanması süreçlerinde de sorumluluk üstlendiğini ileri sürdü.
Çocukların korunması, aile yapısı ve toplumsal ahlak bakımından yapılan değerlendirmeler sonucunda, şüphelinin eylemlerinin müstehcenlik suçunu oluşturduğu kanaatine varıldığı belirtildi.



















