SON DAKİKA

RTÜK'ten TELE 1 ve Halk TV'ye ceza! Ekran karartma da içeriyor...

RTÜK'ten TELE 1 ve Halk TV'ye ceza! Ekran karartma da içeriyor...
A- A+

RTÜK, TELE 1'e 5 gün ekran karartma ve idari para cezası, Halk TV'ye de idari para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı'nın açıklamasına göre kurum iki kanala ceza verdi.

Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada RTÜK'ün TELE 1’e “4 Soru 4 Yanıt” adlı programda Merdan Yanardağ’ın “15 Temmuz İslamcı bir darbe girişimiydi. Bu darbenin temel sorumlusu AKP iktidarıdır” değerlendirmeleri nedeniyle “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla 5 gün ekran karartma ve yüzde 5 idari para cezası verdiğini açıkladı.

Taşcı paylaşımında diğer cezaları ise şöyle duyurdu:

"Tele 1’de “Çürüme” ve Halk TV’de “Gündem Özel” adlı programda, CHP’li belediye başkanlarına yönelik gözaltılar ve tutuklamalara ilişkin CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın “Ankara'daki tek adama sesleniyoruz. Şu andaki Adalet Bakanı ve diğer bakanlara sesleniyoruz. Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizle yapın” sözlerini ekrana getirmeleri nedeniyle bu kanallara “kişi ya da kuruluşları küçük düşürücü” ifadeler savıyla bu kanallara yüzde 3 idari para cezası verildi."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •