Üç kritik başlık masada… Fon krizi AK Parti kulislerini hareketlendirdi!

Üç kritik başlık masada… Fon krizi AK Parti kulislerini hareketlendirdi!
A- A+

Fon soruşturmasının yankıları sürerken, AK Parti içerisinde krizin nasıl yönetileceğine ilişkin tartışmaların yoğunlaştığı öne sürüldü. İktidar kulislerinde üç kritik başlığın öne çıktığı, Devlet Denetleme Kurulu bünyesinde ise 20 kişilik bir ekibin çalışma yürüttüğü belirtildi.

Fon krizinin AK Parti içerisinde yarattığı rahatsızlık ve çözüm arayışlarına ilişkin dikkat çeken kulis bilgileri ortaya çıktı. Parti içerisinde yaşananların kamuoyuna daha şeffaf biçimde anlatılması gerektiğini savunanların yanı sıra, atılacak adımlarla AK Parti'nin bu süreçten güçlenerek çıkabileceğini düşünenlerin de bulunduğu ifade edildi.

Nefes yazarı Nuray Babacan, bugünkü "DDK’ya üç ay süre… AKP’liler: Vurguncu listeleri açıklansın" başlıklı köşe yazısında iktidar partisinin gündemindeki çalışmaları ve parti içindeki tartışmaları aktardı.

AK PARTİ KULİSLERİNDE ÜÇ KRİTİK BAŞLIK...

Babacan'ın aktardığına göre, parti toplantılarında fon krizine ilişkin üç konu öne çıkıyor: Fon vurgunundan haksız kazanç elde edenlerin listesinin açıklanması, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) çalışmalarının hızlandırılması ve Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişikliğe gidilmesi.

DDK'ya çalışmalarını tamamlaması için üç aylık süre verildiği konuşulurken, 20 kişilik bir ekibin rapor hazırlamak üzere aralıksız çalıştığı belirtildi.

SPK YASASINDA DEĞİŞİKLİK HAZIRLIĞI…

İktidar kulislerinde tartışılan bir diğer konu ise Sermaye Piyasası Kanunu'nun değiştirilmesi. Özellikle kanunun 79. maddesinde yer alan ve mağduriyetlerin karşılanması konusunda sorun yarattığı belirtilen hükmün tartışmaların odağında olduğu aktarıldı.

Söz konusu düzenlemenin aracı kurumlar ve fonlar kurulmadan önce hazırlandığı, bu nedenle mevcut finansal yapıya ilişkin yeterince açık hükümler içermediği ifade edildi.

Parti içerisinde, yasal boşlukların bugüne kadar neden giderilmediğinin de sorgulandığı kaydedildi.

"BİRİLERİNİN KORUNDUĞU HİSSİ YARATIYOR"

Fon krizinden haksız kazanç elde edenlerin isimlerinin açıklanmaması da AK Parti içerisinde tartışma konusu oldu.

Babacan'ın aktardığına göre, partideki hukukçu milletvekilleri listelerin gizli tutulmasının kamuoyunda yanlış bir algıya yol açtığını savunuyor.

Hukukçu milletvekilleri, "Vurgun listesinin açıklanmaması birilerinin korunduğu hissi yaratıyor. Oysa her durumda bu listeler ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

Haksız kazançlarını iade edenlerin soruşturmadan muaf tutulacağını, ödeme yapmayanlar hakkında ise suç duyurusunda bulunulacağını belirten milletvekilleri, her iki durumda da isimlerin ortaya çıkacağını vurguladı.

Milletvekilleri, "Hâl böyleyken biz niye bu listeleri açıklamaktan imtina ediyoruz? Bu tavır nedeniyle yanlış izlenimler yaratılıyor" sözleriyle parti içerisindeki rahatsızlığı dile getirdi.

VATANDAŞLARDAN AK PARTİLİ VEKİLLERE TEPKİ…

Fon krizinin borsada yol açtığı kayıpların da iktidar milletvekillerine yönelik tepkileri artırdığı aktarıldı.

Babacan, borsada işlem yapan vatandaşların AK Partili milletvekillerine sık sık şikâyetlerini ilettiğini belirtti.

Yatırımcıların, "Borsada işlem yapanlar olarak fon vurgunun etkileri nedeniyle ciddi kayıplarımız oldu. Yüzde 50 kayıplar yaşadık" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdikleri ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •