Fenerbahçe ligden çekiliyor mu? Ali Koç resmen açıkladı: "Ligden çekilme 3 ay sonra yeniden..."

Fenerbahçe ligden çekiliyor mu? Ali Koç resmen açıkladı:
A- A+

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki ve Türk futbolundaki geleceğini netleştirecek olağanüstü genel kurul toplantısı Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda gerçekleştiriliyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilip, çekilmeme konusunda aldıkları kararı açıkladı. 

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle Ülker Stadyumu'nda toplandı.

Kongre, Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bileck'in çoğunluğun sağlandığını duyurmasıyla başladı. Bilecik konuşmasında "Sevgili Fenerbahçeliler... Bu tarihi bir yere not edin. Bugün Fenerbahçe camiası olarak tarihe geçecek bir gün yaşıyoruz. Mevcut hazirun sayımızı paylaşmak istiyorum. Minimum sayı olan 22.588 sayısını aşmış bulunmaktayız. Bugün, hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gündür. Fenerbahçe'nin yıllarca karşı karşıya kaldığı planlı operasyonlara karşı atılacak adımları belirleme günüdür" dedi.

ALİ KOÇ KARARI AÇIKLADI
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından alınacak yol haritası ile ilgili şu konuşmayı yaptı:

"Fenerbahçe camiasının tüm paydaşları ile yaptığımız konuşmalarda en az kabul gören alternatif ligden çekilmek. Bu nedenle ligden çekilme alternatifini 3 ay sonra yapılacak bundan sonraki genel kurula kadar tamamen masadan kaldırıyoruz. Fenerbahçe kaptanları, istediğiniz oldu, çıkın ne yapacaksanız yapın, bizi şampiyon yapın."

Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa final maçı için ise "Fenerbahçe taraftarına bir kez daha sesleniyorum. Lütfen Urfa'ya seyahat planı yapmayın. Süper Kupa biletlerini rezerve etmeyin. Süper Kupa maçına çıkıp çıkmama konusunu sizin oyunuza sunacağız" açıklamasında bulundu.

"UEFA İLE GÖRÜŞTÜK"
Futbol faaliyetlerini askıya almayı düşünmediklerini söyleyen Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışında bir organizasyona girelim, şimdiden onun tohumunu atalım görüşü var. Ancak faaliyetleri askıya almak tekrar en alt kümeden başlamak demek. Bunun da üstünden gelebiliriz tabii. Bir diğer görüş ise üst üste ligde 2 maça çıkmamak. UEFA'yla konuştuk ve gayri resmi görüş aldık. Seneye alt ligdeyiz ama ikinciliğimiz garanti. Avrupa'da oynayabilir miyiz? UEFA, bu konuda yetkilinin federasyon olduğunu söyledi. Bu alternatifte Avrupa'nın ne olacağı belli değil.

Bu durumun mali sonuçları... Öncelikle tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Hangi ligde olursak olalım, sponsorlarımız bize tam destek vermeye devam edeceklerini söylediler. Stadyum gelirlerinde bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Kombine gelirinin cevabını size bırakıyorum.

Tek sıkıntı önümüzdeki sezonun yayın gelirleri. Biz Fenerbahçeliler ve Fenerbahçeli iş adamları oradaki açığı kapatacağımızdan şüphemiz yok. Esas konu SPK, halka açık bir şirket olduğumuz için onlar duruma bakıyorlar. Çağrı yapmak gerekebilir. Küçük yatırımcıdan bu hisseler alınabilir. Şu an Fenerbahçe'nin borsada 80-85 milyon Euro arası hissesi var. Çağrı yapıldığı taktirde herkesin gelmeyeceği net. Ben onlardan birisiyim ve hissemi bırakmam. Hatta biz gelir gider kaleminde karar bile geçebiliriz."

SÜPER KUPA İÇİN İKİ SEÇENEK
Süper Kupa maçı ile ilgili iki opsiyonları bulunduğunu belirten Koç, "Biri hiç çıkmamak. İkinci opsiyonumuz U19 takımıyla çıkmak. Bu görüş sürecinde radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa'yla başlamalıyız dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. 'Ülke puanı, vatan millet Sakarya' diyeceksin, 'Helal olsun' diyeceksin, ondan sonra da 'Rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin.

Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19'la çıkma. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız. Süper Kupa maçına U19 ile çıkma opsiyonunu sizlere soracağız.

Bir diğer opsiyonumuz önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmama. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Bir karar vermeliyiz. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya kalamıyorsunuz. problem değil. Daha önemlisi 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti var. Herhalde bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •