Dünya Türkiye'deki seçimleri nasıl gördü? 'Avantaj Erdoğan'da..!'

Dünya Türkiye'deki seçimleri nasıl gördü? 'Avantaj Erdoğan'da..!'
A- A+

Türkiye'deki seçimleri dakika dakika takip eden dünya medyası, bugün yayınladıkları haberlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu yoklamalarını karşılayamadığını belirtirken, İngiliz yayın kuruluşu BBC ve AP haber ajansı avantajın Erdoğan'da olduğunu yazdı. Yaptığı skandal seçim kapağı ile günlerce konuşulan Economist ise geri adım atarak 'Erdoğan'ın partisi ve MHP liderliğindeki Cumhur İttifakı olarak bilinen blog, rahat bir çoğunluğu elinde tutmaya başaracak.' ifadelerini kullandı.

13. Cumhurbaşkanı’nın kim olacağını belirleyecek Seçim nefes nefese bir yarışa sahne oldu. Türkiye ile beraber dünyanın da gözü sandıktan gelen verilere çevrildi ancak kesin sonuç henüz belli olmadı.

Türkiye'deki seçimleri dakika dakika takip eden dünya medyası, ikinci tura kalacağı düşünülen seçimler için dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bugün dış basında yer alan haberlerde Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu yoklamalarını karşılayamadığı ve Sinan Oğan'ın ikinci turda belirleyici bir rol oynayacağı öne sürüldü.

AFP:KILIÇDAROĞLU'NUN OY ORANI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

AFP Haber ajansı Türkiye'nin en önemli seçiminin ikinci tura kalabileceğini belirttiği haberinde Erdoğan'ın gece yarısı alkışlar içerisinde halkın karşısına çıktığını ve "Önümüzdeki 5 yılda da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimize yürekten inanıyorum." dediğini belirtti.

Kamuoyu yoklamalarından sonra Kılıçdaroğlu'nın aldığı oy oranının hayal kırıklığı yarattığını öne süren AFP, "Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu ittifak başlangıçta oy sayımına itiraz etmiş ve önde olduğunu iddia etmişti. Ancak 74 yaşındaki siyasetçi gazetecilerin karşısına çıktığında biraz umutsuz görünüyordu ve ikinci turun kaçınılmaz göründüğünü kabul etti." ifadelerini kullandı.

AP: "ERDOĞAN İKİNCİ TURDA AVANTAJLI OLUR, TÜRK HALKI BÖLÜNMÜŞ HÜKÜMET İSTEMEYECEKTİR"
Associated Press (AP) haber ajansı St. Lawrence Üniversitesi'nden Amerikalı tarihçi Howard Eissenstat'ın sözlerine yer verdiği haberinde ikinci tur için dikkat çeken ifadeler kullandı.

Eissenstat AP'ye yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın partisinin parlamento seçimi sonuçlarının daha iyi olacağı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda avantajlı olmasının muhtemel olduğu vurguladı. Eissenstat'ta göre Türk seçmeni 'bölünmüş bir hükümet' istemeyecek.

Avantaj Erdoğanda Dünya Türkiyedeki seçimleri nasıl gördü

TELEGRAPH GAZETESİ REKORA DİKKAT ÇEKTİ, BBC: AVANTAJ ERDOĞAN'DA

Türkiye'deki sıkı yarışın ikinci turda devam edeceğini belirten İngiliz Telegraph gazetesi "Resmi olmayan raporlar, rekor sayıda seçmenin oylamaya katıldığını ortaya koyarken, gözlemciler katılımın yüzde 90'a yakın olduğunu bildirdi." ifadelerini kullandı.

İngiliz BBC 'Gergin gecenin ardından Erdoğan'ın üstünlüğü var gibi görünüyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

'Çok zor geçen birkaç aya rağmen, Türkiye'nin cumhurbaşkanı üstünlüğü elinde tutuyor gibi görünüyor' diyen BBC avantajın Erdoğan'da olduğunu yazdı.

Avantaj Erdoğanda Dünya Türkiyedeki seçimleri nasıl gördü

BBC haberinde 'Beklenen ikinci turun ne kadar yakın olacağı belli değil ve seçimde üçüncü aday olan milliyetçi Sinan Oğan'a giden %5'lik oyların ne olacağına dair şimdiden ciddi spekülasyonlar var. Her iki liderin de ona kur yapmaya çalışacağını ve bazı zorlu koşullar koyması kaçınılmaz görünüyor' ifadelerine yer verdi.

ECONOMİST'TEN GERİ ADIM

İngiliz Economist 'Recep Tayyip Erdoğan rakibinin çok önünde' dedi.

'CHP'nin yaptığı ittifak sadece %35'lik bir oy oranıyla parlamento seçimlerinde daha da kötü bir performans sergiledi' diyen Economist haberinde şu ifadeye yer verdi;

'Erdoğan'ın partisi ve MHP liderliğindeki Cumhur İttifakı olarak bilinen blog, rahat bir çoğunluğu elinde tutmaya başaracak.'

WSJ: SEÇİM SONUÇLARININ KÜRESEL ETKİSİ OLUR

ABD'li Washington Post gazetesi dün gerçekleştirilen seçimin Türkiye'nin en başarılı siyasetçisi ve yirmi yıldır lideri olan Erdoğan'ın bugüne kadarki en zorlu sınavı olduğunu belirtti, yarışın tüm dünya tarafından yakından takip edildiğini vurguladı.

Wall Street Journal gazetesi, 'Türkiye'de seçimler ikinci tura kalmış gibi görünüyor' ifadesini kullandığı haberinde Türkiye'nin gelecek vadeden bir küresel güç ve NATO üyesi olduğuna dikkat çekti ve seçim sonuçlarının geniş kapsamlı jeopolitik sonuçları olabileceğini yazdı.

CNBC: ERDOĞAN KENDİNDEN EMİN GÖRÜNÜYORDU

Resmi olmayan sonuçlarına göre siyasi üstünlüğün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunu vurgulayan CNBC, Erdoğan'ın performansına dikkat çekerek  "Erdoğan destekçilerine hitap ederken kendinden emin ve mücadeleci bir ruh içinde görünüyordu" ifadesini kullandı.

ABD'nin en büyük yayın organı CNN 'Türkiye'deki kıyasıya yarış ikinci tura kalacak gibi görünüyor' başlıklı haberinde Sinan Oğan'ın oylarının ikinci tur için belirleyici bir rol oynayabileceğini iddia etti.
 

Yazını devamı için TIKLAYIN!

Kaynak: Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •