Kemerlerinizi bağlayın 'Merkür retro hareketine' başladı…

Kemerlerinizi bağlayın 'Merkür retro hareketine' başladı…
A- A+

Funda YILMAZ'ın yazısı…

Sevgili Okurlarım; 

Nisan ayında olaylar bitmek bilmiyor, gökyüzü son derece karışık…Biri bitiyor biri başlıyor… Şimdi de Merkür retro hareketine başladı. Mitolojinin yaramaz çocuğu tanrıların en kurnazı, en hızlısı ‘Hermes’ yine iş başında. 

Merkür'ün geri hareketi 21 Nisan’da Boğa burcunun 15 derecesinde başlayarak, 14 Mayıs’ta Boğa burcunun 5 derecesinde sona erecek...

Bakalım bu süreçte ‘Hermes’ bizlere neler yansıtacak? 

Retronun 15 derecede olması ilk dikkatimi çeken şey… 

Bazı derecelere kadimler özel anlamlar yüklemiş! 15 derece ‘kaza açısıdır’ denmiş... Öyleyse 21 Nisan-14 Mayıs arasında her türlü iletişim kazalarına açık olacağız.  

Gizli bir ilişki mi yaşıyorsunuz? 

Sevgilinize atacağınız mesajı eşinize gönderebilirsiniz. 

Partnerlerinizi aldatıyor musunuz? Patlama ihtimaliniz yüksek! Bu tür tehlikeli yakınlaşmalardan uzak durun derim…Unutmayınız ki, sadakat güzel bir şey. Sosyal medyada yapacağınız paylaşımlarınızı da kontrol ederek yayınlayın!  Bu arada, aldatılan kadın ne yaşar, neler hisseder, bu olayın üstesinden nasıl gelebilir? Onu da siz erkekler düşünün… 

Bu içinde bulunduğumuz dönem, yanlış anlamalara açık bir dönem olacak. Bazılarınız için ise doğrular ortaya çıkacak. Sabit fikirle, güvenilir gördüğünüz şeylerin öyle olmadığını görecek bazılarınız.

Ve bu dönemde libidonuz biraz düşebilir, eşiniz de sizden gerekli ilgiyi görmediğini düşünebilir. Biraz anlayış ve ilgi ona iyi gelecektir.

Zayıflamak için iyi dönem olmayabilir…Şimdi verdiğiniz kilolar retro sonu sizlere geri dönebilir. Tekrar diyete başlamak zorunda kalabilirsiniz. 

Finansal yatırımlarınıza çok dikkat etmeniz gereken zamanlar, Merkür’ün Boğa’da geriliyor olması finansal anlamda sorunlara yol açabilir… Ayağınızı yorganıza göre uzatın derim! Yoksa şu an yaptığınız lüks harcamalar uzun vadede kapatamadığınız yaranız olabilir. 

Emlak fiyatlarındaki dengesizlikten bu dönem gayrimenkule yapacağınız yatırımlarda zorlanabilirsiniz. Özellikle ipotek konularında dikkatli olun.  

Köpek ısırmalarına maruz kalabilirsiniz! 

Tarım ile uğraşanlarınızı özellikle uyarmak isterim mahsullerinizi yurt dışına gönderirken problem yaşamamak için her şeyi iki kez kontrol edin… 

Bir de bu dönem eski partnerlerinizden size geri dönüş talepleri gelebilir. Bir gece ‘uyudun mu' mesajı alabilirsiniz. Ancak geldiği gibi, retro bitişinde gitme ihtimali olduğunu bilerek yanıtlayın derim…   

Merkür’ün gölge tarafında ise, ‘dedikoduya’ mesafeli durun derim! 

Kime ne sır verdiğinize özellikle bu dönemde dikkat edin! Ayyuka çıkacağını bilin, yalanlar diz boyu. Psikolojik baskı altında kalabilirsiniz… 

Bankacı okuyucularım, yöneticiniz tarafından özellikle bu dönem mobbing sorunu yaşayabilirsiniz. 

Bakın bu dönemde ‘hırsızlık teması’ çok fazla! Özellikle bilgi hırsızlığı. Rica ediyorum çok güvendiğiniz birine bile, "telif hakları” gibi konularda güvenmeyin, en azından temkinli olun! Kendinizi sağlama almadıysanız ‘projelerinizden’ bahsetmeyin. Fikriniz, projeniz her an çalınabilir. Sonra uğraş dur!  

Evcil hayvanlarınızın kronik bir hastalığı varsa veteriner yolları gözükebilir, kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun. 

Sözleşmelere ve anlaşmalara imza atarken avukatınıza mutlaka danışın! 

Merkür Boğa'da geriliyor. Boğa, 'toprak elementi ' nakliye, seyahatle ilişkilendirilmiştir. 

Kaç derecede idi 15' ‘UYARIYORUM!’ 

Bayram ile birlikte çıkılan seyahatlerinizde trafik kurallarına harfiyen uyalım çünkü, 'KAZALAR’' herkeste derin acılara neden olacaktır. Kargo işi yapan moto-kurye okuyucularım, sizleri özellikle uyarıyorum… Ne olur sürat yapmayın varsın 2 dakika geç ulaşsın kargonuz…

Bu arada bazılarınıza retro iyi gelecek! Özellikle tekrarlayan bir iş yapıyorsanız. Örneğin, dizi sektöründeyseniz parlama ihtimaliniz var. 

Bazılarınız daha önce yaptığı yatırımdan güzel getiriler kazanacak. Eski arkadaşlarınızla bir araya gelerek sosyalleşeceksiniz. Gazeteci, muhabir iseniz parlayabilirsiniz. 

Bu dönemde dolandırıcılık gündemdeki yerini yeniden alabilir… Özellikle internet ve telekom kanalları ile yapılan çeteleşmiş dolandırıcılık haberlerini duyabiliriz. Yaşlı ebeveynlerinizi bu konuda uyarın onları koruma altına alın kandırılmasınlar. 

Bu yeni ayda bizlere Menkar sabit yıldızı eşlik edecek. 

Menkar sabit yıldızı; hayvanlarda yaralanma, hastalık, yıkım, anlamındadır. 

Dünyada siyasetle ilgili ‘KARALAMA’ haberleri çok olacaktır. ‘SKANDAL!’ 

Bu süreçte Dünya liderlerinden birisinin var olan hastalığı tekrar edebilir hastalık haberi gündeme oturabilir. 

Bankaların sistemleri ile ilgili bir takım farklı kararlar çıkabilir, kredi kartları, pos makineleri faiz oranları ile ilgili olabilir. 

Dünyada, uçak özellikle de tren kazaları ile ilgili gündem olabilir! Demir yolları ile ilgili konuları duyabiliriz. 

Bilimsel konular gündeme gelebilir… Özellikle uzay konuları sahte uzaylı haberleri alırsak şaşırmayın derim!  

Telkari sanatı ile ilgili hoş olmayan  yaşanabilir. Özellikle Mardin'in Midyat ve Ankara'nın Beypazarı ilçesinde ünlenen bu sanat ile ilgili kulağa hoş gelmeyen  haberler duyabiliriz. 

Bölgesel olarak bu dönemde salgın haberlerini duyulabilir. Bu hayvanlarla alakalı da olabilir. Bu konuya daha öncede değindiğim gibi büyük baş hayvancılıkla uğraşan çiftçi dostlarımız dikkatli olmalı. 

Eğlence sektöründe tanınmış biri veya medya patronu ile ilgili şaşırtıcı konular gündem olabilir. 

Gıda sektöründe bir türlü önüne geçilemeyen fiyat artışları ne yazık ki, halkımızın tepkilerinin artmasına sebep olacak. 

Ramazan ayını geride bıraktık… Bayramla birlikte aile sıcaklığını eski dostlarla buluşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamak emin olun ki hepimize iyi gelecek. 

Yolunuz sevgiden geçsin… Mutlu bayramlar, kalın sağlıcakla...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •