Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çifte müjde: "Konutlarda doğal gaz tüketimi bir ay ücretsiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çifte müjde:
A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta Karadeniz doğalgazının karaya ulaşması töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeleri açıkladı. Erdoğan, "Birinci müjdemiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. İkinci müjdemiz ise 1 ay boyunca tüm konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni' gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi günde açıklamalarda bulundu. Tesis sayesinde günde 40 milyon metreküp gaz çıkartılabileceğini belirten Erdoğan, "Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren keşfedilen gazı kullanabilir hale getirme süresini biz 3 yılın altına indirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: 

Sevgili Zonguldaklılar, enerji sektörünün değerli temsilcileri, gururumuz kıymetli madenciler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Filyos'ta ülkemizin iki bayramını kutlamak üzere bir aradayız. Birisi Ramazan bayramıdır. Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. İkinci bayramımız ülkemizin enerji bağımsızlığı yolundaki tarihi adımı olan Karadeniz Gazı'dır. Biliyorsunuz ilk adımını Sakarya'da Fatih gemimizin vurduğu ilk sondaj ile atmıştık. Ardından ilave sondajlarla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi. Genişleyen çalışmalar sonunda rezervimiz 540 milyar metreküp oldu. Bir diğer saha Çaycuma 1 kuyusunda 58 milyar metreküp bulundu. Hepsiyle beraber toplamda 710 milyar metreküp oldu. Temmuz ayında sahadan kuyuya ilk doğal gaz akışının tesislerini tamamladık.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında önce sığ sonra derin denizde boru serimi aşamasına geçtik.. 10 bin personel ve 50 geminin geceli gündüzlü çalışması ile ortaya çıkan başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Bu uzun ve meşakatli yolun en mutlu anına geldik. Günde 10 milyon metreküp, ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp gaz çıkartacağız. Tam kapasiteye çıktığımızda ise kendi ihtiyacımızın yüzde 30'unu buradan karşılayabileceğiz.

'Bizi enerji yarışının dışında tutan emperyalistleri üzüyoruz'

Filyos ve Zonguldak bölgesini lojistik üssü haline getiriyoruz. Bugün 85 milyonu sevindirirken, elbette bazılarını da üzüyoruz. Siyasi ikballerini insanımızın sıkıntılarına bağlayanları üzüyoruz. Türkiye'nin başarılarından rahatsız olanları üzüyoruz. Kandil'deki eli kanlı terör baronlarını üzüyoruz. Bizi enerji yarışının dışında tutan emperyalistleri üzüyoruz. Ortada gaz maz yok diye dolanan o kifayetsizleri üzüyoruz. Daha ilk günden itibaren bize yapamazsınız diyen, hayırlı her işe çamur atan Bay bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. Karadeniz doğal gazımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu projede boruların döşenmesinden, tesislerin inşasına kadar tüm aşamalarında önceki dönem Enerji Bakanı Berat Bey, daha sonra Fatih Bey'in Türkiye Petrolleri yönetim kuruluna şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Kendi doğal gazımızı kullanacak vatandaşlarımdan bunun keyfini hayır duaları ile çıkarmalarını diliyorum. Kendi kaynaklarınızı kullanmak önemli ve hayatidir. Ülkemizin kendi gazına sahip olması benim günlük hayatıma ne fayda sağlayacak sorusu haklı bir sorudur. Size Bay Bay Kemal vari yalanlarla bir şeyler söyleyecek değilim. Ne diyor 300 milyar dolar Londra'dan getirdim getiriyorum diyor. Senin sıfatın ne? Ne karşılığında getirdin. Esrar, eroin mi sattın Londra'nın tüccarlarına. Peki biz ne yaptık? Okullar yurtlar hastaneler açtık. Herkesin hayatının her alanında emniyet içinde yaşamasını sağladık. Tendürek'te Gabar'da o mağaraları bu teröristlerin başına başına geçirdik. Millet bahçeleri yaptık, şehirlerimizdeki hayat kalitesini yükselttik. Çiftçilerimizin topraklarının verimini artırdık. Filyos deresini bu liman ile birleştirdik ve doğal gaz merkezi haline getirdik.

ERDOĞAN'DAN ÇİFTE MÜJDE

Ülkemize 21 yılda yaptığımız her yatırımda insanımızın refahını artırmış olduk. Vatandaşlarımızı enflasyon karşısında asla yalnız bırakmadık. Doğal gazda indirim uyguladık. Hatırlarsanız Karadeniz Gazı'nın ilk keşfinde milletimize müjdeler olsun demiştik. Türkiye'nin imkanlarını herbir ferdin hayatına yansıyacak şekilde sözümüzü yerine getiroyurz. Doğal gaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi paylaşmak istiyorum.1 müjdemiz vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metre küp olan doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.  Önümüzünde  yaz olduğunu hesaba katarsak pek çok hanenin hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Seçimlerden sonraki süreçte de vatandaşıma yansıması olumlu şekilde tecelli edecektir. Bedava doğal gazınız hayırlı olsun.

Şimdi de Karadeniz gazının sevincini, mutluluğunu 85 milyon doya doya yaşayabilelim diye 2.müjdemizi açıklıyorum. Bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •