Bülent Arınç, 11 Kasım tarihinde cezaevinde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’yı ziyaret ettiğini duyurdu.
Eski TBMM Başkanı ve AK Partili siyasetçi Bülent Arınç, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’yı 11 Kasım’da cezaevinde ziyaret ettiğini duyurdu.
Lider Haber yayınında konuşan Bülent Arınç, her iki isimle de bir saatten fazla görüştüğünü ve onlara sabır tavsiye ettiğini belirtti.
Arınç, yakın zamanda tahliye olmalarını umduğunu da ifade etti.
HUKUKÇU GÖZÜYLE DEĞERLENDİRDİ
Ziyaret sırasında hukukçu kimliğiyle hareket ettiğini vurgulayan Arınç, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı ve genel tutuklama uygulamalarını eleştirdi. Arınç, ziyaretine ilişkin şunları aktardı:
Her iki isimle de bir saatten fazla sohbet etti.
Demirtaş’ı biraz zayıflamış gördüğünü, Kavala’yı ise ilk kez görmesine rağmen “çok medeni ve güzel bir insan” olarak tanımladı.
“İkisinde de kimseye karşı kin veya nefret yok. Asıl buna hayret ettim” diyerek olgun yaklaşımlarına dikkat çekti.
TAHLİYE BEKLENTİSİ
Bülent Arınç, Demirtaş ve Kavala’nın hukuki durumlarına dair AİHM kararlarını hatırlatarak tahliye beklentisini dile getirdi:
“İkisi hakkında da AİHM’in esastan tahliye kararı var. Kimle ilgili olursa olsun uygulamamız lazım. Biz buna uyacağız.”
“Sanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu tahliyeler olacak” ifadelerini kullandı.
Arınç ayrıca, Kobani olaylarında beraat kararı olmasına rağmen Demirtaş’ın hâlâ tutuklu olduğunu ve Kavala hakkında ise kesinleşmiş hüküm bulunduğunu hatırlattı.
ÜLKENİN GELECEĞİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Ziyaret sırasında Demirtaş ve Kavala’nın ülkenin geleceğine dair görüşlerini de aktaran Arınç, şunları söyledi:
İkisinin de ülkenin varlığını ve bütünlüğünü düşündüğünü, “ülkenin tekrar kucaklaşmasını” istediğini belirtti.
Özellikle Demirtaş’ın, “Biz arkadaşlarımız bu ülkenin dirliği ve birliği için çalışacağız, bunu herkes bizden beklesin” dediğini aktardı.
Arınç, kendisinin her iki isme de sabır tavsiye ettiğini, onların da kendisine aynı öğüdü verdiğini sözlerine ekledi.



















