A Milli Basketbol Takımımız 24 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda (EuroBasket 2025) finale çıkıyor. Riga’da 8 maçı da çok farklı kazanan, rakiplerine büyük üstünlük kuran 12 Dev Adam, son Dünya Şampiyonu Almanya’yı da yenip altın madalyayı almak için parkeye çıkacak.
Daha önce bir kez Avrupa bir kez de Dünya şampiyonasında final oynayan A Milli Basketbol Takımı, ikisinde de gümüşte kalmıştı. 12 Dev Adam bu kez gözünü altına dikti. Koç Ergin Ataman, "İki final oynadık ve kaybettik. Ancak ben finallerde kaybetmeyi sevmem. Finalleri severim. Eğer finaldeysem kazanırım" dedi.
Maçın basın toplantısında konuşan Ataman şunları söyledi:
"Her maçta aynı tempoda ve agresiflikte oynadık. Oynadığımız basketboldan zevk aldık. Avrupa şampiyonu uvanını kazanmak için hazırız. Almanya'ya çok büyük saygı duyuyoruz. Onlar son dünya şampiyonu. 4-5 yıldan bu yana üst seviyede oynayan tecrübeli oyunculara sahipler. Hazırlığımızı yaptık. Oyuncularımın kupayı kazanabilmek için yarın yüzde 100'lerini sahaya koyacaklarına inanıyorum. Almanya çok iyi bir takım ama şu an bu turnuvada bizim onlardan daha iyi olduğuna inanıyorum. Finali kazanmak için hazırız."
"Eğer finaldeysem kazanırım."
"Türk takımları Avrupa'da son 10 yılda inanılmaz işler başardı. Ancak Türk Milli Takımı, 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası'ndan sonra iyi sonuçlar alamadı. Ancak yarın farklı olacak. İki final oynadık ve kaybettik. Ancak ben finallerde kaybetmeyi sevmem. Finalleri severim. Eğer finaldeysem kazanırım."
A Milli Basketbol Takımı'nda başantrenör Ergin Ataman, Avrupa'da milli takımlar düzeyinde ilk, toplamda ise 7'nci şampiyonluğunu elde etmeyi hedefliyor.
Ataman, kulüpler düzeyinde 3 THY Avrupa Ligi (2021, 2022, 2024) ile birer Avrupa Kupası (2016), FIBA Saporta Kupası (2002) ve FIBA EuroChallenge Kupası (2012) şampiyonlukları yaşadı.
Deneyimli başantrenör, EuroBasket 2025 finalinde Türkiye'nin Almanya'yı mağlup etmesi durumunda Avrupa'da 7. kupasını kazanacak.
EuroBasket 2025'te şampiyon, Letonya'nın başkenti Riga'da belli olacak.
Arena Riga'da oynanacak final maçı, saat 21.00'de başlayacak. Avrupa'nın en büyüğünün belli olacağı müsabaka, TRT 1'den canlı yayınlanacak.
Turnuvada Finlandiya ile Yunanistan arasındaki üçüncülük karşılaşması da saat 17.00'de yapılacak.