Ege Denizi'nde Çanakkale Gökçeada açıklarında 4,6 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Naci Görür, depremin İstanbul'da deprem beklenen kolun üzerinde olduğunu dile getirdi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 08.18'de merkez üssü Ege Denizi olan 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Deprem, Çanakkale Gökçeada açıklarında 12.61 kilometre derinlikte meydana geldi.
GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA...
Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Görür, "Bu deprem KAF’ın kuzey kolu, yani İstanbul’da deprem beklediğimiz kolun üzerinde. Stres dağılımını etkileyebilir." dedi.
Vatandaşları, beklenen büyük İstanbul depremi için uyaran, şehrin alt yapı çalışmaları için beklemeksizin hemen çalışmaya geçilmesi için sık sık uyarıda bulunan Naci Görür'den bir de sitem paylaşımı geldi.
“SİTEM: Evet sitem ediyorum. Gün geçmiyor ki irili ufaklı depremler olmasın. İnsanımız ne yapıyor? Depremi yorumlayan, bize farkındalık veren insanları suçluyor. Gerekçe de korkuyorlarmış. Deprem konuşulmazmış, söylenmezmiş. Konuşmadıkça deprem olmazmış sanki. Daha dün elli binden fazla insanımızı kaybetmedik sanki. Deprem, fay hakkında çok şey bilmenize gerek yok. Ben depremi nasıl atlatırım diye eşsiz zekanızı çalıştırmanız gerekmiyor. Bütün varlığınızla DEPREM DİRENÇLİ KENTLER TALEP EDİN YETER. Talep yeri ve çözüm kapısı hükümet ve belediyelerdir. İşbirliğiyle, güçbirliğiyle bunu başaralım yeter. Tek çözüm bu. Bırakın artık fayları, kim bildiyi, ne dediyi..”
