İzmir'de alevler evlere sıçradı, tahliye başladı! 6 ilde alevlerle amansız mücadele...

İzmir'de alevler evlere sıçradı, tahliye başladı! 6 ilde alevlerle amansız mücadele...
A- A+

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor. Yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı, binalara sıçradı...

Türkiye, alevlerle mücadeleye devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle yurdun dört bir yanında çıkan yangınlar bugün de sürdü. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Bolu ve Karabük'teki orman yangınlarına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan yangın kuvvetli rüzgarla birlikte büyüdü.

Gündüz saatlerinde yaklaşık hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle hava araçları bir süre yangına müdahale edemedi. Yangın, kara ekiplerinin müdahalesine rağmen büyük bölümü makilik olan alana yayıldı.

İZMİR'DE KORKUNÇ BİLANÇO
Alevlere teslim olan İzmir'de Kemalpaşa ve Karşıyaka ilçelerinde alevler gökyüzüne yükseldi. Yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılırken dün gece Yamanlar'da başlayan orman yangınında bazı evler küle döndü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangında korkunç bilançoyu açıkladı. Bakan Yumaklı, 16 evin yandığını 84 evin de boşaltıldığını söyledi.

"DEZENFORMARMASYONLA DA MÜCADELE EDİYORUZ"
Son gelişmeler hakkında bilgi veren Yumaklı şunları söyledi:

"Gece boyu mücadele sürmüştü yangınla mücadele sürüyor. Yangın kırsal alanında başlayıp devam ediyor. Kolluk güçleri çıkış nedenini araştırıyor. Karşıyaka yangınına yoğun şekilde müdahale edilmeye çalışılıyor. Yangın rüzgar nedeniyle şiddetini artırdı. 
Yangın sönene kadar buradayız. Öte yandan Dezenformasyonla da uğraşıyoruz. Bizlerin de çalışmalarını güçleştirici sözlere kimsenin hakkı yok. Resmi kurum açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini tekrar söylüyorum. "

3 GÜN BOYUNCA ALARMDAYIZ
Bugün, yarın, pazar günü ve hatta önümüzdeki haftanın tamamı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız, bizlere çok yüksek risk derecesi olduğunu bildirdiler. Orman teşkilatı olarak alarma geçtik. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlar alarma geçti."

KARŞIYAKA'DA ALEVLER EVLERE ULAŞTI
İzmir Karşıyaka'da alevler evlere ulaştı. Yangın, Örnekköy'de bir sitede bulunan binaya sıçradı. Bölgedeki vatandaşlar, alevlerden araçlarıyla uzaklaşmaya çalıştı.

İzmir, Karşıyaka belediyesi, şehirdeki tüm iş makinelerini yangınla mücadele için seferber edilmesini istedi.

İZMİR'DE BİR YANGIN DAHA
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahaleler sürerken, bir orman yangını haberi de Ödemiş ilçesinden geldi. Ödemiş ilçesi Pirinçci Mahallesi'nde saat 15.30'da çıkan orman yangınına ilk müdahale 16.02 de yapıldı. İzmir Orman Bölge müdürlüğüne ait 1 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 1 su ikmal ekibi ile yangına müdahale ediliyor.

Yangınları kontrol alma çalışmaları sürüyor.

KARABÜK'TE ORMAN YANGINI
Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Beydini ile Alınca Köyü arasındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler kısa sürede yayılarak büyürken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 9 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 11 pick-up, 4 ilk müdahale aracı ve 81 personel sevk edildi.

Kayalık alanlarda hızla yayılan yangına karşı helikopter desteği istenirken dumanlar kentin bir çok noktasından görülüyor.

3 KÖY EVİ HASAR GÖRDÜ, 2 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU
Karabük Valiliği yangın sonucunda 2 büyükbaş hayvanın telef olduğu, 3 köy evinin ise yangında hasar gördüğü bildirildi. Valilik, yangın söndürme çalışmalarının halen devam ettiğini ifade etti.

AYDIN 2 İLÇEDE ÇIKAN YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR
Aydın’ın Didim ilçesinde farklı noktalarda yangın çıktı. Didim'de bugün öğlen saatlerinde farklı noktalarda başlayan makilik yangınlarını söndürme çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürülmeye çalışılıyor. Yeşiltepe ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki makilik alandaki yangınları söndürmek için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

BOZDOĞAN'DA ALEVLER GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI
Bozdoğan'da ise bölgedeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alhisar Mahallesi'nde yaklaşık 2 saat önce başlayan orman yangını nedeniyle alevler gökyüzünü kapladı. Alhisar, Altıntaş ve Örmepınar mahallelerindeki ormanlık alanlarda etkili olan alevlerle birlikte dumanlar metrelerce yükseğe ulaştı. Dev yangın bulutları ilçe merkezinden göründü.

Rüzgarın etkisi ile giderek büyüyen yangın Örmepınar ve Altıntaş Mahalleleri’ne doğru ilerliyor. Nazilli-Yatağan yolu trafiğe kapatılırken, Örmepınar Gazyeri mevkiindeki evlerdeki vatandaşların tahliye edilmeye başlandı.

Alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler yerel halk yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük mücadele veriyor.

MANİSA'DA YANGIN 3 GÜNDÜR SÜRÜYOR
Manisa'nın Gördes ilçesinde Boyalı ve Kayacık mahallelerinde çıkan orman yangınlarına da müdahaleler devam ediyor.

Ekipler, 3 gündür süren yangın havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince, dün öğle saatlerinde çıkan yangınlara 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi ile müdahale edilmeye başlanmıştı.

Yangın Salihli ilçesine kadar ilerledi. Yangın sebebiyle Salihli ilçesinde 2 mahalle boşaltıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •