Ciğerlerimiz yanıyor... Tam 73 yangın! İzmir'de yürek yakan görüntüler...

Ciğerlerimiz yanıyor... Tam 73 yangın! İzmir'de yürek yakan görüntüler...
A- A+

Yüksek rüzgar ve nemle şiddetini artıran İzmir, Bolu ve Karabük'te orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangınlarda tedbir amacıyla 3 bin 583 kişi tahliye edildi. Bakan Yumaklı, 69 yangının kontrol altına alındığını, 6 yangınla mücadelenin devam ettiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, şu anda İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangınla ilgili şehri tedirgin edecek bir hususun söz konusu olmadığını söyledi. Ayrıca Bakan Yumaklı, "Önümüzdeki pazar gününe kadar çok dikkat etmemiz gereken bir periyottayız. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor" diye konuştu.

Ülke genelinde çıkan orman ve kırsal yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.

Kuvvetli rüzgar İzmir Karşıyaka'daki orman yangınında havadan müdahaleyi zorlaştırıyor.

Ülke genelinde şu ana kadar 73 yangın çıktı. Bunların 46'sı kontrol altına alındı, 27'sine müdahale devam ediyor.

Türkiye'de çıkan yangınların bazı illere göre dağılımına bakıldığında Aydın'da 6, Amasya'da 1, Antalya'da 7, Balıkesir'de 1, Bolu'da 1, Bingöl'de 1, Bitlis'te 1, Burdur'da 4, Bursa'da 4, Çankırı'da 2, Çanakkale'de 2, Denizli'de 1, Elazığ'da 1, Edirne'de 1, Isparta'da 2, İstanbul'da 2, İzmir'de 7, Kahramanmaraş'ta 1, Karabük'te 2, Kastamonu'da 1, Kütahya'da 4, Hatay'da 2, Manisa'da 3, Mersin'de 1, Muğla'da 5, Osmaniye'de 1, Samsun'da 1, Zonguldak'ta 1, Sakarya'da 1, Sinop'ta 1, Sivas'ta 2 yangın çıktığı görüldü.

İZMİR YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU...

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki orman yangınıyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları bir ateş maalesef. 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri tahliye edildi" dedi.

Yumaklı, yangının dün saat 21.10'da başladığını söyledi.

Yumaklı, "Biz dün gece sabaha kadar gerekli müdahaleleri yapıp tamamladık derken, bugün saat 10.14'te, bu yangına yakın ikinci bir yerde yangın çıktı. Buna da müdahale 10.18'te gerçekleşti. Her iki yangın da orman alanında başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları bir ateş maalesef. Birbirine yakın devam eden bu yangınlara 5 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel sevk ettik. Özellikle Yamanlar mevkisinde konutlara yakın olması hasebiyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri tahliye edildi. 1 evin de çatısına isabet eden ateş parçası sebebiyle yangın çıktı ancak itfaiye tarafından söndürüldü."

İZMİR'DE MÜDAHALE SÜRÜYOR...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Karatepe mevkiinde dün akşam saat 21.10'da henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Yangın sabah saatlerinden beri İzmir'de göğü dumanlarla kapladı. Vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına dahil oldu.

Yangın şehir merkezine kadar yayıldı ve binalara sıçradı. Yangına yapılan müdahalenin yetersizliği sebebiyle şu anda yangın tam olarak önlenemiyor.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN ÇAĞRI

Yangının barınaklara ulaştığını duyuran Karşıyaka Belediyesi, "Yangın tüm müdahalelere rağmen barınaklara ulaştı. Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" çağrısında bulundu.

'RÜZGAR HIZLANDI, YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Halk TV canlı yayınına bağlanarak bölgedeki son durumu aktardı.

Tugay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Karşıyaka'nın bitişik orman alanlarında yangın devam ediyor. Biz Zübeyde Hanım mahallesindeyiz. Ormanlık alandan bir apartmanın çatısına sıçrayan yanan parça ile yangın başladı. Arkadaşlar şu an söndürmeye çalışıyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın sürüyor. Rüzgar hızlanıyor. Farklı noktalardan yeni yeni yangınlar da başlıyor. Şimdi gündüz yanan mahallelerde durum kontrol altında. Beklenmedik bir şey olmazsa tehlike olmayacak gibi ama risk olduğu için binalar boşaltıldı.

YANGIN GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ...

"Karadan erişilebilen alanları söndürmek için İzmir ekipleri sahadalar ancak araçlarla erişilemeyen alanlarda, bugün gündüz boyunca etkili çalışmadı olmadı ve bu iş büyüdü. Biz sorduğumuzda rüzgar var dendi, başka yerlerde yangın var dendi. Şu anda yaşadığımız sorun göz göre göre geldi."

TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 87, 45 İŞYERİ BOŞALTILDI...

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka'daki orman yangını nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı. Doğançay Mahallesi ve Onur Mahallesi tamamen boşaltıldı, Körfez Mahallesi’nin ise tamamen tahliye edildiği bildirildi.

Öte yandan İletişim Başkanlığı da bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •