"Sokaklar güvenli hale gelecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin!"

A- A+

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLERDE SON DURUM
Yunanistan'la gelişen diyaloğumuzdan Batı Trakya Türk azınlığın hak ve hukukunun korunması noktasında da istifade ediyoruz. Yunan makamlarıyla görüşmelerimizde Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. Özellikle din ve ibadet hürriyetiyle eğitim haklarına dair meseleler sürekli takibimizdedir. Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip ediyor, ihtiyaç halinde gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da Batı Trakya Türk azınlığa kol kanat germeye devam edeceğiz.

"FEDERALİZME DAYALI TEKLİFLERE KARNIMIZ TOK"
20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'yla Türkiye, Kıbrıs Türk halkının varlığına uzanan kirli ve kanlı elleri kırmıştır. 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanıyla Barış Harekatı taçlandırılmıştır. Ancak Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık iradesini kırmaya yönelik politikalar o günden bu yana artarak devam etti.

2004 yılında Annan Planı'na evet diyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cezalandırılırken, 'hayır' diyen Güney Kıbrıs ödüllendirildi. Müzakere masalarından hiçbir sonuç çıkmadı. Eski yöntemlerle hiçbir sonuç çıkmayacağı görülmüştür. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türk'ünün de karnı tok.

Hedefimiz KKTC'nin tanınırlığını artırmaktır, attığımız adımların devamını getirmekte kararlıyız.

"TOKALAŞMAK İÇİN ATILAN HİÇBİR ELİ HAVADA BIRAKMAYIZ"
Komşularımızla ilişkilerimizde gerilim peşinde değiliz. Yakın çevremizden başlayarak tüm ülkelerle dostluğumuzu ilerletmeye, bölgemizde ve dünyamızda dostlarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu politikamızda son derece samimiyiz, kararlıyız, iyi niyetliyiz. Tokalaşmak için atılan hiçbir eli havada bırakmayız. Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı çerçevesinde hareket edildiğinde aşılamayacak hiçbir engel görmüyoruz. Nitekim son bir yılda önemli adımlar attık. Komşularımızın yanı sıra pek çok uluslararası kuruluşla iş birliğimizi ilerlettik.

MUHALEFETE TEPKİ
4-5 ay öncesini şöyle bir hatırlayın; suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardı. Suya yüzde 400-500 zam yapıyorlar. Liyakattan bahsediyorlardı, belediyeleri akraba çiftliğine çeviriyorlar. Ortalıkta boş gezen ne kadar tanıdık varsa eğitimine bakmadan belediyelere üst düzey yönetici olarak atadılar-atıyorlar.

Otoparkından toplu taşımaya belediye bünyesindeki hizmetlerde hiç sektirmeden hepsinin ücretinde fahiş artışa gittiler.

4 ay önce meydanlarda bol keseden para dağıtıyorlardı, şimdi emeklilerimizi kapılarına dahi yaklaştırmıyorlar. Verilen sözlerin tamamı rafa kalktı. Çöp, çukur, çamur, yolsuzluk, hırsızlık girdabına vatandaşlarımız tekrar sürüklendi.

Vals ve dans gösterisi düzenlemeyi belediyecilik sanıyorlar. Beceriksizlik, iş bilmezlik, ideolojik bağnazlık paçalarından akıyor.

CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek isterim; dürüst siyaset, verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir.

Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Böyle 25 kuruşa simit yok! Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Bakanlığımız bunların tahsilini yapacaktır, bunu böyle bilesiniz.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU
Şimdi arkadaşlar bugün bazı şeyleri açık açık konuşmamız gerekiyor. Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de başıboş köpek sorunu var. Artan kuduz vakalarının, yabancı ülkelerin vatandaşlarına uyarılarını saymıyorum bile. Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor, kötüleşiyor, mesele tam anlamıyla çığırından çıkıyor. Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Bizim bu isteklere, feryatlara sessiz, tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkmasın.

Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiyeler düzenler bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Unutmayın, timsahın gözyaşları merhametten değildir. Komisyon çalışmaları sırasında köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin, 10 yaşındaki oğlu parçalanmış babanın üzerine yürüyen bir karakter fukarasının diline en son alacağı kelime 'merhamet'tir.

Herhangi bir canlıya yüreğinde zerre miskal merhamet olan birisi kalkıp da o densizliği yapamaz. Yüreği yaralı anneyle empati kuramayan başka canlılarla nasıl kursun? İnsana sevgi göstermeyen başka canlılara nasıl sevgi beslesin? İnsan sevmiyorlar ki bir köpeği nasıl sevecekler?

Birileri muhalefet vekillerin desteğiyle geliyor, daha doğrusu Meclis'e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor, utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine 'katil' diye bağırabiliyor. Milletvekili sadece kendisini seçenlerin değil tüm Türkiye'nin vekilidir. 'Katil' diye bağıran da ona o cesareti veren de tüm millete karşı saygısızlık-edepsizlik yapmıştır. Biz bu şımarıklığa boyun eğecek bir grup değiliz. Biz 3-5 marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak Meclis'i çalışamaz hale getirmesine eyvallah edemeyiz. Burası gazi bir Meclis'tir. Kimse gazi Meclis'in şanına ve konumuna gölge düşüremez. Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Utanç verici tüm sahnelere rağmen yasa teklifi komisyonda kabul edildi. Kanun teklifine 'evet' diyen tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Meclis tatile girmeden bu meseleyi inşallah Genel Kurul'un da takdirine sunacak, orada da taşkınlıklara prim vermeden teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Asla taviz yok ve bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •