Hürriyet yazarı Selvi’den dikkat çeken CHP iddiaları! ‘Yeni kasetler konuşuluyor…’

Hürriyet yazarı Selvi’den dikkat çeken CHP iddiaları! ‘Yeni kasetler konuşuluyor…’
A- A+

CHP’de paylaşılacak çok önemli koltuklar ortaya çıktığını yazan Abdulkadir Selvi, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığına giden yolda yeni kasetler konuşuluyor. Yerel yönetimlerden başlayarak bir mıntıka temizliğinden söz ediliyor” iddiasını paylaştı.

Sosyal medya platformu X üzerinde dolaşıma sokulan cinsel ilişki videosu kısa sürede infial yarattı. Videodaki kişinin CHP'li Milletvekili Mustafa Sarıgül olduğu ileri sürülürken taraflar ise iddiaları yalanladı.

Yaşananlar CHP’deki ‘kaset’ tartışmalarını alevlendirdi. Konuyu köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, “Kasetlerle sonuç alındığını gördüler. Parti içi ya da ülke genelindeki mücadelelerinde rakiplerini bu yöntemlerle tasfiye etmenin tadını aldılar” yorumunun ardından çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP’de paylaşılacak çok önemli koltukların ortaya çıktığını yazan Abdulkadir Selvi, “Yerel seçimle birlikte CHP’deki koltukların siyasi kıymeti arttı. Siyasi torbada CHP’deki koltukların değeri yükseldi. Çünkü kazanma ihtimali doğdu. İktidar olma ya da cumhurbaşkanı seçilme umudu güçlendi. Ödül büyük olunca mücadelede kanlı oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığına giden yolda yeni kasetler konuşuluyor” diye yazan Selvi, “Yerel yönetimlerden başlayarak bir mıntıka temizliğinden söz ediliyor. Yerel yönetimlerden CHP Genel Merkezi’ne, oradan cumhurbaşkanı adaylığına giden sürecin yapı taşları kasetlerle döşenmek isteniyor. Kimi birilerini bir yerlere getirmek için yapılıyor kimi de birilerini oyun dışına atmak için tasarlanıyor” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi’nin ‘CHP’de kaset savaşları mı başlıyor’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Çetin Altan, “Batıda düello vardır, doğuda pusu” demişti.

Büyük usta hayatta olsaydı bu sözünü günceller, “Batı’da düello vardır, doğuda pusu. CHP’de ise kaset kumpası” derdi. Aslında kaset kumpası bir FETÖ yöntemiydi. FETÖ tarafından CHP’ye ve MHP’ye kurulmuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bir kaset darbesiyle tasfiye edilip yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirilmişti. MHP’de ise genel başkan yardımcıları kaset tehdidiyle istifa etmek zorunda bırakılmışlardı.

ŞANTAJ MONTAJ KASETLERİ

Şantaj-montaj kasetleri MİT TIR’ları operasyonunda ve 17-25 Aralık sürecinde Erdoğan’a karşı kullanılmak istendi.

Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık’ın şantaj-montaj kasetlerini Meclis kürsüsünden dinletti.

Önce FETÖ kumpası sonucunda CHP Genel Başkanlığı’na geldi, sonra FETÖ’nün şantaj ve montaj kasetlerini Meclis kürsüsüne taşıdı. 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ise FETÖ ağzıyla konuşup “Kontrollü darbe” dedi.

BAYKAL’IN SESİ TİTREMİŞTİ

Baykal’a kaset kumpasının yaşandığı günlerdi. Bir gün önce yayında kaset komplosu tartışılmış, ben siyasetin kasetler üzerinden tanzim edilmesinin tehlikeli olduğunu savunmuştum. Yeni Şafak gazetesinde çalışıyordum. Sabit hattan cep telefonum arandı. Deniz Baykal, ev telefonundan aramıştı. Şantaj- montaj kasetleri üzerinden CHP’nin dizayn edilmek istendiğini konuşmuştuk. Bunun Türk demokrasisine pusu olduğunu paylaşmıştık. Telefonu kapatırken, sesi titredi “Sağol kardeşim, çok sağol” dedi.

ECEVİT’LE BULDUKLARI YÖNTEM

Vefatından kısa bir süre önce de evinde röportaj yapmıştım. CHP’li birisi, akli melekeleri yerinde değil diye bir laf etmişti. Baykal buna çok üzülmüştü. Söyleşiyi tamamladıktan sonra ayrıntılı olarak Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında hükümette yaşananları anlatmıştı. Çünkü Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yapıldığı Kabine’de yer almıştı. Konuşmalarının yabancı istihbarat servisleri tarafından dinlenmemesi için Ecevit’le hangi yöntemi bulduklarını, Turan Güneş ile Ecevit arasındaki mesajlaşmaları nasıl taşıdığını anlatmıştı. Bana hem tarihi bir olayın iç yüzünü anlatıyor hem de kafasının nasıl çalıştığını gösteriyordu. Demirel de “Kafam Zenith saat gibi çalışıyor” demişti.

MUHARREM İNCE OLAYI

FETÖ’nün kasetlerle siyaseti tanzim etme olayı tehlikeli bir virüs gibi Türk siyasetinin içine girdi. Muharrem İnce olmayan bir kaset üzerinden İsrailli porno videosuna kes yapıştır yöntemiyle yapılan bir montaj üzerinden cumhurbaşkanı adaylığından çekilmek durumunda bırakıldı. Üretilmiş kaseti yayanların kuyruklarının ucu CHP Genel Merkezi’nden çıktı. Muharrem İnce bunu, görüşmeleri sırasında Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söyledi.

NEDEN CHP

Bunun son örneğini Mustafa Sarıgül olayında gördük. Yeni bir şantaj-montaj kaseti.

Acaba neden hep bu kaset işleri CHP’de ya da CHP’yle ilgili iktidar mücadelesinde ortaya çıkıyor?

Çünkü kasetlerle sonuç alındığını gördüler. Parti içi ya da ülke genelindeki mücadelelerinde rakiplerini bu yöntemlerle tasfiye etmenin tadını aldılar.

KANLI SAVAŞ

O nedenle “CHP’de kaset işleri devam eder mi?” diye sorma gereği duyuyorum.

Çünkü CHP’de paylaşılacak çok önemli koltuklar ortaya çıktı. Yerel seçimle birlikte CHP’deki koltukların siyasi kıymeti arttı. Siyasi torbada CHP’deki koltukların değeri yükseldi. Çünkü kazanma ihtimali doğdu. İktidar olma ya da cumhurbaşkanı seçilme umudu güçlendi. Ödül büyük olunca mücadelede kanlı oluyor.

ÖNEMLİ KOLTUKLARI

Çünkü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığına giden yolda yeni kasetler konuşuluyor.

Yerel yönetimlerden başlayarak bir mıntıka temizliğinden söz ediliyor. Yerel yönetimlerden CHP Genel Merkezi’ne, oradan cumhurbaşkanı adaylığına giden sürecin yapı taşları kasetlerle döşenmek isteniyor. Kimi birilerini bir yerlere getirmek için yapılıyor kimi de birilerini oyun dışına atmak için tasarlanıyor.

KİRLİ YÖNTEM

Bu yol çok tehlikeli bir yol. Bu yöntem çok kirli bir yöntem. Bu tuzak demokrasiye kurulmuş bir tuzaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •