Meral Akşener: "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz!"

Meral Akşener:
A- A+

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimlerde bölgesel ittifak teklifini geri çevirmeleri üzerinden yapılan "eleştiri" ve "saldırılara" partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada tepki gösterdi. "Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir şamaya geçtik. Medya operasyonlarıyla, baskılarla, iftiralarla, tehditlerle beslenip büyütülen iki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükseliş yolculuğunu başlatmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" diyen Akşener,  "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Partililerine seslenen Meral Akşener, "Bu mücadeleyi omuzlarımızda sadece ve sadece milletimizin bize yüklediği sorumlulukla vereceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da  ortak olmadan, özü başımıza birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz" diye konuştu.

Akşener, konuşmasına başlamadan önce belirledikleri bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türk milleti Ak Parti yüzünden fakirleşti, bu millete telafi borçlular!"

“Satın alma gücümüz AK Parti yüzünden düştü, kiralar Ak Parti yüzünden patladı. Türk milleti Ak Parti yüzünden fakirleşti. Ve tüm vahim hatalarının yanında sırf ekonomideki bu durum için bile AK Parti bu millete en azından telafi borçlu. O nedenle bir özür niteliği taşımalıdır, enflasyon altında ezilen milletimize son beş yılda kaybettiği refahı geri kazandırmalıdır. Buradan iktidara seslenmek istiyorum, hayatınızda bir kez olsun sorumluluk alın bir kez olsun devlet ciddiyetiyle hareket edin, bir kez olsun siz fedakârlık yapın. Önümüzde bütçe görüşmeleri var bir kez olsun saray için değil millet için bütçe yapın.”

"Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor"

“Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların avro’lu bigudilerini konuşuyor.  Yakın zamanda hapishaneden bana bir tweet atılabilir. Dolandırılan spor insanlarını, kaptırdıkları milyon dolarları konuşuyoruz. Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazançlar elde ettiğini konuşuyoruz. Yalnız ilginçtir para aklayanlar konuşuluyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor. Dolandıranlar dolandırılanlar konuşuluyor ama dolandırıcılığa yol verenler nedense hiç konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor.”

“Halbuki yaşadıklarımızı bir düşünün yani bir Allah’ın kulunun her bir bireyden bahsediyorum hakikaten taşıyamayacağı oranda ağır şeyler yaşadık arkadaş kuyruğu dik tutacağız diye öldük. Azıcık mağdur olalım. Diğeri ise övünemiyoruz. Halbuki inanılmaz güzel projelerimiz var bunları anlatmamız lazım. Yani propagandanın anlamı devamlı anlatmaktır. El övmüyor kendi kendimizi övmemiz lazım. Bu eksiğimizi beraber gidereceğiz inşallah.”

"Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir şamaya geçtik"

“Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir şamaya geçtik. Medya operasyonlarıyla baskılarla iftiralarla tehditlerle beslenip büyütülen iki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükseliş yolculuğunu başlatmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yerel yönetimleri rant kapısına indirgeyenlere , belediyeciliği, hizmet değil iktidar alanı olarak görenlere, kayıkçı kavgalarıyla milletimizi oyalayanlara karşı  anlamlı ve cesur bir başlangıç yaptık.”

"Ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek"

“Bir taraf başka türlü hakaret ediyor öbür taraf başka türlü hakaret ediyor. Otak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. İki gündür izliyorum, yok hiçbirinin birbirinden farkı. Belediyeleri siyasi rant mecrası görenler, milleti yolunacak kaz bilenler öfkeden düşmanlıktan beslenenler iki yüzlü bencilliklerini erdem diye pazarlayacaklar. Ama biz bu filmi daha önce gördük biz şerbetliyiz. O nedenle de tankla da tüfekle de gelseler bize vız gelir tırıs gider.”

“Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz.”

"Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan hür ve müstakil olarak vereceğiz"
“Sizin omuzlarınız katledilmiş bir kadının acaba bir şey mi oldu acaba kadının bir eksiği var mıydı sorusunu soranların yükünü taşımaz. O nedenle bu mücadeleyi omuzlarımızda sadece ve sadece milletimizin bize yüklediği sorumlulukla vereceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da  ortak olmadan, özü başımıza birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •