Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... "Bugün Muharrem Bey'i aradım..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seçim Özel ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi ile ilgili "Bugün Muharrem Bey'i aradım. Böyle bir saldırı oldu vesaire kendisiyle konuşmak istedim. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun el ele olduğu FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir. Geçmişti de bunlar yapıldı. Kılıçdaroğlu makama kaset komplosuyla geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün çok yoğun programlarımız vardı. Sizlerle birlikte pazar gününe gidişte son televizyon programını yapıyoruz. Pazar günü elde edeceğimiz sonuçla Türkiye Yüzyılı resmen başlayacaktır. Milletimizin AK Parti ve Cumhur İttifakı'na yeni bir zafer ilan edecektir. AK Parti kendisiyle yarışmaya devam edecektir. Türkiye Yüzyılını vatandaşımızla el ele götüreceğiz. Seçim günü genciyle yaşlısıyla kadınıyla 81 milyonun her bir ferdi kazanacak. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar kazanacak. Bugün Balkanlardan gelen birçok dostlarımız vardı. 20 yıldır tanış olduğumuz dostlarımız. Onlarla cumada beraber olduk. Ardından 4 bin civarında gençle bir araya geldik. Onlarla olan birlikteliğimizde ödüller vardı. O toplantı benim hikayemde ayrı bir yer alacak.

İNCE'NİN ÇEKİLMESİ VE KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA AÇIKLAMASI

Her şeyden önce tabi bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem İnce'nin ayrılmasına doğrusu üzüldüm. Kaset kumpaslarıyla makama Bay Bay Kemal'in karşısına rakip olunca böyle bir komployla karşılaştı. Terör örgütleriyle kol kola yürüyenle ortak olan Kılıçdaroğlu, karşısına çıkınca böyle bir saldırıyla karşılaştı. Terör örgütlerini içleştirmiştir birisinden bahsediyoruz. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli. Bugün Muharrem Bey'i aradım. Böyle bir saldırı oldu vesaire kendisiyle konuşmak istedim. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun el ele olduğu FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir. Geçmişti de bunlar yapıldı. Kılıçdaroğlu makama kaset komplosuyla geldi. Bunu da olmayacağını açıklayarak geldi.

Muharrem Bey'in kararının ardından namuslu insanların kabul edemeyeceği saldırıların olduğunu bugünkü görüşmemizden anladım. Bir insanın her şeyden önce hassasiyeti, namusu çok önemli. Bu tür iftiralarla karşılaşırsa en son da olsa böyle bir yolu tevessül eder. Avukatına verdiği görevi de ifade ettiler. Devlet olarak yapılabilecek ne şey varsa yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Böyle bir yarışta yalnız bırakmak doğru olmaz. Bunların yapılması bizim makamımızın da görevidir. Yarış keşke 4'te 4 gitmiş olsaydı. Şu an 1 eksik gidiyor. Oy pusulasında değişen bir şey yok.

'HDP'NİN TEMSİLCİLERİ AÇIK AÇIK SÖYLÜYOR'

Türkiye'nin 40 yıllık terörle mücadele tarihinin en önemli kazanımlarını elde ettiğimiz bir tarihteyiz. Şu an Bay Bay Kemal'in el ele omuz omuza olduklarıyla biz savaş halindeyiz. Cezaevlerini boşaltmaya kadar nice vaatler havada uçuşuyor. Tarafların hiçbiri de reddetmiyor. HDP temsilcileri bunları meydanlarda söylüyor. Bu seçim sonrası terör örgütü ya tamamen bitecek ya da güce kavuşacak. İşin en acı tarafı kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan masa ortaklarının bu pazarlığa göz yummasıdır. Dikkat ederseniz partiye gelip görüşmediler. Rabbim kimseyi Kılıçdaroğlu'nun peşinde düşüp de savunduğu değerlere sırt dönenlerin haline düşürmesin diyorum. Milletim konuşması gerektiği zaman susanları görüyor. Kandil'den talimat alanlara pazar günü benim milletim en güzel cevabı verecektik.

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA AÇIKLAMASI

Kampanyanın öncesinde Biden'ın açıklamaları vardı. Bu Biden benimle özel muhabbeti de güya olan biri. Ama bu açıklamayı dil sürçmesi değil acımasızca yaptı. Kendisine sorunca çark etmeye çalıştı. Şimdi çıktı, Bay Bay Kemal Rusya'ya saldırdı. Peskov bunu ispatlaması gerekir dedi. Bunun altından kalkamaz dedi. Şu an ben siyasetçiysem şunu ortaya koymak lazım. Bay Bay Kemal sen siyaseti öğrenemedin, çırak bile olamadın. Ne diyor Rusya'ya yaptırım uygulayacağım diyor. Yav senden devlet adamı olmaz, yönetici olmaz. Sen kimsin de Rusya'ya yaptırım uygulayacaksın? Böyle devlet adamlığı olmaz.

Devlet adamlığı böyle olmaz. Sen herkes ile münasebetlerini iyi tutacaksın. Gün ola ihtiyaç olabilir. Şu an Biden beni evinde ziyaret edecek kadar dostluğu olan bir insan olmasına rağmen, böyle bir açıklama yapması beni rencide etmiştir. Ama Ben Sayın Putin ile münasebetlerimi kesmedim. Amerika ile olan ekonomik işbirliğinden daha güçlü Rusya ile işbirliklerimiz. Turizm gelirimizin en yüksek potansiyeli Rusya'dan. Böyle bir ülkeyi nasıl dışlarım. Bay Kemal yanlış yoldasın. Böyle bir fırsatı bulamayacaksın o ayrı da... Sözcü Peskov böyle bir şey söz konusu değil, ispat et diyor. Hadi bakalım ver cevabını şimdi. Maalesef batılılar borç verdikleri bir Türkiye istediler. Seçim yaklaştıkça Erdoğan gitsin mesajını her mecradan ilan ettiler. Kılıçdaroğlu'nun kimin adayı olduğu buradan bakınca ortaya çıkıyor.

'BİZ DEMOKRATİK YOLLA İKTİDARA GELDİK'

Biz Türkiye'de demokratik yol ile iktidara geldik. Nasıl böyle iktirada geldiysek, milletimiz farklı karar verecek olursa demokrasinin gerekliliği neyse onu yaparız. Belediye başkanlığında kalkıp arkadaşlarımız makamı verdiler mi, verdiler. Bu tür anlayış ve yapı CHP'ye aittir. Onlar vermeyiz derler. Sanatçıları adeta şimdiden sokağa döküldüler. Ben milletime inanıyorum. Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete de saygısı yoktur.Hiçbir zaman milli iradenin üstünlüğünden taviz vermedik. Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. CHP her seçim öncesi ve sonrası demokrasiye zarar verecek laflar yayıyor. Sandık demokrasinin namusudur. Koy elemanlarını oraya eksik bırakma. Elemanların orada güvence olsun.

SEÇİMİN KADERİ GENÇLERİN ELİNDE Mİ?

Her şeyden önce gençler çok heyecanlı. Bunu Külliyemizdeki toplantıda çok açık net gördüm. Bu benim tabi ilk görüşmem değil. Her ay o salonda bir toplantı yapıyorduk. Kendi alanlarıyla da alakalı siyaet bilimi, tarih alanlarında okuyan, siyasete ilişkin sorular yönelttiler. Onlardan toplantı sonrasındaki ilgli aramızda ciddi bir sinerji oldu. Bu akşam 4 bin kadar genç vardı. Daha çok İstanbul gençliğiydi. Gençlerin heyecanı beni derinden etkiledi. Konuşmam sırasında nasıl heyecanladıklarını gördüm. 21 yılda gençlerimizin birçok hayalini gerçekleştirdik. Biz geldiğimizde burs 45 liraydı. 6 milyonu aşkın bir genç seçmen bu seçimde etkili olacak. Gençlik ile aramızdaki muhabbet ileri derecede.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •