İngiltere bu dolandırıcılık olayını konuşuyor. Kibar Holding'in yönetim kurulu üyesi olan Aysun Kibar'ın 2 milyon pound yani yaklaşık 44 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıkmıştı. Kibar çıkan haberler sonrası MedyaRadar'a önemli açıklamalarda bulundu.
Ünlü iş insanı Aysun Kibar’ın Londra’da görülen davasında, Harvard mezunu bir avukat olan Tim Damiani’nin Aysun Kibar’ı kandırarak yaklaşık 2 milyon pound (yaklaşık 44 milyon TL) dolandırdığı ortaya çıktı.
Duruşmada jüri ifadeleri dinlerken Harvard mezunu Damiani’nin Kibar’ı Mayfair’de hiç görmediği bir evi 1.5 milyon sterline almaya ikna etti. Fakat daha sonra Kibar parayı geri isteyince 69 yaşındaki Damiani, “Neden bahsettiğini anlamıyorum” diyerek geçiştirdi.
FOTOĞRAFLARINI YAYIMLADI
Duruşmada Kibar’ın nasıl dolandırıldığı jüri üyelerine anlatıldı. Olay mahkemeye taşınırken Damiani dolandırıcılık iddialarını yalanladı. Damiani’nin eşi ve Kibar’ın yakın arkadaş oldukları ve Türkiye’de birlikte büyüdükleri de belirtildi. Kibar’ın almak için para gönderdiği 28 Charles Street’teki 8 odalı malikanenin fotoğraflarını İngiliz tabloid basını yayınladı.
ARKLI İSİMLER KULLANDI
Öte yandan duruşmada Damiani’nin farklı isim ve mahlaslar da kullandığı ve Kibar’ın Dr. Ali Tamimi ismiyle tanıdığı da kayıtlara geçti. Southwark mahkemesinde görülen davada avukat Sophie Stannard, “Kibar’ın etkili bir ailesi var ve yıllık geliri 255 bin pound (yaklaşık 5.6 milyon TL). Fakat kosmopolitan yaşam tarzına rağmen muhafazakar değerlere sahip ve evli erkeklerle doğrudan iletişime nadiren geçiyor. Kibar, Damiani’nin ailesinin de varlıklı olduğunu düşündü. Avukat olduğu ve Harvard’a gittiği için” dedi.
KİBAR'DAN AÇIKLAMA …
Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar, çıkan haberler sonrası önemli açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
"İLK SUÇU 1980'LERDE İŞLEDİ"
Bugün bazı internet mecralarında yayınlanan, “Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar 44 milyon TL dolandırılmış” başlıklı habere istinaden açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.
Asıl ismi Ala Fadili Al Tamimi olan; ilgili haberlerde geçen adıyla Tim Damiani, nitelikli bir dolandırıcı olup söz konusu suçlarına ilişkin tespit edilen ilk suçu 1980’lerde gerçekleşmiştir.
"İKİ SENEDİR TUTUKLU"
Amerika’da başlayan dolandırıcılık faaliyetleri Venezuela’da devam etmiş, son olarak İngiliz makamları tarafından aleyhine açılmış olan kamu davası kapsamında Milano’da yakalanarak İngiltere’ye iade edilmiştir ve iki senedir tutukludur.
"YANLIŞ ALINTILARA DAYANIYOR"
Bugün basında yer alan haberler; İngiltere’deki kamu davasında tanık sıfatıyla davet edildiğim duruşma ile ilgili olarak basın mensuplarının dosyadan yaptıkları yanlış alıntılara dayanmaktadır.
Londra’da adıma bir gayrimenkul alımı için Barclay’s Bank vasıtası ile yaptığım ödemeleri kişisel amaçları için kullanan, avukat ve güvenilir bir kişi olduğuna inandırıldığım Al Tamimi’ye karşı 2017 yılında İngiltere’de tazminat davası açtığımın ve bu davanın Tamimi aleyhine sonuçlandığının, kendisine ödediğim tüm tutarların tarafıma geri ödenmesine karar verildiğinin bilinmesini isterim.
"ORTADA DOLANDIRICILIK SUÇU VAR AMA..."
Ortada bir dolandırıcılık suçunun olduğu doğrudur, ancak “Türkiye’de durumdan kaçmak için ev satın alma yoluyla vatandaşlık alma talebi” ve “pasaport temin etmek üzere şahsa ödeme yaptığıma” yönelik iddialar asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.
Mensubu olmaktan gurur duyduğum Kibar Holding, ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olarak yaklaşık 5 bin kişi istihdam etmekte, her yıl ülkenin en çok ihracat yapan ilk 5 markası arasında yer almaktadır.
Böylesi saygın bir kurumun üyesi olarak, adımın bu tür yorumlar ile birlikte anılmasından üzüntü duyduğumu belirtmek isterim.
Asılsız iddiaların yer aldığı ifadelerin, kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına haberden kaldırılmasını veya açıklamama yer verilmesini rica ederim.