Kılıçdaroğlu Londra’dan seslendi: "Kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım..!"

A- A+

İngiltere'de çok sayıda yatırım grubuyla görüşmeler yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Temiz, teknolojik ve iklim dostu parayı ve büyük yatırımlarla Türkiye’ye getireceğiz. Kara para ekonomisini, mafyayı, çeteyi hızla temizleyeceğiz. Ülkemize temiz yatırımları çekerek halkımıza nefes aldıracağız. Hiç kimse merak etmesin, çok ama gerçekten de çok güçlü geliyoruz" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Kara paradan evlatlarımızın payına uyuşturucu düştü. Peki ya onların çocuklarına?" diye sorduğu bir video yükledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra temasları devam ediyor. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bu gece CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ile Londra’da hamburger yerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaşımına, “Hamburgerimizi yedik, saat 22.00'de görüşmek üzere” notunu düşerek yurttaşlara saat 22 için randevu verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra sosyal medya hesabından "Kara paradan evlatlarımızın payına uyuşturucu düştü. Peki ya onların çocuklarına?" diye sorduğu bir video yükledi.

CHP lideri Kılıdaçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bu aralar ortamı bulandırmak için, aile, anayasa konuşanlar var. Ne tesadüftür ki dünyanın neresine gitsem birilerinin ailesiyle karşılaşıyoruz. Bazen New York'taki gökdelenlerde, bazen Man Adası'ndaki banka hesaplarında.

Ama aile demişken bugün Londra'da Chelsea'yi size tanıtmaya geldim. Türkiye'den karar parasını kaçıran, bazı sözüm ona aileler, ama gerçekte çeteler; gayrimenkullerini tek tek bu semte dizdiler. Diyorlar ki Bay Kemaller iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun.

Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şuan. Ne yaptığınızı, ne yapacağınız gayet iyi biliyorum. Önce kara parayı Türkiye'ye sokuyorsunuz, yıkayıp paklayıp günlerce aklıyorsunuz, sonra dışarı geri çıkarıp aileleriniz için yatırıma çeviriyorsunuz. Ne ala dünya değil mi?

Hazinemizin bir kuruşu dahi yanınıza bırakırsam namerdim. Bu kadar net, bu kadar açık söylüyorum. Göreceksiniz siz aileyi. Bakın sevgili halkım, bu seçimde iki Türkiye var önünüzde. Birini seçeceksiniz. İlki, kara para ile beşli çetelerin daha da zengin edildiği, bizim çocuklarımıza ise meth'in, uyuşturucunun kaldığı bir Türkiye.

Diğer Türkiye ise, temiz, teknolojik, iklim dostu yatırımları olan, gençlerimizi sokaklardan kurtaran, girişimci evlerine yerleştiren, yepyeni, pırıl pırıl, çok güzel bir Türkiye. O Türkiye'de baronlara, mafyaya, çetelere yer yok. Orada fotoromanlara da yer yok. Olmayacak da zaten. İşte ben bu parlak Türkiye için dört gündür yatırımcılarla konuşuyorum."

NEW YORK GEZİSİ AKILLARA GELDİ

Kılıçdaroğlu, ABD gezisinde Boston’dan Washington’a giderken, gazetecileri atlatarak NewYork’a geçmiş, TÜRKEN Vakfı'nın Manhattan’daki gökdelen inşaatı önünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Burası New York'un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım” diye seslenmişti. Kılıçdaroğlu, 11 Ekim 2022 tarihinde TURKEN Vakfı’nın ABD’de inşa ettiği gökdelenin önünde şu açıklamayı yapmıştı:

'BİR AİLE KONUŞULACAKSA, KONUŞULACAK YER BURASI'

“Duydum ki birileri senin siyasi rehinen kalsın diye benim yaptığım öneriyi yine kabul etmemiş, yan çizmişsin. Anayasa ile aileyi korumaktan bahsetmişsin. Eğer bir aile konuşulacaksa konuşulacak yer burası. Senin ailen burada.

Burası New York’un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızana gönderdiği paralarla bu gökdelen yaptırılıyor. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım."

'ONUNLA NE AİLE KONUŞULUR NE ANAYASA. BU KONU KAPANMIŞTIR'

Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarının yer aldığı videoyu sosyal medya hesabında; “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim... Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır.”

NEDEN HAMBURGER VURGUSU YAPTI?

Kılıçdaroğlu, 11 Ekim’de bu video çekiminin ardından karayoluyla 8 saat süren bir yolculukla Washington’a ulaşmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimi ise bu 8 saatlik yolculuk için çeşitli spekülasyonları öne sürmüş, Kılıçdaroğlu’nun hamburger yemek için ABD’ye gittiğini iddia etmişti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da buna gönderme yaparak bugünkü söz konusu hamburgerli paylaşımı yaptığı belirtiliyor.

Soylu'nun metamfetamin yanıtı "Kılıçdaroğlu'nun ABD'de hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor" olmuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun metamfetamin iddiaları üzerine Twitter hesabından açıklamada yaptı. Soylu hakkındaki iddialar üzerine açıklama yapmadığı paylaşımında "Kılıçdaroğlu'nun ABD'de hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •