Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyon belgesini açıkladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyon belgesini açıkladı...
A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti "Türkiye Yüzyılı" Tanıtım Toplantısı'nda vizyon belgesini açıkladı. Konuşmasında yeni anayasa mesajı veren Erdoğan, "12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Her şeyi ile milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kavuşturmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerimizdendir" dedi. "Cumhuriyetin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz" diyen Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı kimlik siyaseti yerine birlik siyasetidir. Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame ettirmenin adıdır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VİZYON BELGESİNİ AÇIKLADI…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:

Gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı kıymetli gençler, bugün bu salonda bizlerle birlikte olan, ekranlardan bizi takip eden kardeşlerim, Cumhur İttifakı'nın değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 99'uncu yıldönümünün gururuyla birlikte Türkiye Yüzyılı'nı da milli hafızamıza kazıyacağız. Osmanlı Devleti ile birlikte milletimizi de topyekûn tarihe gömmek isteyenler Çanakkale'de olduğu gibi doğrudan karşımıza çıkmadılar, bunun yerine Anadolu'yu işgale yeltendiler. Savaşların yükü altında beli bükülen milletimiz son bir silkinişle milli mücadeleyi başlattı ve zafere ulaştırdı. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bizlere bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Cumhuriyetimiz maalesef bir asırlık geçmişinin önemli bir kısmında kendi içinde barışık yaşayamadı. Kirli hesaplarda kullanılan maşalar da hiç eksik olmadı. 

Rahmetli Özal'ın 'devlet, millet içindir' diyerek ülkeyi tekrar demokrasiye sokma girişimi koalisyon dönemlerinin kaosu içinde kayboldu gitti. Ülkemiz vesayet yoluyla Cumhuriyet ve demokrasiyi birleştirmekten hep kaçınan bir zihniyetin elinde ciddi sıkıntılar çekti. 2002 Kasım'ında işte böyle bir Türkiye mirası devraldık. Ülkemizin ulaşmış olması gereken kalkınma ve demokrasi seviyesi ile bulunduğumuz yer arasındaki fark çok büyüktü. Türkiye'yi 20 yıl boyunca hep durmak yok, yola devam diyerek büyüttük, geliştirdik, güçlendirdik.

YERİ GELDİ BİLDİRİLER YAYINLADILAR, YERİ GELDİ TUZAKLAR KURDULAR

Yeri geldiğinde bize canı pahasına sahip çıkan milletimizin desteğiyle asırlık kayıpları 20 yılda telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik. Yurtiçinde eve dışında emperyalistlerin, darbecilerin ne kadar aparatı varsa hepsi de üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar, yeri geldi tuzaklar kurdular. Hatta partimizi kapatmaya kalktılar. İnancından dolayı dışlanan Müslümanın, haksızlığa maruz kalan bu toprakların evladı Hristiyan'ın, bu ülkede vesayetin gadrine uğrayan kim varsa yanında olduk, kayıplarını telafi ettik. Ayasofya'yı Fatih'in emanetine uygun şekilde yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir meydan okumadır. 

Güvenliği sağlayarak insanımızın bu günü huzurla yaşamasını temin ettik. Ekonomiyi büyüterek, refahı tabana yaymak suretiyle ülkemizi tüm fertleriyle zenginleştirdik. Üretimi yaygınlaştırarak sanayinden tarıma, istihdama, işe, aşa erişimi kolaylaştırdık. Bayrağımızın şanını, milletimizin itibarını yükselttik. Cumhuriyetimizin ilk asrının eksiklerini giderecek, ikinci asrının hazırlıklarını tamamlayacak eser ve hizmetler ortaya koyduk. Takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik. Türkiye Yüzyılı için milletimizin karşısına işte böyle bir karneyle çıkıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle inşa edeceğiz. 

CUMHURİYETİN YENİ YÜZYILINA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, borcun ifası yolunda aşkla girişilmiş yeni bir gayrettir. Programımızda Cumhuriyetin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz. Vizyonunu hayata geçirme karşılığında tek arzumuz şöyle kalpten gelen 'Allah razı olsun' duasını duymaktır.  

MHP'nin değerli genel başkan Sayın Devlet Bahçeli ve arkadaşlarına, Türkiye Yüzyılı'nın inşası sürecine Cumhur İttifakı çatısı altında verdikleri samimi ve güçlü destek için şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı ifade ediyorum. 

12 EYLÜL DARBESİ ANAYASASININ RAF ÖMRÜ ÇOKTAN DOLMUŞTUR

Elbette gayret gösterdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz işler de oldu. Ülkemizi tamamen yeni, sivil, demokrat ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma girişimlerimiz geliyor. 12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Bu doğrultuda başlattığımız girişimler muhalefetin destek vermemesi sebebiyle akim kalmıştır. Her şeyi ile milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kavuşturmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerimizdendir. Her bir vatandaşımızın özgürlüğünü garanti altına alacak şekilde hazırlayarak hayata geçirmekte kararlıyız. 

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ HAFTAYA MECLİS'TE…

Başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi hazırladık. İnşallah ilk hafta önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sokarak tabi hak olan bu konunun ülkemizden gündeminde çıkmasını sağlayacağız. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Birileri zar zor ülkemizin gündemine soktu. Madem soktunuz, biz de adımı atıyoruz. 

Türkiye Yüzyılı'nu ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz. 

11 PARTİ DAVET EDİLDİ…

AK Parti'nin vizyon belgesinin tanıtıldığı toplantı için 11 partiye davet gitti. Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP ve BBP'nin yanı sıra CHP, İYİ Parti, DSP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi, tanıtım toplantısına genel başkan seviyesinde davet edildi. Toplantıya MHP lideri Bahçeli de katılıyor.

Törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer alıyor.

Toplantıdan önce sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz siyaseti ülkemiz için eser üretmek, milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. İnşallah milletimize hizmet yolculuğumuzu Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyon yaklaşımı kapsamında hazırladığı logoyu, geçen hafta kamuoyuyla paylaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturulan logodaki 16 yıldız, kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken Türk bayrağının tamamlayıcısı tek yıldız ise ortak mirası temsil ediyor. Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanıyor, hilal etrafından yayılan 100 güneş ışınının her biri Cumhuriyetin her bir yılını simgeliyor. Dairesel form ve altın efektli özel renkle ise dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisi kuruluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •