Astrolojide ve Mitolojide 'esrarengiz gezegen Neptün' neyi temsil ediyor?

Astrolojide ve Mitolojide 'esrarengiz gezegen Neptün' neyi temsil ediyor?
A- A+

Funda Yılmaz'ın yazısı…

Geçen yazımın son cümlesinde size Neptün’den bahsedeceğimi belirtmiştim, fazla zaman kaybetmeden sizleri Neptün’un gizemi ile tanıştırmak istedim. O halde başlayalım anlatmaya.

Yunan tanrısı Poseidon kimdir mitelojideki yeri nedir nasıl tanrı oldu?

Mitolojide Neptün “DENİZ TANRISI” POSEİDON …

Yunan Mitolojisinde, Zeus’tan sonra gelen önemli Tanrı, Poseidon ‘keçe saçlı ,kırçıl sakallı, yaşlıca bir adam'  olarak tasvir ediliyor. Rivayete göre Zeus ,görev dağılımı yaparken, Neptün’e denizlerin, deniz canlılarının ve tüm akarsuların hakimiyetini veriyor. Ömrünü su altında geçirmeye başlayan Neptün suların, denizlerin sırlarına hakim oluyor .

Poseidon'un “üç  dişli balık zıpkını” var ve her bir dişin güçlü sırrı olduğuna inanılıyor. Birinci diş; Dünyayı sarsacak dalgaların, ikinci diş; şimşeklerin, yıldırımların ,gökyüzünün, gök gürültüsünün ,son diş ise yeraltındaki ruhların ,gizlilerin ,madenlerin sırrına sahip deniliyor. Her daim zorda kalanları koruyan Neptün kazazedeleri de kurtarıyor. Ayrıca, Deniz kızları da Neptün’ün kızları olarak biliniyor. Ancak o dönem denizciler deniz kızlarını uğursuz ve kötü haberci olarak görüyor ,insanoğluna aşık olan deniz kızları ise sevdiğine kavuşamadığından hasta oluyor aşk acısı ile kendi kurdukları dünyalarında ızdırap ve özlem çekiyor.

Deniz kızlarının yerinde olmak istemezdim , iyilik yap denize at sözü buradan mi geliyor diye düşündüm şimdi…

Gelelim astronomiye bilimsel olarak ise 1846 da Adams, Leverrier ve Galle tarafından keşfediliyor… Neptün gezegeni “buz gezegeni” olarak adlandırılıyor ,güneş sisteminin en soğuk gezegenlerinden biri .

Urbain Le Verrier : Biographie

Keşif edildiği yıllara bakılınca o yıllarda insanlar ‘ipnotizma' ve ‘sihir’ gibi şeylerle uğraşıyor .

Örneğin, ispritizma, ruhun varlığının, hiçbir zaman ölmediği, istenilirse ölü kimselerin ruhları ile bağlantı kurulabileceğini öne süren  inanış ve uygulama, ruh çağırma … İspritizma çalışmaları da gezegenin bulunduğu tarihlerde başlıyor.

Neptün gezegeni ile ilgili bilgiler - Neptün'ün özellikleri nelerdir? - Son  Dakika Eğitim Haberleri

Astrolojide ise ; eski astrologlar Neptün’ü ‘esrarlı gezegen' olarak görüyor ve sınırları aşmayı, engelleri yıkmayı temsil ettiğini belirtiyor. Yıkmanın ise daha çok düşünce şeklinde ortaya çıktığını kabul ediyor .

Ve böylece doğum haritasındaki Neptün’ün, düşünce ve sezgilerin nasıl kullanılacağını gösterdiğini kabul ediyorlar . 

Her gezegenin olumlu ve olumsuz özellikleri vardır …

Neptün’ün olumlu özellikleri; İdealizm, spiritüalizm, hassasiyet, incelik, sanatta yaratıcılık iken olumsuz yönleri ise ; Hilekarlık, dikkatsizlik, aşırı romantizm, pratik olmamak, aşırı ruhanilik, can sıkıcılıktır.

Anahtar kelimesi ise; ‘Bulanıklık…’

Omurga, zihin, sinir sistemi, ilaçlar, zehirler, benzin, hapishaneler, hastaneler, enstitüler. Sanat veya dinle ilgili ilhamlar, dans, şiir bu gezegenle ilişkilendirilmiştir.

Gezegenler İsimleri Hangi Mitolojik Tanrılardan Almıştır? | OKU Haber Dergi

Neptün ayrıca sezme gücü, hayaller ve düşler, ispritizma, kandırma, aldatma, gerçeklerden kaçma ile ilgilidir. 

Peki, bu bulanık, esrarengiz gezegen sizi nasıl etkiliyor? Bunu anlamak için doğum haritasında Neptün’ün hangi burç ve evinize denk geldiğine siz bakarken, bende araştırmalarıma dayalı  kısa kısa burçlara etkisinden bahsedeyim .

Tabiki hiç bir gezegen anlamı tek başına büyük resmi ifade etmez diğer etkileşimlerde yoruma katılmalıdır .

-Neptün Koç’ta : Reformist(mevcut düzendeki belli başlı aksaklıkları düzeltme isteği olan ) bir yapıya sahipsiniz .Büyük bir ihtimalle bu konu üzerine eğitimler almış olabilirsiniz. Aktif olarak siyasette olmanız olasıdır. Çok orijinal yeni fikirlere sahipsiniz. Beş duyunuz keskin, duygularınız yoğun Esrarengiz, mistik kuruluşlar sizi çekiyor. Bu kurumlarla işbirliğinde olup seyahatlere çıkmanız olası, sigara içmeye yatkınlık uyarıcı madde alma isteği gölge taraflarınız .

-Neptün Boğa’da : En büyük zaafınız lüks ve rahata düşkünlük. Olmayacak şeylere hemen inanmanız sizi zaman zaman gülünç duruma düşürebilir. İyi yürekli, sabırlı bir insansınız davranışlarınız dostane inandığınız şeyler konusunda hevesli ve tutkulusunuz. Gizli kuruluşlardan, spekülasyon gibi işlerden kar etme ihtimaliniz yüksek. Eş ve dostlar açısından şanslısınız.

-Neptün İkizler’de : On parmağında, on marifet var, pratiksiniz, el becerilerine yatkınlık, lisan ve matematikte başarı. Sanatın tiyatro dalına ilgi duyuyorsunuz. Rüyalarınız sık sık doğru çıkıyor ,bazen olayları daha önceden yaşanmış gibi hissediyorsunuz . Kolay etki  altında kalıyorsunuz .Haritanızda ters açılar varsa söz konusu zamanlarda mesela Neptün ‘ün Mars, Saturn’le  bazı etkileşimlerinde  kafanız karışır ,darmadağınık olur ve olmayacak dedikodulara inanırsınız, doğru haberleri yanlış algılarsınız, vaatlere inanıp anlaşma ve kontratlarda sahtekarlığa hile yapmaya kadar götürür insanı, bu olasılık. aman dikkat. Böyle dönemlerde garip arkadaşlıklar edinip, gelenek dışı ilişkilere girebilirsiniz buda komşu, akraba, kardeşler arasında tatsızlıklara yol açar. Diğer etkiler için haritanızı mutlaka incelemelisiniz. 

12 Aralık 2021 Pazar - Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi,  Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık günlük burç yorumları... - Takvim

-Neptün Yengeç’te: Siz tam bir Evliya Çelebi özelliği taşıyorsunuz. İster iş için ister kişisel zevkiniz için size verilecek en güzel hediye uzak bir ülkeye gemi ile yapılacak gezi bileti olabilir. Ancak aynı anda evinizin rahatlığına da bağlı olduğunuzdan bu esnada eve özlem duymanızda olasıdır. Şu yada bu zamanda evinizin içinde garip anlaşılmaz olaylarla tecrübe yaşayabilirsiniz bunlar öylesine garip ve anlaşılmaz olaylar olur ki evinizde önemli bir değişiklik yapmak zorunda kalabilirsiniz. Sizlerin eşlerinizi asla ihmal etmemeniz gereklidir .Ters açılar var ise yani gezegenler o an ateş veya hava burcunda ise bu sizi tedirgin ,aşırı duyarlı, değişken, kolay etkilenen biri yapar .Evinizde kandırma ,aldatma olaylarına bulaşmanız olasıdır. Konunun detayları ile ilgili haritanızın tamamını incelemelisiniz .

-Neptün Aslan’da : Haritanızda ters açılar var ise kırıcı bir insansınız demektir. Paranızı ve fiziksel enerjinizi müsrifçe harcıyor olabilirsiniz. Duygularınız mantığınızın önüne geçer, bu durum sizi zevke aşık biri yapar. Fiziksel isteklerinizi kontrol altına alamazsınız. İyi açılar var ise yani Güneş, Ay, Merkür, Venüs veya Jüpiter ateş veya hava burcunda ise ;o zaman tam tersine düşünceli ,çalışkan zengin, sezgileri güçlü ,yardımsever anlayışlı bir yapınız olur. Neptün’ün aslan burcunda olması aşkta hayal kırıklığı veya aldatma getirebilir .Bazen sevdiğiniz birinin kaybını yaşamanız olasıdır .Güzel sanatlarla uğraşmak size iyi gelecektir. Diğer etkileşimler için haritanızın tamamını incelemelisiniz .

-Neptün Başak’ta: Sabırlı, yumuşak kalpli, güvenilir birisiniz. Yabancılar karşısında utangaç ve çekingen oluyorsunuz. Ama konu öznelliğe ,pratikliğe gelince ışıl ışıl parlıyor beyin gücünüz. Matematiğiniz iyi olmalı. Ruh çağıracak kadar üst boyutlara yakınlığınız olası. Tıbbi sorunlara değişik bir yaklaşımınız var .Diyet ve sağlık konularına düşkünsünüz .Güven ve ayrıntıya dikkat gerektiren işlerde başarılı olursunuz. Küçük canlı beslemek, balık ,kuş, kedi, köpek veya bitki ile ilgilenmeniz size iyi gelecektir .

-Neptün Terazi’de :Haritanızda diğer gezegenlerin açıları olumsuz ise ;karşı cinse zaaf derecesinde tutkun olursunuz .Onlara karşı büyük ve gereksiz bir ilgi duyarsınız .Böyle dönemlerde kolaylıkla hemen hemen hiç nedensiz ağlarsınız. Yoğun duyguların içine girdiğinizden ilişkileriniz Esrarengiz yada garip tepkilerin tetiğini çeker.

Ancak ateş ve hava burçlarından olumlu etki altındaysanız. Neptün size hayranlıklar toplar iyi bir sosyal hayat sunar. Aşk, ortaklık, popülerlik ve iyi bir evlilik yolu açar. Görsel sanatlarla ilginiz büyük mistik olaylar dikkatinizi çekiyor .Ortakla çalışmak size başarı mutluluk getirebilir. Diğer etkenler için haritanızı incelemelisiniz.

Neptün burçlarda ne ifade ediyor? - Yaşam Haberleri

-Neptün Akrep’te: Metafizik (doğa ötesi) olaylara karşı derin sevginiz var. Gizli anlaşılmaz her şeye büyük ilgi duyuyorsunuz. İçine kapanık zaman zaman iyice sır saklayan birisiniz. Bazen ani öfke nöbetleri geçiriyor olmanız olası. Yeniliklere ve icat yapanlara büyük ilginiz var, sizin de hayaliniz buluş yapmak. Özellikle gençlik döneminde gördüğünüz rüyaların anlamlarını araştırmaya merakınız büyüktür. Miras kalma olasılığınız yüksek ancak hile ve aldatma konuları hakim olabilir buraya dikkat etmelisiniz. Lüks merakınız ve sansasyonelliğe tutkunuzu kontrol altına almalısınız.

-Neptün Yay’da: Bütün amacınız gezmek, tozmak. Seyahate karşı doymak bilmez bir isteğiniz var her yere elden geldiği kadar sık. İnsanların içini okuyacak kadar bir sezgi ve kehanet derecesinde ileri görüşlülük kazandırır. İlahi ilhamlar geliyor size. Ya da canlı rüyalar görüyorsunuz .Bunlar sonradan doğru çıkıyor. Gazetecilik ve editörlük konusunda üstün yaratıcı yönünüz var. Edebiyatı, dış ülkelere seyahati çekici buluyorsunuz . İnsan ruhu ,soyut felsefe, psi ve din konularında garip görüşleriniz var. Hayatınızı bilim, sanat ve ya ticaret dünyasında gösterdiğiniz yoğun faaliyetlerle kazanıyor olsanız bile yukarıda bahsettiklerime ilginiz vardır .Aşırı duyarlılığa dikkat edin kötü rüyaların etkisinde kalmamaya özen gösterin .

Neptün Oğlak’ta: Tedbirlisiniz hamle yapmadan önce bütün sonuçları iyice düşünüyorsunuz .İş hayatınızdaki başarınızı buna borçlusunuz. Petrol, kimya, içecek gibi sıvılarla ilgili işlerdeki hisse ve ya tahvillerin size kar getirmesi olası. Büyük ticari kuruluşlarla veya büyük paralarla ticari işler yapmaktan hoşlanıyorsunuz. Aynı zamanda kamu veya özel kuruluşları yönetme yeteneğiniz var. Geleceği görme fal ve astroloji konularına ilgi duyuyorsunuz. Eğer olumlu açı alıyorsa haritanız resim ve müzikten para kazanmanız olası. Ciddi bir görünüşünüz var bunun sebebi gençlik yıllarınızda babanızdan kaynaklı sorunlar yaşamış olmanızdan olabilir. Güvenilir olmadığını anladığınız bir arkadaşınıza içinizi açmak yüzünden iş hayatınızda sorun hatta skandal yasayabilirsiniz dikkat edin. Eğer haritanız ters açılara sahipse gezegenlerin çoğu ateş ve hava gurubundaysa bu sizi tembel, kesinlikten uzak, kararsız ,aile içinde çıkan sorunlarla başa çıkamayan biri yapacaktır. Doğum haritanızı incelemelisiniz.

Jüpiter'le Neptün'ün dansı | Dinçer Güner | Köşe Yazıları

-Neptün Kova’da: Nevi şahsına münhasır, tipik, tuhaf, değişik, garip düşüncelere sahip biri olmalısınız. Özellikle dini konularda tuhaf denilebilecek fikirleriniz var. Bilimsel düşünüşünüz orijinal ve bağımsız. İleriyi görme yeteneğine sahipsiniz. Belki bir tür sosyal veya kamu yararına bir derneğe üyesiniz. Toplum işlerinde faal olma eğilimindesiniz. Aşkta alışılmadık evlilik dışı ilişkilere girme eğiliminiz olası, bunlar skandal olabilir. Arkadaşlarınızı kaybedebilirsiniz. Hem hayal kırıklığı hem aşkı kaybetmeniz olası haritanızda olumlu açılar varsa deha seviyesinde bir zekaya sahipsiniz demektir .

-Neptün Balık’ta: Neptün için en şanslı pozisyon balık burcudur. Aile üyeleri arasında iyi bir yere sahipsiniz. Başkalarına karşı anlayışlı iyi yürekli yardımsever geniş fikirlisiniz. Ama haritada geçiş zamanlarında ters etkiler söz konusu ise sezgileriniz zayıflar, depresyona girersiniz, özelikle Merkür, Mars, Satürn geçişinde şansınız garip bir şekilde kötüye döner, planlarınız geri kalır ve en sevdiğiniz projeleriniz yarım kalır. Bu etkileri anlamak için haritanızı incelemelisiniz.

Sevgili okurlarım Neptün bu günlerde pek rahat durmuyor, yine iş başında. Geçtiğimiz günlerde dolunay oldu biliyorsunuz ki işte buraya Neptün'ün sert bir açısı var haliyle olumsuz özellikleri ön plana çıkıyor 

Dikkatsiz davranabiliriz, aşırı romantik olup burada kandırılabiliriz, hayallerimize fazlasıyla önem verip gerçekleri görmeyebiliriz. Anlaşmalarda sözleşmelerde dolandırılma aldatılma konuları gündeme gelebilir, biz sevgilimizi veya eşimizi aldatıp yakalanabiliriz . Aman diyorum bunların hepsi birer olasılık “esrar bozulup gerçekler yüzümüze çarpmasın” dikkat!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • DrDuygu (1 yıl önce)
    Neptün’üm kovada :) yorumlar ve yazı olağanüstü devamı gelmeliiiiiiii
    0
    0
    Yanıtla
  • Sumru usta (1 yıl önce)
    Neptün Aslan yorumunuzu zevkle okudum .Ne kadar güzel açıklamışsınız .Sanırım iyi tarafı da ben de mevcut negatıf tarafı da -) keske da uzun açıklamalar yapabilme şansız olsa …kalemıne sağlık Sevgiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beyza Bulut (1 yıl önce)
    Harikasınız...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • astrolojiiibenim (1 yıl önce)
    Ellerinize sağlık Funda hanım devamı kesinlikle gelmeli !
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •