İsmail Saymaz neden Sözcü'den ayrıldı? Ayrılık nedeni Yılmaz Özdil mi? Saymaz'ın yeni adresi neresi oldu?

İsmail Saymaz neden Sözcü'den ayrıldı? Ayrılık nedeni Yılmaz Özdil mi? Saymaz'ın yeni adresi neresi oldu?
A- A+

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sözcü gazetesinin yazar kadrosuna dahil olan İsmail Saymaz, görevinden ayrıldı. Medya kulisleri, Saymaz'ın Sözcü gazetesinden ayrılmasındaki en büyük etkenin uzun süredir gazetenin bir diğer yazarı Yılmaz Özdil ile aralarının açık olmasından kaynaklandığını iddia ediliyor...

İşte medya kulislerindeki o iddialar...Yılmaz Özdil, Uğur Dündar’ın programına katılan İsmail Saymaz’a sert çıktı!13 Mart 2020 tarihinde o dönem Hürriyet gazetesinde çalışan İsmail Saymaz, Tele 1’de Uğur Dündar’ın sunduğu “Demokrasi Arenası” programına katıldı. Saymaz'ın Uğur Dündar'ın sunduğu programda 'basın' üzerine konuşmasına Yılmaz Özdil tepki göstermişti...

İsmail Saymaz o yayında, koronavirüsten, Trump’ın ‘acil durum’ açıklamasına, basın özgürlüğünden ekonomiye farklı konularda ‘fikirlerini’ dile getirmişti...

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'de, sosyal medya hesabından Uğur Dündar’ın programına katılan İsmail Saymaz’a tepki gösterdi.

Özdil, şunları yazmıştı:“Kriptolarla birlikte, Mustafa Kemal kitabı üzerinden hakkımdaki karalama kampanyasını başlatan, bana cevap hakkı bile tanımadan kahkahayla linç eden İsmail Saymaz, değerli ağabeyim Uğur Dündar’ın demokrasi arenasında ‘basın’ üzerine ders veriyor… Hayat dediğimiz, duygularımızdaki cam kırıkları aslında.”İSMAİL SAYMAZ NE DEMİŞTİİsmail Saymaz’la Yılmaz Özdil’in 'Mustafa Kemal' adlı kitabının 1881 adet özel olarak basılarak 2 bin 500 liraya satılmasını eleştirmişti. Saymaz, kitabı yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınları’na “Atatürk’ü sömürüyor musunuz, istismar mı ediyorsunuz?” diye sorduğunu belirterek, “Bizi eleştirenler Atatürk duyarlılığıyla değil, Yılmaz Özdil ve Kırmızı Kedi karşıtlığıyla bize saldırıyorlar” yanıtını aldığını belirtti. Saymaz, “Benim fikrim; keşke 1881 nüsha olmasaydı, keşke saat 9’u 5 geçe gibi anlamlı bir saatte satışı olmasaydı ve 2 bin 500 lira gibi bir fiyat olmasaydı. Biz özel Mustafa Kemal baskısı deselerdi, onu da gidip alanlar olurdu.”ifadelerini kullanmıştı.

Araları açık olan iki usta kalemin yolu Sözcü gazetesinde kesişti... Savaş baltaları toprağa gömülmüş asayiş şimdilik kaydı ile berkemal olmuştu. Ta ki, 21 Haziran 2021 gecesine kadar... TELE 1 ekranlarında Yılmaz Özdil, Uğur Dündar ve Tuncay Mollaveyisoğlu arasında kapanan Artı 1 TV üzerinden başlayan tartışma Yılmaz Özdil ile İsmail Saymaz'ın arasında suların hiç de durulmadığının göstergesiydi! Usta televizyoncu Uğur Dündar o akşam, Tele 1’de 'Anından Manşet' programının canlı yayınında Yılmaz Özdil'i kastederek “İsmail Saymaz’a takmış vaziyette kafayı. Genç bir arkadaşımız kim olursa olsun önünü açmak isteriz. Bütün bu sizde Cumhuriyet’te yazanlar bizde Sözcü’de yazanlar bunlar başarı kulvarında yürüyen arkadaşlarımız. Biz onlara ön açıcı olmalıyız. Biz çünkü başarıya doyduk. Ben Uğur Dündar olmuşum bundan daha büyük paye var mı? Çok üzdü beni ya şurada tutamayacağım kendimi ağlayacağım. Nasıl attın o tweetleri, yazıklar olsun sana” sözleriyle eski dostuna ateş püskürmüştü...

Tartışmalar devam ederken konuyla ilişkin İsmail Saymaz, konuya farklı bir açıdan yaklaştı. Gazetecilerin birbirleriyle tutuştuğu kavgayı eleştirdi.

Sosyal medya üzerinden mesaj gönderen Saymaz, "Türkiye’nin günlerdir konuştuğu ciddi skandalları biz gazeteciler mahalle kavgası çıkararak mundar ettik. Şimdi ne Kutlu Adalı cinayeti, ne Suriye’ye giden silahlar, ne uyuşturucu trafiği, ne de çökülen marina konuşuluyor. Varsa yoksa gazeteci kavgası… Yazık oldu" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu ciddi skandalları biz gazeteciler mahalle kavgası çıkararak mundar ettik. Şimdi ne Kutlu Adalı cinayeti, ne Suriye’ye giden silahlar, ne uyuşturucu trafiği, ne de çökülen marina konuşuluyor. Varsa yoksa gazeteci kavgası… Yazık oldu.

— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) June 22, 2021

Evet, medya kulisleri İsmail Saymaz'ın Sözcü macerasının bitmesindeki en büyük etkenin Yılmaz Özdil olduğunu konuşurken MedyaRadar, Saymaz'ın yeni adresini açıkladı.

Medyaradar’ın özel haberine göre; İsmail Saymaz, Halk TV’nin kadrosuna katıldı. Saymaz, köşe yazılarına da halktv.com.tr'de devam edecek.

İSMAİL SAYMAZ KİMDİR?

İsmail Saymaz, 11 Temmuz 1980, Rize'de doğmuştur. Aslen Pazaryolu, Erzurumludur. İlkokul ve lise öğrenimini Rize'de tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Saymaz 15 yaşındayken yerel radyolarda edebiyat programları yaptı. Daha sonra ise yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katıldı. Gazetecilik hayatına ise ilk olarak Rize'de başladı. Ardından İstanbul ve Konya gibi şehirlerde bulunan yerel gazetelerde çalıştı. 2002 yılında Radikal gazetesinde görev yapmaya başladı.

İnsan hakkı ihlalleri ve düşünce özgürlüğü üzerine çeşitli haberler yaptı ve bu konularda kitaplar yayımladı. Erzincan davası başta olmak üzere çeşitli haberleri nedeniyle yirmiye yakın davada yüz yılı aşkın hapis cezası istemiyle yargılandı.

Gezi Parkı protestolarının yaşandığı dönemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilme görüntülerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaştı.

2014 yılında ise Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından yılın “100 Basın Kahramanı” listesinde yer aldı. Hürriyet gazetesinde muhabirlik yaptığı dönemde 24 Ekim 2016 tarihinde FETÖ/PDY üyelerinin iletişim uygulaması olan "ByLock"un patentini elinde bulunduran David Keynes ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Bu röportajı sonrasında gazeteye soruşturma açıldı ve Saymaz'ın ifadesi alındı. Ayrıca bu röportajı FETÖ/PDY soruşturmalarında "delil" sayıldı. Nisan 2017'de ise bu röportajı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görüldü.

17 Mart 2020 tarihinde Hürriyet'teki işinden ayrıldığını duyurdu. 1 Mayıs 2020'de Bunu Ben de Söylerim adlı programla görev aldığı Best FM'den ayrıldığını açıkladı.

Mayıs 2020'de Halk TV'ye transfer oldu ve Neyse O adlı programla kanalda yer almaya başladı. Eylül 2020'de Sözcü gazetesiyle anlaşan Saymaz’ın yeni adresi Halk TV ve HalkTV.com.tr oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •