Kıbrıs Üniversiteler Birliği'nin Yeni Başkanı Selman Arslanbaş oldu!

Kıbrıs Üniversiteler Birliği'nin Yeni Başkanı Selman Arslanbaş oldu!
A- A+

Kuzey Kıbrıs'ta bulunan üniversitelerin bağımsız olarak bir araya gelerek kurdukları ve yüksek öğrenim ile ilgili konularda yaşanan zorluklara, ortak çözümler getirebilmek amacıyla bir uzlaşı platformu olarak tasarlanmış Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB), tüzüğünde yer alan; dönüşümlü başkanlık uyarınca, bugün yapılan olağan genel kurulda yeni Başkan ve Yönetim Kurulu görev dağılımı gerçekleştirildi. Girne Amerikan Üniversitesinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısında Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş, Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar
"KKTC, artan cazibesi ile küresel yüksek öğrenimin gözdesi olacak"Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; "KKTC, artan cazibesi ile küresel yüksek öğrenim piyasasının dinamiklerini en iyi şekilde tahlil eden ve artan talebi en iyi şekilde değerlendirmelidir. Bunun için de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar, Başbakanımız, Bakanlarımız ve YÖDAK ile yoğun mesai yaptık ve binlerce öğrencimizin KKTC’ye sorunsuz şekilde dönmesini sağladık. Bundan sonra da yeni yönetime başarılar dilerken, tüm üniversitelerimizle kendilerine destek vererek süreci daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş
Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanlığına seçilen Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş yaptığı açıklamada;

"2020 yılının ilk aylarında başlayan ve yaşamın her alanında etkisini gösteren Korona virüsü pandemisinin en fazla vurduğu sektörlerden biri eğitim sektörü oldu. Bu dönemde büyük bir özveri ile başkanlık görevini yürüten Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, KKTC’nin turizm ile birlikte lokomotif sektörü olan yükseköğrenim için yoğun bir mesai harcayarak Kovid pandemisinin yükseköğrenim sektörü ve KKTC ekonomisine etkisi üzerine birçok rapor hazırlayarak başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlara sundu. Evet, KKTC’de de dünyada her ülkede olduğu gibi salgına karşı önlemler kapsamında okullar kapandı, uzaktan eğitim ön plana çıktı. Bu süreçte Yükseköğrenim için KKTC’de Türkiye ve farklı ülkelerden binlerce öğrencimiz bulunuyor. Tüm dünya ile birlikte böylesi bir salgını ilk kez deneyimleyenler bizler bir çok sorun ile karşılaştık. El birliği ile bu sorunların üstesinden büyük ölçüde geldik, gelmeye de devam ediyoruz. Uzaktan eğitim sürecini en kaliteli biçimde geçirmek adına yoğun bir mesai harcadık, yüzümüzün akı ile de bu sınavdan başarıyla çıktığımızı düşünüyorum" dedi.

"İnovasyon odaklı ve öğrenci dostu ada projesi"Arslanbaş açıklamasında,"Bugün yapılan Kıbrıs Üniversiteler Birliği olağan genel kurulu neticesinde üye üniversitelerimizin desteği ve teveccühü ile Kıbrıs Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini GAÜ Kurucu Rektörü Değerli Hocam Sn.Serhat Akpınar'dan devralmış bulunmaktayım. Rauf Denktaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Rauf Denktaş ve Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. İbrahim Levent Taner ile birlikte yeni yönetim olarak omuz omuza görev yapacağız. Öncelikle Sn. Başkana ve GAÜ ailesine bu zor dönemde göstermiş oldukları özverili ve sonuç odaklı çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra gururla aldığımız bu bayrağı KKTC Yükseköğreniminin yarınları için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde aynı heyecan ve azimle daha yukarılara taşımak için çok çalışacağız. Kıbrıs Üniversiteler Birliği, KKTC yükseköğrenimi için durmaksızın çalışan, üreten ve çözüm önerileri üreten, rekabetten daha çok ortak akılla hareket etmekten güç alan bir birliktir. Pandemi gibi tarihin en zor dönemlerinden birinde geceli gündüzlü mesai yaparak, KKTC’ye rekor sayıda öğrenci temin etmiş ve bu öğrencilerin sorunsuz şekilde adaya gelişlerinin sağlanmasında ilgili bakanlık ve kurumlarla işbirliği içerisinde görev almıştır. Bundan sonra da eski yönetimin göstermiş olduğu başarılı çalışmaları daha da yukarılara taşıyarak, uluslararasılaşma, akreditasyon, kalite, teknoloji, inovasyon ve öğrenci dostu ada projesi gibi öğrenci merkezli yaklaşımlarla adayı yükseköğrenimde bir cazibe merkezi olma noktasında yoğun mesai harcayacağız. Şahsıma destek beyan eden tüm üye üniversitelerimize, akademisyenlerimize, KİÜ ailesine, sevdiklerimize ve dostlarımıza teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •