Funda Yılmaz

Koç burcuna 'geri' giden Jüpiter bizleri nasıl etkileyecek?

Koç burcuna 'geri' giden Jüpiter bizleri nasıl etkileyecek?
A- A+

Merhaba sevgili okurlarım; 

Bugünlerde sosyal mecralarda duymuş olmalısınız, 28 Temmuz’da Aslan burcunda yeni ay olacak ve aynı gün Jüpiter, Koç burcunda geri hareketine başlayacak, 24 Kasıma kadar bu hareketi sürdürecek. Hal böyle olunca tabi ki araştırmalarıma başladım. Gelişecek olan bu olayın genel etkileri nedir?, Bizlere etkileri neler olacak?, Peki dünyayı nasıl etkileyecek?  

Bu çoklu soruların cevaplarına gelin şimdi hep beraber bir göz atalım… 

O halde başlıyorum anlatmaya. Aslan burcu yöneticisi Güneş’tir. Mitolojide, ‘Tanrılar, yarı Tanrılar ve kahramanlar’ Güneş'le özdeşleştirilmiştir. Seçilmiş kişilerin imparatorların, kralların Güneş soyundan geldiğine inanılmıştır. Güneş, çok tanrılı uygarlıkların mitolojisinde genellikle baş tanrı veya ondan sonraki tanrıları temsil eden eril bir gök varlığın simgesidir. Örneğin, Güneş Tanrısı Yunan mitolojisinde “Helios” yani güneşin kişiselleştirilmiş varlığıdır. ‘Helios’,  Işık saçan bir taçla, gökyüzünde dört atlı bir arabayla betimlenir. Yeminlerin bekçisi ve görme yetisinin de tanrısıdır.

Jüpiter'i Koç Burcunda Olan Kişilerin Özellikleri – Burcyorumlari.com

Helios kimsenin göremediği yerleri görebilmekte bu sebeple kayıpları olan diğer tanrı ve tanrıçalar ondan yardım istemektedir. Hades’in evlenmek için ölüler diyarına kaçırdığı Persephone’un orada olduğunu, Tanrıça Demeter’e Helios bildirmiştir. Daha sonrasında Zeus (jüpiter)’un buna göz yumduğu ortaya çıkmıştır. 

Olympuslular  yeryüzünde ki sorumluluk bölgelerini  paylaşırlarken Helios aralarında değildi. Bu yüzden onun payına düşen bir kara parçası olmadı. Helios bu durumla ilgili Zeus‘a şikayette bulunmak üzereyken denizden yeni doğmakta olan bir kara parçası görünce bu adanın kendisine verilmesini istedi. Zeus’ta isteğini kabul edince Helios adaya sevgilisinin ismini verdi, ‘Rhodos'…

Astrolojide ise yaşam kaynağı olan Güneş; canlılığı, ışığı, aydınlanmayı ve egoyu temsil eder. Kişinin benlik duygusudur. İnsanı insan yapan önemli faktördür. Güneş kral, Ay kraliçedir. Öyleyse Aslan burcunda oluşacak olan bu yeni ay kralla kraliçenin kavuşumu, yeni bir başlangıçtır. Aynı gün Jüpiter geri harekete geçecektir. Jüpiter daha önceki yazılarımdan hatırlayacağınız gibi ‘Tanrıların Tanrısı’ en güçlü tanrı göklerin, gök gürültülerin şimşeklerin tanrısı 'Zeus’tur. Bereketle özdeşleştirilmiş, yağmur ondan beklenmiştir. Hak hukuk adaleti temsil eder. 

Astrolojide ise Jüpiter; Şans, bolluk, bereket gezegenidir. Zenginlik, neşe, hukuk, din, felsefe, seyahatlerle alakalıdır. Jüpiter'in retro harekete geçmesi ise içsel yolculuğun, kendini sorgulamanın bu sebeple işlerin durağan hale gelebileceğinin göstergesi olabilir. Yani “dur ve bir kendine bak” uyarısıdır. Gittiğin yolda doğru ilerliyor musun, sana verdiğim şans ve fırsatları görebildin mi ? Yaptığın işlerde hak hukuk konularında düzgün davrandın mı şeklinde sorgulatır. Bazı şeylerin başlangıcıdır Jüpiter’in geri gidişi. 

Jüpiter retrosu burçları nasıl etkileyecek? - Molatik Astroloji

Sorgula ve yeniden başla…

Mitolojide; (Helios) Güneş, ona destek olan (Zeus)Jüpiter'dir. Bu durumda, Aslan burcunda ki yeni ay koç burcunda geri hareket eden Jüpiter tarafından destekleniyor diyebiliriz, yani “içten gelen bir isteğinizi ortaya çıkarmak için size ikinci bir şans” verecektir.   

Bu kaderin oyunda olduğu güçlü zamandır. 

Kadersel olarak gelecek olan şansı değerlendirebilenler kazanacaktır. Kişisel olarak burada dikkat etmeniz gereken şey, gölge taraf olan ego’dur. Egonuza yenik düşerseniz karşınıza çıkan fırsatları değerlendiremeyecek tam aksine başlangıcınız yıkıcı bir sonuç verecektir. 

Bugünlerde kaybettiğiniz bir şeyi bulabilir, alamadığınız bir alacağınızı alabilirsiniz. Yapmış olduğunuz çalışmalar patron ,otorite tarafından görülür ve terfi alabilirsiniz. Yeni iş kurmak için bir otoriteye, işi bilen birine danışarak yeni imzalar atabilirsiniz.

Jüpiter'in geriliyor olması gökyüzünde beklenmedik hava olaylarına yol açabilir. Aşırı sıcaklar ardından dolu yağması gibi göksel bazı olaylara tanıklık edebilir dünya.

Mitoloji sembollerine bakıldığında bu dönemde özellikle komşu sınırları ile ilgili yeni gündemler olabileceği, ulusların birbirlerinden hak talep ettiği, bir dönem olma ihtimali yüksektir. Özellikle komşu Yunanistan’la ilgili ‘adalar’ konusu gündeme gelebilir.

Güneş, devlet büyükleri, otoriteyi temsil ettiğinden bu dönemde devlet başkanlarının veya parti başkanlarının bir araya daha sık geldiği toplantıların olacağını göstermektedir. Aslan’ın egoları devlet başkanlarına yansır ise orada da beklenmedik çıkışlar meydana gelebilir. Ancak bu süreç geri harekette ki, Jüpiter'in etkisi ile yavaş ilerleyebilir. Hak, hukuk, adaletle ilgili Türkiye’de yeni bir düzenleme için başlangıç yapılabilir, geri harekette ki, Jüpiter’den dolayı konu kasım ayında sonuçlanabilir. Aslan burcu altınla  ilgilidir, altınla ilgili hareketlilik beklenebilir. Seyahatler için uygun zamanlardır.

Hepimiz  ‘mutluluğu’ hak ediyoruz… Tüm bu olasılıkları değerlendirip kaderin bizlere getirdiği ikinci şansı görmek üzere…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •