Pusula Portföy'ün üst düzey ismi Muhammet Yarız yurt dışına kaçtı..! Şirketten açıklama geldi...

Pusula Portföy'ün üst düzey ismi Muhammet Yarız yurt dışına kaçtı..! Şirketten açıklama geldi...
A- A+

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Pusula Portföy soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız’ın, Marmaris’ten tekneyle yurt dışına kaçtığı ve Yunanistan’a geçtiği belirlendi.

Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız'ın telefonunu ofisinde bırakarak Marmaris'ten tekneyle Yunanistan'a kaçtığı öne sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından duyurduğuna göre Yarız'ın Yunanistan'da olduğu belirlendi. Saymaz sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız, Marmaris’ten tekneyle yurt dışına kaçtı. Telefonunu ofisinde bırakan Yarız’ın Yunanistan’da olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkarılan Yarız’ın mallarına ve hesaplarına tedbir kondu."

Muhammed Yarız’ın Finans Sektöründeki Güncel Görevleri (2026)

Muhammed Yarız, 2024–2026 döneminde finans ve yatırım sektöründe çeşitli yönetim kurulu görevleriyle öne çıkmaktadır. Kamuya açık şirket kayıtları, resmi internet siteleri ve KAP bildirimlerinde yer alan bilgilere göre Yarız, aracı kurum, portföy yönetimi ve tasarruf finansmanı alanlarında aktif rol üstlenmektedir.

Yönetim Kurulu Üyesi – Pusula Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Ocak 2026 itibarıyla Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Şirket, Pusula Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir aracı kurumdur ve sermaye piyasası hizmetleri sunmaktadır.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) kayıtlarında (Ocak 2026 Şirket Genel Bilgi Formu) Muhammed Yarız’ın yönetim kurulu üyesi olarak listelendiği görülmektedir. Şirket merkezi İstanbul Fulya’dadır.

Yönetim Kurulu Başkanı – Pusula Portföy Yönetimi…
Ekim 2024 tarihinden bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Şirketin resmi internet sitesinde ve fon platformlarında Yarız, kurul başkanı olarak tanıtılmaktadır.

Yakalama kararı bulunan Pusula Portföy Başkanı Muhammet Yarız Yunanistan'a kaçarken, şirket, Tera Grubu ile satış görüşmelerinin kesintisiz sürdüğünü duyurdu.

Yaşanan bu adli gelişmenin ardından gözler, şirketin bir süredir devam eden devir işlemlerine çevrildi. Pusula Portföy yönetimi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) resmi bir açıklama yaparak yatırımcıları bilgilendirdi. Açıklamaya göre, Pusula Finans Holding ve bağlı şirketlerin Tera Grubu tarafından devralınmasına yönelik 9 ve 10 Eylül 2026 tarihlerinde başlayan görüşmeler kesintiye uğramadı.

SATIŞ SÜRECİ ETKİLENECEK Mİ?

KAP'a yapılan bildirimde, kamuoyuna yansıyan kişisel hukuki süreçlerin şirketlerin tüzel kişiliklerini ve kurumsal yapılarını bağlamadığı vurgulandı. Tera Grubu'nun finansal ekosistem yaratma hedefi doğrultusunda tarafların temel ticari şartlarda mutabakata vardığı belirtildi. Henüz bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamış olsa da, sürecin ilgili denetleyici kurumların onayına tabi olarak planlandığı şekilde ilerlediği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •