SON DAKİKA

Hürmüz Boğazı geçişlere kapatıldı! 'Geçmeye çalışan her gemi vurulacak..!'

Hürmüz Boğazı geçişlere kapatıldı! 'Geçmeye çalışan her gemi vurulacak..!'
A- A+

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırısı sonrası başlayan çatışmalarda 3. güne girilirken, savaş giderek yayılıyor. İran Dini Lideri Hamaney, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nın öldürülmesi sonrası bölgede yükselen tansiyon giderek artıyor. İran'ın saldırıları sonrasında Katar'da Patriot bataryalarının 4 gün içinde bitebileceği belirtildi. İsrail ise savaşın Nisan başlarına kadar devam etme olasılığına karşı hazırlığa başladı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Danışmanı Tuğgeneral İbrahim Cebbari, Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapattıklarını ve geçmeye çalışan gemilere saldıracaklarını söyledi.

ABD-İsrail-İran savaşı yayılıyor. İran Dini Lideri Hamaney, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nın da aralarında olduğu 48 üst düzey ismin öldürüldüğü saldırılar sonrası misilleme harekatına başlayan İran, ABD-İsrail operasyonuna destek veren körfez ülkelerini roket yağmuruna tuttu. İsrail ordusu da Lübnan’dan füze atıldığını öne sürdü. Hizbullah, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesi üzerine yayımladığı taziyede saldırı düzenleyeceklerine işaret etmişti.

HÜRMÜZ BOĞAZI KAPATILDI…

İran Devrim Muhafızları komutanının bir danışmanı, Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığını ve buradan geçmeye çalışan herhangi bir geminin hedef alınabileceğini söyledi. İran Devrim Muhafızları Boğaz'ın kapatılmasıyla petrol fiyatlarının 200 dolar olacağını açıkladı.

Tuğgeneral Cebbari, şu ifadeleri kullandı:

"Hürmüz Boğazı kapatıldı. Geçmeye çalışan her gemiye saldıracağız ve ateşe vereceğiz. (Geçmeye çalışan gemiler) Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri'ndeki kahramanlarımız tarafından yakılacaktır.

Bu bölgeye gelmeyin. Petrolün fiyatı 82 dolara ulaştı ve dünya kesinlikle en az 200 dolara ulaşmasını bekliyor. Petrol boru hatlarına da saldıracağız ve bölgeden tek bir damla petrolün çıkmasına izin vermeyeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •