SON DAKİKA

Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor! 49 ilde sarı kodlu alarm...

Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor! 49 ilde sarı kodlu alarm...
A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı geldi, 49 il için sarı kodlu uyarı verildi. Sağanak yağışların etkili olduğu birçok ilde cadde ve sokaklar göle döndü, dereler taştı, sürücüler trafikte ilerlemekte zor anlar yaşadı. Öte yandan Antalya'nın Kaş, Kumluca, Alanya, Finike, Gazipaşa, Demre ve Kemer ilçelerinde ve Mersin'in Mut, Bozyazı, Gülnar, Erdemli, Silifke ve Aydıncık ilçelerinde etkili olmasını beklenen şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

ANTALYA GÜNDOĞMUŞ'TA DERELER TAŞTI, PİKNİK ALANLARI SU ALTINDA KALDI...

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, piknik alanları sular altında kaldı.

Gündoğmuş ilçesinde Çaltı, Eskibağ ve Balkaya mahallelerini bağlayan ana güzergahta üç farklı noktada derelerin taşması sonucu ulaşım tamamen kesildi.

Çaltı Mahallesi Merkez Camii üzerindeki parke döşeli yol, yağmur sularının etkisiyle ortadan ikiye yarıldı. Balık çiftliği girişi ve yangın havuzu altındaki Çakıllı mevkiinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle yol tamamen trafiğe kapandı.

Dünyaca ünlü Uçansu Şelalesi yolu, toprak kaymaları ve dev kayaların düşmesi sonucu kapandı. Piknik alanını su basarken, yetkililer can güvenliği nedeniyle şelale bölgesine gidilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ...

Çayırözü Mahallesi'nde tıkanan büzleri açmak için Büyükşehir Belediyesi ekipleri iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Dağdere Köprüsü ve Dere Yolu mevkilerinde su seviyesinin köprü hizasını aşması ve büyük kaya parçalarının düşmesi nedeniyle risk devam ediyor. Gündoğmuş'un doğu mahallelerine gidecek olan vatandaşların, özellikle kaya düşmesi ve yeni heyelan riskine karşı yola çıkmamaları, bölgedeki ekiplerin yönlendirmelerine uymaları istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI...

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden, orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok ilde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı verildi.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Erzurum, Çanakkale, Adıyaman çevreleri, Balıkesir, Gaziantep, Kilis ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli, İzmir’in güneyi, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin güneyi, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya çevreleri, Kayseri'nin güneyinde çok kuvvetli ve yerel şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan ve kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın; Güney Ege, Akdeniz’de, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat), Antalya, Isparta, Muğla, Karaman, Konya, Niğde ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli fırtına (50-80, yer yer 90 km/saat), Trabzon ve Rize'nin yükseklerinde yer yer 100 km/saat üzeri esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

49 İLDE SARI KODLU ALARM...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz ve Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Erzurum, Çanakkale, Adıyaman çevreleri, Balıkesir, Gaziantep, Kilis ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli, İzmir’in güneyi, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin güneyi, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya çevreleri, Kayseri'nin güneyinde çok kuvvetli ve yerel şiddetli olması bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı verilen iller; Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Karabük ve Osmaniye

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.

İZMİR’DE SAĞANAK; CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ...

İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, sürücüler trafikle ilerlemekte zor anlar yaşadı.

DERELER TAŞTI: YENİ FOÇA'YI SU BASTI...

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yeni Foça bölgesinde gece başlayan şiddetli sağanak yağış su baskınlarına neden oldu.

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Şavklı Dere ve Sıcak Dere'nin taşması sonucu sahil şeridi, pazaryeri ve iç mahalle sokakları sular altında kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •