Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölüm fragmanı, RTÜK'ün başlattığı soruşturmanın ardından tüm platformlardan kaldırıldı. Bu hamle, Doğa ve Firaz karakterleri arasında başlaması beklenen aşka ilişkin senayonun da değiştirilebileceği iddialarına neden oldu.
Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni sezonunun ilk bölümünde Firaz ile Doğa karakterlerinin yakınlaşmasına gelen şikayetler üzerine RTÜK inceleme başlatmıştı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Show TV’de ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili, “Aileyi hedef alan her yayın, yalnızca ekranlarla sınırlı kalmaz; çocuklarımızın ruhuna, gençlerimizin istikbaline ve toplumumuzun huzuruna doğrudan sirayet eder. Bu çerçevede, Kızılcık Şerbeti dizisine ilişkin kamuoyundan gelen tepkiler ve şikayetler titizlikle değerlendirilmiş olup, gerekli işlemler ivedilikle yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.
Kızılcık Şerbeti dizisinin yapımcısı Gold Film'den RTÜK'ün incelemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Başta aile kurumu olmak üzere Türk toplumunun değerlerine karşı olan hassasiyeti her zaman göz önünde bulundurmaktayız" dedi.
İnceleme kararının ardından Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölüm fragmanı tüm platformlardan kaldırıldı.