FETÖ'ye yardım, siyasi-askeri casusluk ve rüşvet suçlamalarıyla pazar günü gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir'in gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar olduğunu açıkladı.
Kamuoyunda birçok önemli davanın avukatı olarak tanınan Rezan Epözdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltında tutuluyor.
Gözaltı kararı, avukat Epözdemir’in “FETÖ/PDY’ye yardım”, “rüşvet” ve “siyasal ve askeri casusluk” iddialarıyla bağlantılı yürütülen soruşturmalar çerçevesinde verildi.
Dün sabah saatlerinde, Epözdemir’in Levent’teki hukuk bürosunda Terörle Mücadele ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kapsamlı arama yapıldı. Soruşturma kapsamında avukatın ofisinde delil toplanması amaçlandı.
YENİ GÖZALTILAR VAR
Gazeteci İsmail Saymaz, Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar olduğunu açıkladı. Saymaz, "Avukat Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar oldu. Soruşturma derinleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
Başsavcılık, gözaltı süresinin bir gün daha uzatılması talimatı verdi.
Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir avukatın kendisine kumpas kurduğunu öne sürdü.
Ünlü avukatın polislere telefonunun şifresini vermediği iddia edildi.
RÜŞVET İDDİASI
Epözdemir hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma dosyası bulunuyor.
Rüşvet dosyasında tanık ifadelerine yer verilirken Epözdemir'in rüşvet aldığı iddia edilen 3 farklı eylem olduğu ve bir tahliye işlemi karşılığında 150 bin dolar para aldığı öne sürüldü.
Dosyada Epözdemir'in 2021 yılına ait HTS/BAZ kayıtları incelemeye alındı. Yine dosya kapsamındaki WhatsApp kayıtlarında da Epözdemir'in 75 bin dolar rüşvet alındığının doğrulandığı iddia edildi.