Ayasofya'yı kundaklama girişimi! Turist kılığında geldi camiyi yakmaya kalktı..!

Ayasofya'yı kundaklama girişimi! Turist kılığında geldi camiyi yakmaya kalktı..!
A- A+

İstanbul’daki Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde yatsı namazı sonrası gerçekleşen kundaklama girişimi, duyarlı bir kadın ziyaretçinin dikkati sayesinde faciaya dönüşmeden önlendi. Saldırgan güvenlik kameralarına kırmızı şapkayla yakalanırken, polis kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Ekol TV muhabiri Dilek Yaman Demir'in haberine göre Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde meydana gelen olayda, kırmızı şapkalı ve şortlu bir adamın yüzünü güvenlik kameralarından gizleyerek içeri girdiği belirlendi. Elinde yanıcı madde taşımazken, ceplerinde çok sayıda küçük kağıt vardı. Üzerinde metal bulunmadığı için güvenlik noktalarından şüphe çekmeden geçti.

HEDEF MİNBER DEĞİLDİ, SÜTUN DİBİ SEÇİLDİ
Saldırgan içeri girdikten sonra minbere yöneldi ancak yaklaşmadı. Bunun yerine, sütun dibindeki rahlelerin arkasına geçti. Yanında getirdiği kağıtları yerleştirdi, elindeki kitaptan da sayfalar yırtarak hazırlık yaptı. Ardından, kağıtları ateşe verdi ve sakin adımlarla uzaklaştı.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ
Olay, yatsı namazı sonrası caminin sakin olduğu bir anda gerçekleşti. Saldırgan, özellikle cami boşaldıktan sonra harekete geçti. Kundaklama için seçtiği yerin mermer sütun olması ve üzerinde yanıcı kumaş ya da örtü bulunmaması, olası bir facianın önüne geçti.

KADIN FARK ETTİ, İMAM MÜDAHALE ETTİ
Dumanı ilk fark eden, yeşil başörtülü bir kadın oldu. Duman kokusunu alıp alevleri gören kadın, hızlıca cami imamına seslendi. İmam güvenlik bariyerini kaldırarak müdahale etti fakat yangını söndüremedi. O sırada yardımına kadın ve namaz kılan bir başka adam yetişti. Tutuşmaya başlayan halı yerinden çekilerek yangın kontrol altına alındı.

KUNDAKÇI YABANCI UYRUKLU OLABİLİR
Güvenlik kameralarına takılan kişinin kırmızı şapka, siyah gömlek ve şort giymesi dikkat çekerken, şüphelinin yabancı uyruklu olduğu değerlendiriliyor. Polis ekipleri, görüntüleri kare kare inceleyerek kimlik tespiti ve yakalama çalışmasını sürdürüyor.

AYASOFYA’DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Kundaklama girişiminin ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Olayda camide büyük bir hasar meydana gelmedi. Erken fark edilen alevler sayesinde tarihi yapı büyük bir tehlikeyi ucuz atlattı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Polis ekipleri olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Şüphelinin kimliğinin belirlenmesiyle birlikte gözaltı işleminin yapılması bekleniyor.

Kaynak:EKOL TV- Dilek Yaman Demir

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •