SON DAKİKA

Sahte borsa vurgunu! 2,5 milyar liralık dolandırıcılık ağı çökertildi...

Sahte borsa vurgunu! 2,5 milyar liralık dolandırıcılık ağı çökertildi...
A- A+

Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen dev operasyonda, sahte yatırım uygulamalarıyla vatandaşları dolandıran organize suç örgütü çökertildi. 2'si elebaşı 35 kişi gözaltına alındı, 33'ü tutuklandı. Örgütün 2,5 milyar liralık işlem hacmi ortaya çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerine yönelik büyük bir operasyonun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, Aydın merkezli olmak üzere 11 ilde düzenlenen baskınlarda, sahte yatırım danışmanlığıyla milyonlarca liralık vurgun yapan suç şebekesinin çökertildiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KURBAN BULDULAR
Suç örgütü üyelerinin, sosyal medya platformları üzerinden irtibat kurdukları vatandaşları sahte borsa ve kripto yatırım uygulamalarına yönlendirerek dolandırdıkları belirlendi. Suç gelirlerini ise paravan şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.

2.5 MİLYAR LİRALIK İŞLEM
Aydın, Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop’ta eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda; suç örgütü liderleri K.U. ve H.İ.K. dahil olmak üzere 35 kişi yakalandı, 33 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheliye adli kontrol uygulandı, 2,5 milyar TL’lik işlem hacmi tespit edildi. Şüpheli ve paravan şirketlere ait 10 araç, 16 arazi, 2 konut, 814 banka hesabı ve 35 kripto cüzdanına el konuldu.

DEĞERİ YAKLAŞIK 300 MİLYON LİRA
El konulan varlıkların toplam değerinin yaklaşık 300 milyon TL olduğu belirtildi. Ayrıca çok sayıda dijital materyal, belge ve sahte evraka da el konuldu. Operasyonun detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya, “Organize suç örgütlerinden ülkemizi temizlemekte kararlıyız. Aydın Valiliği, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •