Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın cezaevindeki sağlık durumu ağırlaştı. Kanser şüphesiyle ameliyat edilen, anjiyo yapılan ve 18 kilo veren Çalık'ın lösemi riski taşıdığı belirtildi. Hastane bahçesinde oğlu içn nöbet tutan anne Gülseren Çalık feryat figan ağlayarak yetkililere seslendi.
Sağlık sorunları yaşayan ve İBB'ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın annesi, "Oğlumun elimden kayıp gitmesini istemiyorum. Oğlum 20 kilo verdi, çok aciz durumdayım, çok üzgünüm" dedi.
Lenfoma şüphesiyle geçtiğimiz gün ameliyat edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında Adli Tıp raporu çıktı. Kurum, Çalık hakkında tüm sağlık kontrolleri ve tetkiklerin tekrardan yapılması yönünde karar verildi. Çalık, İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
Hastanede nöbet tutan Çalık’ın annesi Gülümser Çalık, Sözcü TV'ye konuştu ve yetkililere, "Feryadımı duyun" diye seslendi.
Anne Çalık, şu ifadeleri kullandı:
“Çaresizim, çok çaresizim. 99’u bir daha yaşamak istemiyorum*. Oğlumun elimden kayıp gitmesini istemiyorum. Oğlum 20 kilo verdi, çok aciz durumdayım, çok üzgünüm.
Adalet bakanından, savcılardan, hâkimlerden, merhamet istiyorum. Ben bir anneyim, çocuğumun günden güne eriyip gitmesine dayanamıyorum. Feryadımı duysunlar artık. Artık dayanamıyorum, aklımı kaybetmek üzereyim.
O tahliller çok zor, bir daha yapılmasını istemiyorum. Eğer suçu varsa inceleyip baksınlar. Oğlumu dışarıda, yanımda istiyorum, özgür olmasını istiyorum. Bütün devlet büyüklerimden ricam; beni anlasınlar."