Amasya'da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssünü Taşova ilçesi olduğu deprem, Çorum, Sivas, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Yozgat ve Tokat'ta da hissedildi. AFAD'dan yapılan ilk açıklamada "Deprem sonrası an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı paylaşımda "An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır." dedi.
Amasya'nın Taşova ilçesinde saat 17.43'te 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre deprem, yerin 6.21 kilometre derinliğinde oluştu.
ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ
Taşova merkezli 4,6 büyüklüğündeki deprem, Amasya başta olmak üzere Samsun, Sinop, Sivas, Çorum, Ordu, Giresun, Yozgat ve Tokat'ta da hissedildi.
"SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"
Korkutan deprem sonrası AFAD'ın X'teki sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Amasya ilimizin Taşova ilçesinde saat 17.43’te meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.
"AN İTİBARIYLA HERHANGİ OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Amasya Taşova’da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Samsun, Tokat, Çorum ve Sivas’tan da hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise, AFAD'ın, 4,6 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 4,7 olarak rapor etti.