Dışişleri Bakanlığından Suriye'nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin açıklama: "Provokasyon malzemesi yapılması yanlış!"

Dışişleri Bakanlığından Suriye'nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin açıklama:
A- A+

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türklere ait binalara, Türk Bayrağı ve TIR'larına yapılan saldırıların ardından resmi açıklamalar geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye takviye ekip gönderdi. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa yapılan provokasyonlara yönelik, "Türk kanunlarına uyun" derken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türk Bayrağımıza yapılan çirkin saldırılar asla kabul edilemez" sözlerini sarf etti. Dışişleri Bakanlığı da resmi açıklamada bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ...

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Türk ordusunun hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye'ye ait binalara, Türk Bayrağı ve TIR'larına yapılan saldırıların ardından açıklamada bulundu.

Bakanlığın sosyal medya X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır. Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir" ifadeleri yer aldı.

"TÜRK BAYRAĞIMIZA YAPILAN SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Suriye'de yaşanan provokasyonların altından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Bakan Tunç, "Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez" sözlerini sarf ettiği değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Sosyal medya platformlarında yayınlanan görüntülerde yer alan Türk Bayrağımıza yönelik saldırılarda bulunulmasıyla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 300/1 maddesinde düzenlenen “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez.”

BAŞBAKAN CANLI YAYINDA "TÜRK KANUNLARINA UYUN" DEDİ...

Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Abdurrahman Mustafa, yaşanan provokasyonlara yönelik canlı yayında açıklamalarda bulundu. Başbakan Mustafa, "Dün bazı üzücü olaylar yaşandı Kayseri'de. Bununla ilgili Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumları gerekeni yapıyor. Bu münferit olayın Suriye tarafından ve Türkiye tarafından iki halkın da yararına olmuyor" ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarının devamında Türkiye ile Suriye Geçici Hükümeti'nin büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Mustafa, "Biz burada misafiriz, buradaki Suriyelilerin de misafirlik değerini bilmeleri lazım. Buradaki Suriyelilere Türk kanunlarına uymaları gerektiğini söylüyoruz. Türkiye'nin kurallarına uymayanlar da deport ediliyor" sözlerini sarf etti.

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİNDEN "KIŞKIRTMALARA UYULMAMASI" ÇAĞRISI...

Suriye Geçici Hükümeti, Türk ordusunun hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye'ye ait binalara, Türk Bayrağı ve TIR'larına yapılan saldırıların ardından kritik açıklamalarda bulundu.

Suriye Geçici Hükümetinden yapılan açıklamada, tarih ve coğrafyanın, Türkler ile Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık ettiği belirtildi. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara rağmen bu kardeşliğin gelecek yüzyıllar boyunca da süreceği, bunun da iki halkın ortak kaderinin gereği olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TÜRKİYE TAKDİR EDİLMELİDİR!"

"Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sığınma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasının gerekliliğini vurgulamakta ve Türkiye İçişleri Bakanlığının saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir etmektedir.

Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlıklarıyla inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, bu olayların, devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılması tehlikesinin altını çizmektedir."

Suriyelilerin, seslerini ve duygularını barışçıl şekilde Türk kardeşlerine iletmeye son derece önem verdiği kaydedilen açıklamada, halk "özgürleştirilmiş bölgelerde güvenliğin bozulmaması için itidalli davranmaya ve devrimlerinin müktesebatına sahip çıkmaya" davet edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •