Özgür Özel'den, Mehmet Şimşek görüşmesinin ardından ilk açıklama: "Doğru dil kullanıldı ama aynı dilin konuşulamadığı bir,.."

Özgür Özel'den, Mehmet Şimşek görüşmesinin ardından ilk açıklama:
A- A+

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomideki gelişmelere ayırarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le partisinin gölge bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin görüşmesine değindi. Şimşek'le aynı dili konuşmadıklarını belirten CHP lideri, "Biz vergide adalet istiyoruz. Mehmet Şimşek istediği kadar dirensin bu yaptıkları irrasyoneldir. Hakkaniyetli, vicdanlı, insaflı ve halktan yana vergi sistemini halkın iktidarında kuracağız" dedi.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"31 Mart seçimlerinde biz bir partiyle ittifak yapmadık ama bu seçimin en büyük ittifakının içindeyiz, onun adı da Türkiye İttifakı'dır dedik herkesi davet ettik ve davet etmeye devam edeceğiz. Bugün Türkiye İttifakı biraz daha genişliyor. Müslüm Doğan bugün baba ocağına dönüyor. Türkiye İttifakı'na katılırken şunu hatırlatmak isteriz. Biz bu ittifakı şöyle tarif ettik; milli takım gol atınca sevinen herkes, türkiye ittifakındadır dedik. Geçtiğimiz Portekiz maçında birlikte üzüldük. Yarın hep birlikte Çekya maçını kazanıp hep birlikte o coşkuya ortak olacağız.

Diyarbakır ve Mardin yangınları

İçişleri Bakanı'nın ilk gün yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı meselenin bir anız yangınından kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Çok sayıda bağımsız kuruluşun yazdığı raporlar DEDAŞ'ın inanılmaz ihmallerini anlatıyor. 15 maddelik raporda yangın çıkması için etraftaki otların yanması için ne gerekiyorsa yapıldığını, ufacık tedbirlerin alınmadığını, yandaki araçların budanmadığını DEDAŞ'ın bu yangına davetiye çıkardığını gösteriyor bu raporlar. DEDAŞ herhalde bu bölgenin en çok şikayet ettiği kurumdur. Sayaç okunmadan kesilen yüksek faturalardan tutun çiftçiye ait trafoların haczine elektrik kesintilerine, elektrik altyapısının yenilenmemesine sayısız şikayet var. En çok Şanlıurfa'da var. DEDAŞ'ın oraya ettiğini kimse etmiyor. Şanlıurfa'yı bu kavurucu sıcakta elektriksiz dolayısıyla susuz bırakıyor. Sağlık hakkını tehdit ediyor. Solunum cihazlarını diyaliz hastalarına bağlı hastaların yaşamını riske atıyor. DEDAŞ’ın dağıtım hizmeti verdiği pekçok yerde voltaj düşük dalgalanmalar yüzünden sürekli arızalar yaşanıyor, ev aletleri yanıyor, kullanılamaz hale getiriliyor. Bu konudaki tazminat başvuruları kabul edilmiyor. Yapılan başvurular incelenmiyor cevaplanmıyor. Elektrik altyapısının geçmişten kalması ve DEDAŞ tarafından gerekli yenilemenin yapılmaması yüzünden sürekli kesintiler yaşanıyor."

Elektrik mühendisleri odasına tüketici derneklerine kulak verdik. Orman yangınına bakıyorsunuz 15 can gitmiş DEDAŞ'ın ihmalinden kaynaklanıyor, diyaliz hastası zehirlenecek DEDAŞ'tan kaynaklanıyor. Bu sıcak altında sağlık tehdit altında. Bir kent bir bölge sadece karın peşinde koşanların dezonformasyonuyla "efendim kaçak kullananlar var ondan oluyor" kaçak kullanan varsa onunla ilgili yapılacak iş başkadır. Bir şehre düzenli elektrik sağlamak için yapılacak iş başkadır. Orman yangınlarının tüm yönleriyle araştırılması lazım. Orman yangınlarını sebeplerini araştıralım mı yoksa bırakalım yansınlar mı ölsünler mi AK Parti ve MHP'nin önüne Meclis'te getireceğiz ve gözlerinin içine bakacağız."

Deprem bölgesindeki kira yardımının sonlandırılmasına tepki!

"Geçtiğimiz gün Malatya'daydım. Konteyner kente gittik orayı gördük 16 ay sonunda Malatya'da bir arpa boyu yol alınmadığını ve maalesef kentin geceleri adeta hayalet bir kente dönüştüğünü ya da göç edenlerin yanında sürdüğünü ama Malatya'da kimsenin yüzünün gülmediğini söylemeliyim. 1 yılda 650 bin konut verenler neredeyse 1.5 yıl oluyor 79 bin konut yaptılar. Biz onlar söz verirken bunun mümkün olmadığını söylemiştik. Bu ay kira yardımı da bitiyor. Aldığımız bilgi, kira yardımını uzatmayı düşünmedikleri. Kira yardımının uzatılmasıyla ilgili sorumlulara gerekli önerilerini bulunacağız. "

Konut fiyatlarının yükselişi…

"Konut kirasında yüzde 125 yıllık artışla, Türkiye Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyon denmez ona olumlu bir şey yok burada. Herkes önlem aldı. Bizimkiler önlem alamadı enflasyon fırladı. Beğenmediğin Macaristan'da bu artış yıllık yüzde 12. Avrupa'da ise yıllık artış yüzde 3-4 düzeyinde. Biri çıkıyor diyor, Avrupa Birliği'ne girmek varken Şangay İşbirliği'ni öneriyor. Şimdi yüzde 20 stopajı ev sahibinden alacağız diyorlar. Her ev sahibi zengin değildir. Tek geliri ev kirası olan insanlar var. Yüzde 20 stopaj getirirse size söylüyorum, o evin kirası 24 bin TL olacak."

Mehmet Şimşek-Yalçın Karatepe görüşmesi…

"Fevkalade karşılıklı nezaket içinde geçen doğru dilin kullanıldığı ama maalesef aynı dilin konuşulamadığı bir görüşmeydi. Biz o görüşmede şunu söyledik bu krizin müsebbibi toplumun kırılgan kesimleri değil. Bu krizi emekçiler, emekliler, çiftçiler, fındık üzüm çay üreticisi yaratmadı. Bu krizi esnaf hiç yaratmadı. Bu krizi çok bilen anlayış yarattı."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •