Ayhan Bora Kaplan soruşturması derinleşiyor... Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi ortaya çıktı!

Ayhan Bora Kaplan soruşturması derinleşiyor... Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi ortaya çıktı!
A- A+

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Öner, kirli kumpasın detaylarını tek tek anlattı. "Talimatları Murat Çelik verdi" diyen Kerem Gökay Öner'in ifadesinde 300 bin dolar detayı şaşkınlık yarattı!

Türkiye, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki gizli tanık skandalı ile sarsıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

ORGANİZE MÜDÜRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numarası olan gizli tanık Serdar Sertçelik ile polis şefi Şevket Demircan'ın ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, gözaltına alınmadan savcılığa gidip ifade vermek istediği ortaya çıktı.

İFADESİNE SABAH ULAŞTI!

Savcının talimatı üzerine Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda alınan Öner'in ifadesine Sabah Gazetesi ulaştı. Gözaltına alınmadan önce iki savcıya ifade verip her şeyi anlatan Öner, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gizli tanıkların açık kimlik bilgilerini İzmir'e görevlendirilen polis memurları tarafından Ayhan Bora Kaplan'ın avukatına 300 bin dolar karşılığında verildiğini duyduğunu kaydetti.

Öner, Murat Çelik'in İzmir'e görevlendirilen memurların gittiği restoranın kamera görüntülerinin istihbarat ekipleri tarafından alınmasına ilişkin ise "bu bize karşı kumpastır" ifadelerine yer verdiğini söyledi. Öner, Serdar Sertçelik'in adli kontrol tedbirini birden fazla kez ihlal etmesine ilişkin herhangi bir kurumdan resmi ya da gayri resmi bildirim almadığını söyledi. Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasına ilişkin herhangi bir ilgisinin olmadığını ifadesinde belirten Öner, Sertçelik'in yurt dışına kaçtığını Murat Çelik'e ilettiğini ancak Çelik'in şaşırmadığını söyledi. Öner, Murat Çelik'in Organize Şube Müdürlüğüne personel aldığını, personellerden birinin FETÖ/PYD silahlı terör örgütüyle bağlantılı çıktığını ifade etti.

Gizli tanık Serdar Sertçelik ile ses kayıtları ortaya çıkan ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve aynı şubede görevli Ufuk Gültekin, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner savcılık sorgusunun ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kerem Gökay Öner'in savcılıktaki ifadesine ise Sabah ulaştı.

"ÇELİK BAŞKA BİR OPERASYONA KATILMADI"

Hakkında yakalama kararı çıkartılmayan Öner Ankara Adliyesine giderek ifade vermek istediğini söyledi. İki Cumhuriyet Savcısına ifade veren Öner, Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in Ayhan Bora Kaplan'ın yakalama operasyonu dışında başka bir operasyona katılmadığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE NASIL GETİRİLDİ BİLMİYORUM"

Gizli tanık Serdar Sertçelik ile yüz yüze, telefon ve internet üzerinden hiç bağlantı kurmadığını, Sertçelik'in soruşturma dosyası kapsamında yapılan ilk operasyonda şüpheli sıfatıyla operasyona dâhil edildiğini ancak firari kaydı olduğunu söyleyen Öner, Sertçelik'in Türkiye'ye nasıl getirildiğini bilmediğini kaydetti.

"TALİMATLARI MURAT ÇELİK VERDİ"

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturma kapsamında gizli tanık işlemlerinde görev almadığını, Murat Çelik'in bizzat soruşturmayı yürüttüğünü belirten Öner, "Soruşturmanın her aşamasında bilgi verilmedi, talimatları bizzat Murat Çelik müdür tarafından verildi. Tüm dosyayı Şevket Demircan üzerinden soruşturmayı yürüttü. Ben rahatsızlıklarımı Murat Çelik müdüre ilettim. Alt hiyerarşimde bulunan memurlarla birlikte toplantı düzenledim. Toplantıya büro amirleri katıldı. Benden habersiz bir işlem yapmayacaklarına dair uyarıda bulundum. Buna ilişkin tutanak tutuldu" dedi.

"DEMİRCAN'IN YAPTIĞI GÖRÜŞME KANUNA AYKIRI"

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin yapılan operasyonlar neticesinde Şevket Demircan'ın şüphelilerle görüşme odasında görüştüğünü söyleyen Öner, Demircan'ın soruşturmaya dahil olan kişilerle görüşme yapmasının kanuna aykırı olduğunu, kendisine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını kaydetti.

ŞUBEYE ALINAN PERSONEL FETÖ İLTİSAKLI ÇIKTI…

Şevket Demircan ve Murat Çelik'in kendisini dışladığını belirten Öner, izinli olduğu dönemde Murat Çelik'in talimatıyla Şevket Demircan tarafından Organize Şube Müdürlüğüne personel alındığını, personellerden birinin FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne iltisaklı olduğunu öğrendiğini ve bunun üzerine söz konusu personeli şubeden gönderdiğini kaydetti.

300 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA GİZLİ TANIKLARIN AÇIK KİMLİK BİLGİLERİ VERİLMİŞ

Kaplan'ın İzmir Cezaevi'nde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polislerin İzmir'e gitmesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin de önemli bilgiler veren Öner, şunları söyledi:

"Görevlendirmeleri Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik yapmıştır. Görevlendirilen memurlar Komiser Mustafa Ç., polis memuru Yılmaz Ö. polis memuru Mustafa S. ve polis memuru Celal Y.'dir. İzmir'de görevlendirilen personelle ilgili bir sorun olup olmadığını sormak için Murat Çelik'in odasına gittim. Sorunun olduğunu, sorunu kendisinin bildiğini, görevlendirilen memurların hata yaptığını, hatayı bildiğini söyledi. Şevket Demircan'ın yanına gittim. İzmir'deki sorunun ne olduğunu net olarak sordum. Polis Yılmaz Ö.'nün görevlendirme için kalınan otelde masaj salonuna gittiğini, sorunu bu olduğu ifade ettikten sonra diğer 3 memurla ilgili neden işlem yapıldığını sorduğumda, 'memurların birbirine karşı yapmaları gereken sorumlulukları var' şeklinde geçiştirici cümleler kullandı. Öğrendiğim kadarıyla Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gizli tanıkların açık kimlik bilgilerini İzmir'e görevlendirilen polis memurları tarafından Ayhan Bora Kaplan'ın avukatına 300 bin dolar karşılığında verildiğini öğrendim. Ankara İl Emniyet Müdürü yardımcısı Murat Çelik makam odasında bana İzmir'e görevlendirilen memurlarının gittiği restoranda kamera görüntülerinin bir ekip tarafından alındığını belirterek 'bu bize karşı bir kumpastır' dedi."

MURAT ÇELİK 3 AYRI MAL BİLDİRİMİNDE BULUNMUŞ

Öner, Murat Çelik'in Ayhan Bora Kaplan soruşturması başladıktan sonra 3 aynı mal bildiriminde bulunduğunu ifadesinde belirtti.

Kerem Gökay Öner, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanan Serdar Sertçelik'in adli kontrol tedbirini birden fazla kez ihlal etmesine ilişkin herhangi bir kurumdan resmi ya da gayri resmi bildirim almadığını söyledi.

HASTANEDEN GÖZALTINA ALINMASINDA SAKINCA VARDIR RAPORU VERİLDİ

Serdar Sertçelik'in hakkında adli kontrol kararı uygulandığı dönemde ikinci kez gözaltına alınması işlemine ilişkin Kerem Gökay Öner, şu bilgileri verdi:

"Serdar Sertçelik ayağından vurulduktan sonra hastanede gözaltı işlemleri yapılmadı. Doktor raporunda 'hastanede gözaltı yapılmasında sakınca vardır' şeklinde bir ibarenin geçtiğini anımsıyorum. Bunun üzerine Serdar Sertçelik'in anne ve babasının bulunduğu evde savunması alındı. Savunması alındıktan sonra gözaltının devamına ilişkin bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Bir gün sonrasında şahsın mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı Cumhuriyet Başsavcılığından bize geldiğinde, komiser Gökhan K.'ya sorduğumda, görevlendirme için komiser Metehan İ.'nin görevlendirildiğini söyledi. Metehan İ., Serdar Sertçelik'in evde olmadığını, anne ve babasının beyanında dışarı çıktığını söyledi. Bunun üzerine ekip görevlendirme talimatı verdim."

MURAT ÇELİK HİÇ ŞAŞIRMADI

Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasına ilişkin herhangi bir ilgisinin olmadığını söyleyen Öner, "Bu durumu Murat Çelik'e ilettiğimde kendisi hiç şaşırmadı ve tepki vermedi. 'Nasıl ya, öyle mi?' dedi. Şüphelinin yakalanmasına yönelik bir talimat vermedi. Ben, şahsın yurt dışına kaçışını engellemek için tüm hudut kapılarına şüpheli şahsın kimlik bilgilerini ilettim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •