Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan bomba Yeniden Refah Partisi iddiası: "Partiyi AK Parti kurdurdu..!"

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan bomba Yeniden Refah Partisi iddiası:
A- A+

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi'yle ilgili bomba bir iddiada bulundu, "Yeniden Refah Partisi AK Parti’nin bizim gelişmemizi önlemek için özel olarak ortaya çıkardığı bir parti" dedi. Karamollaoğlu'nun bu sözlerine YRP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç yanıt verdi.

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, “Sayın Karamollaoğlu çıkıp ‘Yeniden Refah Partisi'ni AK Parti kurdurdu’ diyorsa gerçekten bunu anlamak mümkün değil. Niye böyle bir açıklama ihtiyacı doğdu? Kesinlikle gerçek dışı, kesinlikle kabul edilemez bir durum. Bu söylem bize uymadı. Bunu bir bühtan ve karalama kampanyası olarak görüyoruz. Tümüyle bu iddiayı reddediyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin ABB adayı Suat Kılıç, Cuma Namazı’nı Abidinpaşa Merkez Camii’nde kıldı. Kılıç daha sonra beraberinde partisinin Mamak Belediye Başkan adayı Hüseyin Ekici ile birlikte Mamak ilçesi Tıp Fakültesi caddesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Suat Kılıç, burada yaptığı açıklamada, “Saha çalışmalarımız çok iyi. Bugün sahada 32’nci gündeyiz. Vatandaşımızın ilgisi alakası gerçekten çok yüksek. Problemler aynı problemler. Ekonomik problemler var. Geçim problemleri var. Kira rakamlarıyla ilgili problemler var. Ve genç işsizliği ve ilk üçte yer alan başat problemler arasında. Bunların hepsiyle ilgili Yeniden Refah Partili Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bizim çözüm önerilerimiz var. Toplu konut problemini çözeceğiz. Sosyal konut problemini çözeceğiz. Genç işsizliğini, diplomalı işsiz gençlerimizi meslek sahibi yaparak çözüme kavuşturacağız. 20’li, 30’lu, 40’lı, 50’li yaştaki kadınlarımızı mesleki eğitim süreçlerine dahil ederek kadın istihdamındaki problemin de önünü açacağız, kadın istihdamını da rahatlatacağız. Öte yandan senede 20 binden 5 yılda 100 bin sosyal konut üretme vaadimiz var. Bununla ilgili bütün proje projeksiyon çalışmalarımızı tamamladık. 100 bin sosyal konut belediye tarafından üretilirken özel sektörün de üreteceği konutlarla birlikte konut arzında yaşanacak bollaşma nedeniyle kira rakamları da aşağıya çekilecek. Sokaktaki en önemli bir diğer problem emekli maaşları. Bu noktada tabii bizim yapabileceğimiz şeyler sınırlı hükümetin emekli maaşları meselesini çözüme kavuşturması gerekiyor. Ama emekliye sosyal destek, ekonomik destek olarak can suyu yaşam desteği olarak elbette ki bizim de belediye olarak yapacaklarımız var ve üzeri düşeni harfiyen yerine getireceğiz. Sosyal yardımları çeşitlendirerek, artırarak devam ettireceğiz. Emekli bir Refah Partili belediyenin sınırları içerisinde yaşadığını bizim başkanlığımız döneminde hissedecek” diye konuştu.

"KARAMOLLAOĞLU'NA YANIT"

Suat Kılıç, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun ‘Yeniden Refah Partisi AK Parti’nin bizim gelişmemizi önlemek için özel olarak ortaya çıkardığı bir parti’ açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

“Bu açıklamayı çok üzüntü verici buldum. Esef verici, trajik bir durum. Sayın Karamollaoğlu böyle bir açıklamayı yapma ihtiyacını neden dolayı hissetti, anlamak mümkün değil. Nedense son günlerde herkesin Yeniden Refah Partisi'ne bir parmak sallama ihtiyacı var. Artık bize parmak sallamaktan vazgeçsinler. Yani buna niye ihtiyaç duyuyorlar? Anlamak mümkün değil. Bu açıklamalar üzüntü verici. Teessüfle karşılıyorum. Böyle bir şey olmamalıydı. Bir siyasi parti Yeniden Refah Partisi rüştünü ispatlamış seçimlere kendi logosuyla kendi bayrağıyla katılmış, son yerel seçimlerde ittifakta yer almama kararını açıklamış. Buna rağmen Sayın Karamollaoğlu çıkıp ‘Yeniden Refah Partisi'ni AK Parti kurdurdu’ diyorsa gerçekten bunu anlamak mümkün değil. Kendisine sormak lazım. Böyle bir şeyi ne ille belgelendiriyor? Ne ile delillendiriyor? Niye böyle bir açıklama ihtiyacı doğdu? Kesinlikle gerçek dışı, kesinlikle kabul edilemez bir durum. Biz Saadet Partili kardeşlerimizi, arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz, değer veriyoruz. Seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz. Sayın Karamollaoğlu'na da hem yaşına hem tecrübesine, devlet adamlığına aynı şekilde saygı duyuyoruz, değer verdiğimiz bir insan, iyi eğitimler almış bir insan. Ama niye böyle bir açıklama çıktı? Nereden çıktı bilmiyorum. Sadece Yeniden Refah Partisi'ne yönelik böyle bir bühtanda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda yargıyı adres göstererek bir parmak sallıyor. Sayın Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin adından hareketle bir kapatma, kapatılma tehdidinde imasında bulunuyor. Bunu da büyük bir haksızlık olarak görüyorum. Seçime sayılı günler kaldı. Ne olur herkes sabrını korusun. Herkes tahammülünü korusun. Herkes bir diğerinin kampanyasına, söylemlerine, duruşuna, varlığına saygı göstersin. Bu siyasi partilerin varlığı Türkiye için değerli, anlamlı ve önemli. Bu söylem bize uymadı. Bunu bir bühtan ve karalama kampanyası olarak görüyoruz. Tümüyle bu iddiayı reddediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •