Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu milleti sırtından hançerleyenlerin devri kapandı..!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin rahmetli Menderes'le birlikte 1950'de başlayan demokrasi ve kalkınma yolculuğunu 1960 darbesiyle kesenlerin, hemen ardından yeniden toparlanan siyasi ve ekonomik düzeni 1971 darbesi ve 1980 darbesiyle sabote edenlerin, rahmetli Özal'ın büyük Türkiye hayalini 28 Şubat'ta kesenlerin, yeniden darbe ve kaos silahına sarılanların, bu milleti sırtından hançerleyenlerin devri artık kapanmıştır. Türkiye artık hem siyasi hem ekonomik hem askeri olarak bambaşka bir ligin oyuncusudur. Türkiye'nin 1960'lardaki 1970'lerdeki 1990'lardaki gibi küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hak ettiği yer almasını önüne geçecek hatalar yapmasını bekleyenler daha çok beklerler" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Yeni yılın 2. kabine toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdik. Pek çok kritik konuyu ele aldık. Deprem bölgesindeki çalışmalar kabine gündemimizin en önemli konularından biriydi. Son kabinemizden bu yana yaptıklarımızı hatırlatmak istiyorum. Türkiye şöyle bir fotoğrafın ortasında bulunmaktadır. Bölgemizde yaşanan çatışmalar ve savaşlar kesintisiz sürüyor. Küresel ekonomideki belirsizlik derinleşiyor. Dünya genelinde etkili olan tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye hedefleri doğrultusunda ilerliyor. Turizm gelirimiz, 2023'te bir önceki seneye yüzde 17 arttı. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 57 milyonu buldu. Turizmdeki bu başarıyı muhalefetin ve bazı faşist çetelerin turizmi baltalamaya yönelik propagandalarına rağmen elde ettik. 2024 yılı için hedefimiz 60 milyar dolar turizm geliri. En büyük önceliğimiz olan istihdamda da olumlu hava devam ediyor. Bugün TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de işsizlik oranı Aralık 2023’te bir önceki aya kıyasla 0,1 puan düşüşle %8,8’e geriledi. Ekonomi programımızın müspet yansımalarını net bir şekilde göreceğiz.

TÜRK EKONOMİSİNE GÜVEN ARTTI

İhracatta yakaladığımız ivmeyi ocak ayında da sürdürdük. 20 milyar dolar oldu. Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat tutarına ulaştık. İstihdam da olumlu hava devam ediyor. Türkiye'de işsizlik oranı 0,1 puan düşüşle yüzde 8,8 geriledi. Türk ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor. Enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.

Milli Uzay programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Alper Gezeravcı görevini tamamlayarak ülkemize döndü. İkinci astronotumuz da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere uzaya göndereceğiz. İlk uzay misyonumuzun özellikle gençlerimizde uzay çalışmalarında ve bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin her alanda yaptığı şeyleri değersizleştirmeyi marifet zannedenler, ne yazık ki burada da rahat durmadı. Bu sığ anlayışı gördükçe üzülüyoruz. Türkiye'nin geçmişte kaybettiği yılları bunlara baktıkça daha iyi anlıyoruz. Müzmin muhaliflere aldırmadan yolumuza devam ediyoruz. Yalova Sefine tersanesinde katıldığımız tek bir törenle TCG Derya'yı, TCG İstanbul'u ve ona entegre edilen silahlarımızı, Marlin Sida'yı kısacası çok sayıda savunma sanayi ürününü Deniz Kuvvetlerimize teslim etmenin heyecanını yaşadık. Envantere aldığımız gemilerimizin ve silahlarımızın donanmamıza hayırlı olmasını diliyorum.

ABD İLE F-16 ANLAŞMASI

ABD ile yürüttüğümüz F-16 talebimizin de olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Türk savunma sanayi bundan sonra daha hızlı yol alacaktır.

TÜRKİYE MÜSAADE ETMEYECEKTİR

Türkiye, uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye, ne pahasına olursa olsun, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına müsaade etmeyecektir Bu sene yaz aylarında Pençe Harekâtı bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız. Terör örgütü mensuplarını nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz. Terörün yok edilmesi, Irak'la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir.

Siyaset kulvarında partimizin ve Cumhur İttifakımızın adaylarının tanıtımını yaptık. 31 Mart seçim beyannamesini kamuoyumuzun takdirine sunduk. İzmir'de şehir hastanemizi ve bağlantı yollarını hizmete açtık. Gayrettepe-Kağıthane hattını 29 Ocak'ta hizmete aldık. İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağladık. İstanbul'da tamamlanan raylı sistem uzunluğu 338,5 kilometreye çıkmıştır. Şu an toplam uzunluğu 52,7 kilometre olan 4 metro hattının inşası sürüyor. 'Ulaştıran İstanbul' parolasıyla şehrimizin trafik çilesini bitirecek adımları atmaya devam ediyoruz. 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerindeki uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi şehrimize kazandıracağız.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Geçen sene 6 Şubat'ta sadece milletimizin değil insanlık tarihinin de en yıkıcı ve acı afetlerinden birini yaşadık. 11 ilimizi ve 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi. Bu depremlerde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki şehidimi rahmet yad ediyorum. Depremin birinci yıl dönümünde inşası tamamlanan konutların teslimatını yapmak üzere bölgedeydik. Depremden zarar gören tüm il ve ilçelerimizde yeniden inşa çalışmaları kesintisiz sürüyor. Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz koşturuyoruz. Konut ve köy evi sayısı 31 binin üzerindedir. 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimi yapacağız. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutu vatandaşlarımıza teslim etmektir. Deprem bölgesinde istihdamı canlandıracak şehirlerimizin ekonomisine güç katacak teknolojileri devreye alıyoruz. Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar var gücümüzle çalışacağız. 14-28 Mayıs seçim döneminde milletimize tahahhüt ettiğimiz Aile ve Gençlik fonuyla ilgili mevzuat çalışmaları tamamlanıyor. Deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz. Kim ne derse desin biz büyük devlet ve asil bir milletiz. Nice zorlukların üstesinden geldik. Yine başaracağız. Asrın birlikteliğiyle asrın felaketinin yaralarını saracağız.

Son 10 yıldır her seçim dönemi öncesi olduğu gibi milletimizi huzursuz edecek görüntüler ardı ardına gelmeye başladı. Her türden oyun yeniden devreye sokuldu. Türkiye'nin 21 yıldır en büyük gücü olan güven ve istikrar iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye artık hem siyasi hem ekonomik hem askeri olarak bambaşka bir ligin oyuncusudur. Bizim iktidarımızın ilk 10 yılı vesayetle mücadeleyle ikinci 10 yılı ise terör ve milli irade hırsızlarıyla mücadeleyle geçti. 2023 hedeflerimizin Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşan bir şahlanışın altyapısını inşa etmeyi başardık. Türkiye yaşadığı onca sıkıntıya rağmen hamdolsun sıkıntılarının hepsinin üstesinden gelecek programa, imkana en önemlisi de kudrete sahip bir ülkedir. Mücadele bayrağını bir an bile yere düşürmeden yolumuza devam ettik.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •