Dayanışma amacıyla çıkacağı DİSK konserinden para kazanacağı iddialarına, "Derdimiz hiçbir zaman para olmadı bizim. Ne teklifleri reddettik, duysanız inanamazsınız" dedi.
Sanatçı Zülfü Livaneli, dayanışma amacıyla sahneye çıkacağı DİSK konserinden para kazanacağına ilişkin iddialara tepki gösterdi. Livaneli, "Özel jetlerle, koruma ordularıyla gidip milyon dolara konser veren pop ya da arabesk artistleri gündemlerinde değil. Varsa yoksa sol. Solu yıprat da ne olursa olsun" dedi.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Livaneli, "Bazı terbiye dışı mesajlar, üsluptan daha önemli bazı sorunları düşünmeme yol açtı. Bizden sonraki kuşaklar 'dayanışma' kavramını unutmuş. Her şeyi menfaat açısından görüyor. Bizi de kendileri gibi görüyorlar. Dayanışma amacıyla ve heyecanla vereceğimiz DİSK konserinden para kazanacağımıza ihtimal verecek kadar şaşırmışlar. Ve solun eski hastalığı olan, kendi değerlerini yeme hastalığına kaptırmışlar. Özel jetlerle, koruma ordularıyla gidip milyon dolara konser veren pop ya da arabesk artistleri gündemlerinde değil. Varsa yoksa sol. Solu yıprat da ne olursa olsun" ifadelerini kullandı.
'DERDİMİZ HİÇBİR ZAMAN PARA OLMADI'
Livaneli sözlerine şöyle devam etti:
"80 yaşıma merdiven dayadım. Hiç kimseye yansıtmadığım sağlık sorunlarıyla boğuşuyorum. Buna rağmen çalışmak zorundayım. 20’den fazla kitap, 400 civarı beste, 55 yıllık bir uğraş ve sonuç bu. Aklıma hep eski günler geliyor. Tek kuruş almadan yaptığımız Ankara Hipodrom, Taksim kitle konserleri, yine hiç para almadan yaptığım Sürü gibi birçok film… yani dayanışma ruhu. Öldürülen arkadaşlarımızı anma geceleri, Aziz Nesin gibi birçok dostumuzun yaş günü konserler, ÇYDD gibi kuruluşlara destek konserleri, tiyatrolarda kullanılan müziklerimizin telif teklifini reddetmemiz gibi sayamayacağım kadar çok dayanışma.
Pandemi döneminde çalışamayan müzisyenlere bağışlanan konser ücretleri, bunları aklınız akmıyor değil mi? Derdimiz hiçbir zaman para olmadı bizim. Ne teklifleri reddettik, duysanız inanamazsınız. Zengin olmadık ama onurlu kaldık. Zaten bırakın zengin olmayı hayatımız boyunca fikir emekçisi olarak orta halli bir hayat sürdük. Ahmet Arif, Yaşar Kemal, Ülkü Tamer, Onat Kutlar gibi birçok dostla borç alıp vererek geçinebildik. 25 yaşında plaklarım liste başı olmaya başladı ama ben ilk (elden düşme) Doğan arabamı kırk yaşından sonra aldım. Çamurlu bir kooperatifte 90 m2’lik evimi daha da sonra. Yaşar abinin verdiği borçla."