FOX'un Gaddar'ı izleyenlere 'Gaddarca' davrandı! Vasat bir bölüm...

FOX'un Gaddar'ı izleyenlere 'Gaddarca' davrandı! Vasat bir bölüm...
A- A+

İskele Ekranı…

Son dönemlerde peş peşe rol aldığı dijital projeler ile adından çokça söz ettiren Çağatay Ulusoy, seneler sonra ana akım medya aracılığı ile sevenlerinin karşısına çıktı. ‘Adını Feriha Koydum’, ‘İçerde’, ‘Medcezir’ gibi TV dizilerinin ardından ana akıma adeta sırt çeviren ve daha çok Netflix projelerinde boy gösteren Ulusoy, Gaddar, ile FOX TV ekranlarında boy gösterdi. Netflix’te yayınlanan KÜBRA ile aynı zamana denk gelmesi “overdose Çağatay Ulusoy” oldu…

“Kübra ile Gaddar” arasında kıyas yapmayacağım ama Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu giderek ‘olgun’ bir hal almakta.

Evet, uzun süredir ekranlarda boy göstermeyen ünlü oyuncuları bir araya getiren yeni dizi Gaddar, fragmanları ile birçok izleyen gibi beni de ekran başına dikmeyi başarmıştı. Ancak diziyi izledikçe hayal kırıklıkları yaşamaya başladım.  

Uzun süren askerlik görevinden İstanbul'a baba ocağına dönen Dağhan (Çağatay Ulusoy), bıraktığı hiçbir şeyi yerinde bulamaz! Özellikle de bir küs bir barışık olduğu sevdiceği Aydan'ı (Sümeyye Aydoğan)

Dağhan eve geldiğinde annesi sevinçten ne yapacağını bilemese de babası tarafından aforoz edildiğini görürüz. Dağhan'ın kardeşi Rüzgar (Fatih Berk Şahin) ise karanlık bir dünyanın içindedir. Dağhan’ın kız kardeşi Yağmur ile bu bölümde tanışma şerefine nail olamadık.  

Senaryo nedene bana son derece basit geldi! Ay Yapım gibi bir markanın altında bu senaryoya hiç mi dikkat etmediler yoksa hızlıca mı geçiştirmişler? inanın anlamakta zorlandım desem yeridir. Ayrıca mantık hatalarına girersem çıkamam diye ‘susma hakkımı’ kullanmakla yetineceğim.

Öte yandan Amerikanvari taklit sahneler hemen dikkat çekiyor. Dağhan'ın üzerine lazer ışığı doğrultması, mantık hataları ile dolu bol şiddet sahneleri vs vs…

Onur Saylak, namı diğer ‘müdür’ yine kötü adam rolünde! Adam ‘Vatanım Sensin’ dizisinden beri aynı. 

Bu ‘müdür’ önce Dağhan’a kafayı takar. Kaçırır, “bana çalış, adam öldür" der. Ama Dağhan kabul etmez! Bu kez de Dağhan’ın askerde kan kardeş olduğu devresi Samet’i ağına düşürür. Samet parasızlıktan ‘kiralık katil’ olmayı kabul eder. Çocuğu bayramdan bayrama et yememektedir çünkü! 

Dağhan bir tarafta manitası Aydan'ı ararken, diğer taraftan da bir seferliğine ‘devresi’ Samet'in arkasını kollamayı kabul eder. İlk hedeflerini takip ederler. Bu sırada adam bunları fark eder… Aniden adam bunlar arabada laflarken yanlarında silahı ile belirir. Bu sırada Dağhan adamın elindeki silahı derdest eder ve adamı da cama sıkıştırır.  Bu sırada Samet panik içinde arabayı hızla sürer… Yoldan geri dönülür… Kötü adamımız hala camla Dağhan arasındadır… Son sürat geri geri gidilirken arabanın kapısında asılı kalan adamı park halindeki kamyonun dorsesine çarparlar. Ön kapı ile adamı yerde yatarken görürüz… 

Tam adam öldü kurtuldular derken, adam ölmemiştir ya la! 

Ayağında sakladığı yedek silahı ile bizimkilere ‘bang bang’ yapar… Ve bizim kahramanlar panik içinde kapıyı da bırakarak oradan kaçarlar!

Ama Dağhan'ın devresi Samet ‘müdür’den aldığı paranın hakkını vermekte kararlıdır…Dağhan'ı atlattır ve yolda bırakarak adamın evine girer. Dağhan'da yaya olarak arkasından koşar Samet'in. Başına bir şey geleceğinden endişe duymaktadır. Bu sırada Samet bıçak marifeti ile öldüremediği adamın evine girer. Adam koltukta yatmaktadır. Samet'in bozuk zemine basması sonrası çıkan sesten hemen gözlerini açar ve Samet'e bakar. O sırada kötü adamın kardeşi arka odada pusudadır hemen gelir ve Samet'e kurşun yağdırır. Dağhan geç kalmıştır ve öfke içinde eve girerek bir türlü öldüremedikleri adamın kardeşinin kafasını kalorifer peteği ile ezerek öldürür. 

Ama nedense vurarak bayılttığı esas adamı sağ bırakır. 

“Olacak iş değil enişte!” 

Belli ki, dizi devam etsin aksın diye yapılmış ama, daha mantıklı kurgulanabilirdi. 

Cenaze merasimi sırasında Dağhan, Samet'in tabutu önünde oğlu ile oturur. Ve burada bir doz damardan dram alırız.

Ertesi gün, Dağhan ‘müdür’ ile buluşur. Müdür, Dağhan'dan devresi Samet'e verdiği parayı ister. Dağhan eve gider ve para yoktur ortada. Bu durum üzerine ‘müdür’ parayı Dağhan'ın ödemesini yoksa Samet'in ailesine zarar vereceğini söyler. Dağhan çaresizdir ve kabul etmek zorunda kalır! 

Ve artık onun adı Dağhan değil, ‘Gaddar’dır!

İlk işi ise mahalleden sevmediği arkadaşı ‘Artiz Yüksel’i ortadan kaldırmasıdır…

Finale gelinmiştir artık. 

Gaddar, Artiz Yüksel’i öldürmek üzere takibe geçer. Artiz Yüksel eve girer ardından da kahramanımız Gaddar da cebinden çıkarttığı bıçak marifeti ile eve arka kapıdan girer... Artiz Yüksel koltukta oturmaktadır. Gaddar, tam kafasına sıkacaktır ki, o sırada kapı zili duyulur. Kapı açıldığında Gaddar bir de ne görsün, sevdiceğidir gelen. 

Şok şok şok…

Ve Aydan kızımız Artiz Yüksel’i öper! Tam Yeşilçam filmi değil mi?

Hadi hayırlısı…

Beklentilerin büyük olduğu Gaddar uzun soluklu olur mu? Bilinmez ama sosyal medyada bileti kesilmiş gibi duruyor!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •