Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: "Samimiysen açıkla..!"

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a:
A- A+

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek son haftalarda peş peşe yaşanan hakem hatalarının ardından basın toplantısı düzenliyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur ve ikinci başkan Metin Öztürk, hakem kararlarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor. Dursun Özbek, "Ben varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar." diyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a "Belki de spor tarihinde ilk kez belki de bir başkan 'Ben başkanken bizi şampiyon yapmayacaklar' diye açıklama yaptı. Üstelik bu kişi 5 senedir başkan. Seni şampiyon yapmayacak kim? Galatasaray'da bu açıklamayı yapan kişi, 1 saniye başkan olarak kalamaz." şeklinde yanıt verdi.

Özbek'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Nasıl oluyor da Süper Lig'de devam eden rekabet çerçevesinde Zorbay Küçük Sivasspor maçına atanıyor.

"Göreve geldiğimizden beri sürekli söylüyoruz; sahada kalmak istiyoruz. Türkiye'de futbolu geliştirmek ve ülkemizi futbolda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Planlı ve sistematik şekilde sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar."

"VAR hakemine geliyoruz, Sayın Alper Ulusoy. Türkiye'de futbol tarihindeki, daha önce hatırlamıyorum ama ilk 6 saniye kuralını uygulayan hakem. Sayın Zorbay Küçük ve Sayın Alper Ulusoy'a soruyorum; siz Galatasaray'dan ne istiyorsunuz? Her seferinde bu standartsızlıklara neden göz yumuyorsunuz ve bunun peşinden neden gidiyorsunuz?"

"BECEREMİYORLARSA GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDALAR"

"Dün, Sivas'ta bir maç oynandı. Bu maçın hakemi Sayın Zorbay Küçük. Bu maç, Süper Lig için çok önemli bir maç. Nasıl olur da Süper Lig'de devam eden rekabet çerçevesinde Zorbay Küçük buraya atanıyor? Analiz yaptığınızda şu ortaya çıkıyor; Zorbay Küçük'ün yönettiği maçlarda değerli rakibimiz Fenerbahçe'nin puan ortalaması 2.36. Galatasaray'ın puan ortalaması 1.75."

"Galatasaray, bu standartsızlığın karşısında. Bunu çözecek olan merciler de MHK ve TFF. Herkes şunu iyi bilmeli ki, bu yetki sahibi kişiler ya bu işi layıkı ile yönetmek zorundalar ya da bunu beceremiyorlarsa gereğini yapmak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu, sizin yorumlarınıza bırakıyorum."

"Geçen senelerde MHK'yi ve hakemleri yönetmeye çalışıyorlardı, şimdi sosyal medyayı yönetmeye çalışıyorlar. Açılar arayıp bulup, o açılardan kendilerine mağduriyet yaratmak. Her şey planlı, her şey düşünülmüş. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Düşünmedikleri şeyler de oluyor, göreve geldiğimiz ilk sene bizim şampiyon olmamızı beklemiyorlardı. Bu sene hiçbir şeyi şansa bırakmamak için böyle çalışıyorlar."

"BİZ BAŞKASINA BENZEMEYİZ"

"Bu camia tarihi boyunca hep kendine yakışanı yaptı. Biz başkalarına benzemeyiz. O seviyeye de düşmeyiz."

"Doğru yolda olanın kimseden korkusu olmaz. Galatasaray demek, adalet ve doğru için sonuna kadar mücadele etmektir. Biz bundan vazgeçmeyiz."

"Hepimizin şahit olduğu, hepimizin gördüğü gibi; futbolun ve sporun bütün değerleri ayaklar altına alınarak, Galatasaray'a karşı muazzam bir mücadele var. Bunların hiçbirisi bizi etkilemez. Biz, tarihte hep şunu gösterdik. Biz tek yumruk haline geldiğimiz zaman, kimsenin bizimle mücadele etme imkanı yok."

MAAŞ SÖZLERİ

"Son günlerde yapılan algılara bağlı olarak... Kulübümün mevcut maaşları bırakın, primleri dahi ödenmiştir. Ne amatör şubelerde ne de profesyonel futbol takımında, Galatasaray formasını terleten kimseye 1 kuruş borcumuz yoktur."

"Algı yaratmanın peşinde koşanlar, biliyorsunuz ki 2024 Mayıs ayında seçimimiz var. Buradan da belli algılar peşinde koşuluyor. Seçim, 2024 Mayıs'ta. Bizim bugün itibarıyla gündemimizde seçim yok. Bizim gündemimizde 2024 Mayıs'ta şampiyon olmak var."

"Geçen sene, daha zor koşullarda şampiyon olduk. Herkesin birlikte olmasıyla şampiyon olduk. Şimdi yine aynısını yapacağız, kenetlenerek şampiyon olacağız."

"Galatasaray, er meydanında her zaman başarılı. Bizim fıtratımızda olmayan çalışmalarda biz yokuz."

"Algı, yıpratma çalışmalarına karşı her zaman dimdik duracağız ve bu sene yine biz şampiyon olacağız."

"Galatasaray'ı yıpratmaya çalışanlar, mayısa doğru hüsrana uğrayacaklar. İhtiyacımız olan tek şey, Galatasaray içindeki birlik ve beraberliği korumaktan geçiyor."

"Biz bir spor yarışı içindeyiz. Bir kavga veya karşılıklı çekişme, söz düellosu... Bunların peşinde değiliz. Sabrımız var, kimse sabrımızı denemeye kalkmasın."

"TFF seçileli yaklaşık 6 ay oldu. Mevcut TFF'ye yapılan uygulamalarla ilgili ikazlarımızı yapıyoruz. Pazartesi günü de Kulüpler Birliği toplantısı var. Tahmin ediyorum ki gündem maddelerinden biri bu olabilir diye düşünüyorum. Sayın TFF sadece Galatasaray'ın federasyonu değil. Süper Lig var, alt ligler var, milli takımlar var... Geniş bir yelpaze var. Toplantıda oluşan fikirler neticesinde, Galatasaray da duruşunu orada sergileyecektir."

"RIYAD'DA YERLİ HAKEM İSTEDİK"

"Biz Suudi Arabistan'da yerli hakem olmasını istedik. Yabancı hakemle oynanacaksa, bu bir maç için olmaz. Radikal bir karardır. Bu kararın tüm maçlar için alınması gerekir. Bu test maksadıyla olmuştur ama oradaki bir maçlık performansın, ligin geneline yayılacak bir performans olması mümkün değil. Bu anlamda bir değişiklik istemedik. Tepkimizin doğru olduğunu düşünüyorum, yerli hakemle oynamak daha şık olurdu."

"Sayın Ali Koç'un bir mağduriyet yaratmaya çalıştığını ifade ettim. Böyle bir şeyin, bir kulüp başkanının ifadesine yakıştığını düşünmüyorum. 6 yıldır Mehmet Büyükekşi başkan değildi. Ondan evvel bir başkası başkandı, ondan evvel de bir başkası. Ali Koç'un ifadesindeki eksiklik şu, bir şey ifade etmeye çalışıyor ancak neyi ifade ettiği meçhul. 'Bizi şampiyon yapmayacaklar' ifadesindeki özne kim? TFF ve MHK bizi şampiyon yapmayacak diyorsa, siz başkanken federasyonlar değişmiş, hepsi mi bunu istiyor? Orada Sayın Ali Koç'un biraz daha net olması, bunun bir mağduriyet yaratmaktan başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Mağduriyete bağlı bir avantaj yakalama amaçlı yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum."

"VAR'DAKİ KARDEŞİM SEN NEDEN BUNU YETERİ KADAR İNCELEMİYORSUN"

"Dünkü Sivasspor maçını izlediyseniz, şöyle bir duygu oluşuyor... Maçı izlerken taraftarımız kadar hassasız ve dikkatli izliyoruz. Futbol dünyasının içinde olduğunuz zaman, sadece Galatasaray maçlarını değil dünyadaki tüm maçları da izliyoruz. VAR'da oturan hakemin, her açıyı incelemesi gerekiyor. Bir seferde görmeyebilir. Bundan sonra kanaatini orta hakeme bildirecek. Biz, Türkiye'nin en büyük spor kulübünün sorumluluğunu taşıyoruz. Öteki maçta veriyorsun, bu maçta neden vermiyorsun? VAR'daki kardeşim, sen neden bunu yeteri kadar incelemiyorsun? Bu konuşmalarımızın tek amacı, Türk sporuna adaleti getirmek."

ERDEN TİMUR: KONUŞSAN SUÇ KONUŞMASAN SUÇ GİBİ BİR ŞEY OLUYOR

Erden Timur da açıklamalarda bulundu. Timur şunları söyledi:

"Konuşsan suç konuşmasan suç gibi bir şey oluyor. Hakemlerle ilgili kulübümüzü temsilen 3 kez konuştum. Bundan 2 ay önce ekrana çıkıp neler yapılması gerektiğini söyledim. Ondan sonra bir algı oluşturulmaya çalışıldı nerede nerede diye. Kırgınlık yok. Geçtiğimiz sene de 3 kez konuştum. Kenetleneceğiz. Başkanımız liderliğinde elimizden geleni yapacağız. Daha çok iletişim kurmak gerekiyorsa yapacağız. Bizim iki tane görevimiz var. Galatasaray'ın hakkını savunmak. 15-16 yaşlarında insanlar var. Yanlış yönlendirmememiz gerekiyor. Buradaki tek gaye, bu işi birlikte çözeceğiz. Eleştirmek çok kolay. Mayıs ayı için gündemimiz tek gündemimiz şampiyon olmak."

"Sacha Boey'in dizinde bir ağrı var. Bugün antrenman var yarın izinli takım. Riske atmamamız gereken bir oyuncumuz. Satışı gibi bir durum yok. En ufak boşlukta manipülasyon yapılıyor. 'Yok böyle bir teklif' mi diyelim. Bazen bazı şeyleri transfer döneminde bırakmak gerekiyor, bunun faydaları da oluyor."

ICARDI SORUSU

Erden Timur:

"Icardi açısında da bu konuyu aydınlatmak gerekir. Dinlendirilmesi gündemdeydi. Belirli bir süre dinlendirilmediği zaman bu hep böyle devam edecek. İğneyle antrenmana çıkması gerekiyordu. Antrenman yapacak olsa burada kalırdı. Ama belli bir süre antrenman yapmaması gerekiyor. Oraya gitmesi, eşinin de yanında olması açısından gitti. Zaman zaman belli özverileri gösteren oyuncularda ve hassas durumlarda bu konuda hocaların onun yanında olması yanlış değil. Ama farklı şekilde gündeme getirildi."

Dursun Özbek:

"Icardi'nin en büyük sıkıntılarından birisi, ayağındaki ağrı. Beşiktaş maçında ayağını kırdılar adamın. Hakem görmedi. Fenerbahçe maçında da gözünü kör etmeye çalıştılar, hakem görmedi. Fenerbahçe maçında sağ kroşe attılar diyecektim de uymadı. El-ense çektiler güreşçi gibi. Ne VAR bunu tespit ediyor, ne hakem görüyor."

Detaylar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •