İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekti: "Bedeli ne olursa olsun..!"

İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekti:
A- A+

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından bu kez yeni bir kriz daha yaşandı. İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun sahaya inerek takımı çekmesinin ardından açıklama yapan Asbaşkan Ömer Saral, "Bedeli her ne olursa olsun" dedi.

Trabzonspor'u evinde ağırlan İstanbulspor, maçın 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğüne geçtiği dakikalarda ani bir karar aldı. Karşılaşmanın 73. dakikasında sahaya inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti. Başkan Sarıalioğlu ile birlikte İstanbulspor yönetimi, VAR'da incelenen pozisyonun ardından hakem Ali Şansalan'ın Trabzonsporlu Onuachu'nun golünün geçerli sayması üzerine sahaya indi. Yönetim, gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için sahaya çıkmama kararı alırken, Asbaşkan Ömer Saral ise, "Bedeli her ne olursa olsun" dedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Türk futbolu adına üzüntü verici geceler" derken, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da, "Kendisinin kimseye karşı asla kaba bir tavrı olmadı. Bana 'Sizinle alakalı değil ama artık bu yapılanları kaldıramıyorum' dedi ve böyle bir karar aldı" diye konuştu. Sarıalioğlu ise, "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun" demekle yetindi.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor-Trabzonspor maçının ilk yarısı 1-1 berabere bitti. Mücadelenin 67. dakikasında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı.

Hakem Ali Şansalan'ın oyunu devam ettirmesinin ardından pozisyonun devamında Trabzonspor, Onuachu ile ikinci golünü attı.

VAR hakemi Serkan Totak, pozisyonu uzun süre kontrol ettikten sonra, maçın orta hakemi Ali Şansalan orta noktayı işaret ederek golün geçerli olduğunu işaret etti.

Bunun üzerine İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya inerek, oyuncularını soyunma odasına gitmeleri için direktif verdi. Sarıalioğlu'nun ardından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da saha kenarına geldi.

İstanbulsporlu oyuncular, uzun süre Başkan Sarıalioğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Ancak Sarıalioğlu "Sorumluluk bende" diyerek bütün takımı tek tek soyunma odasına sokmaya uğraştı.

Hakem Ali Şansalan saha ortasında bekleyişini sürdürürken, İstanbulspor kaptanı Mehmet Yeşil soyunma odasından sahaya dönerek sahaya çıkmayacaklarını deklare etti.

Bunun üzerine Trabzonsporlu futbolcular ve maçın hakemleri sahayı terk etti.

İstanbulspor'la birlikte Trabzonspor takımı soyunma odasına gitti.

Başkanlar Sarıalioğlu ile Doğan kısa süreli bir konuşma gerçekleştirdi.

Hakem Şansalan da soyunma odasına giderken, İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarıda kaldı. Maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

Trabzonspor Başkanı Doğan: Kimseye karşı kaba bir tavrı olmadı…

Sarıalioğlu ile kısa süreli bir konuşma yapan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Kendisinin kimseye karşı asla kaba bir tavrı olmadı. Kendisi, bana 'Sizinle alakalı değil ama artık bu yapılanları kaldıramıyorum' dedi ve böyle bir karar aldı. Saygıyla karşılamaktan başka bir şey yapamıyoruz. Sonuçta onların kararları. Bu saatten sonra ciddi ciddi oturup konuşmamız gerekiyor. Marka değeri için yapılması gerekenleri yapması gereken bir kurum var. Söyleyeceğim çok şey var. Hiç böyle bir dönemin olduğunu daha önce hatırlamıyorum" dedi.

İstanbulspor'dan ilk açıklama…
Çekilme sonrası ilk açıklamada İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral'dan geldi. Trabzonspor karşısında takımın sahadan çekilmesinin ardından, "Bedeli her ne olursa olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı: Kararı TFF verecek…
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise "Değişik bir gün yaşanıyor. Futbol adına üzücü. Bundan sonra futbol federasyonu karar verecek" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, yarıda kalan İstanbulspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Avcı, "Sadece bugünle alakalı değil genel olarak Türk futbolu adına üzüntü verici geceler, akşamlar yaşıyoruz. Son derece üzüntülüyüm. Buradan çıkarken geçen hafta, ondan önceki haftalarda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bununla ilgili kararı futbol federasyonu verecek. Bunun dışında ben ve ekibim sadece oyun ve oyunun içinde kalmak, oyuncuyu geliştirmek, futbola katkı sağlamak için bundan önce de böyleydi bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim. Futbolun paydaşları birbirine olan saygıyı kaybetmeden arttırmalı. Üzüntülüyüm, hepimiz üzüntü içindeyiz, futbol federasyonunun vereceği karara bakılacak. Yarından itibaren bir sonraki maça hazırlanmaya başlayacağız" diye konuştu.

İstanbulspor'u bekleyen ceza ne?

Yaşananların ardından İstanbulspor'u bekleyen ceza merak konusu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatı'nda, "Müsababakyı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır. Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen veya sahayı terk eden takımlara hükmen mağlubiyet kararıyla birlikte alt lige düşürülme kararı verilir." ifadeleri yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •