Atatürk'e hakaret sözleri büyük tepki çekmişti! İkisi de tutuklandı...

Atatürk'e hakaret sözleri büyük tepki çekmişti! İkisi de tutuklandı...
A- A+

Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi olan Mustafa Atmaca da Atatürk'e ettiği hakaretler nedeniyle gündem oldu. 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanununa muhalefet'ten adliyeye sevk edilen Mustafa Atmaca, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Öte yandan Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı da tutuklandı.

Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi Mustafa Atmaca, sosyal medyada Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. 10 Kasım'da Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki gösteren Ahmet Bostancı da Atmaca'yla aynı kaderi paylaştı.

SKANDAL SÖZLER…

Erzurum'da faaliyet gösteren dönerci dükkanın sahibi olan Mustafa Atmaca, 'Hacı'nın yağ akımı' adı altında ‘Tiktok’ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı. Mustafa Atmaca, tartışma sırasında "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadesini kullandı. Atmaca’ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki gösterdi.

Bunun üzerine Mustafa Atmaca, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ÇIKARILDIĞI NÖBETÇİ MAHKEMECE TUTUKLANDI

Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan Mustafa Atmaca, emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne getirildi. Atmaca, adliyeye girişi sırasında herhangi bir açıklama yapmadı.

'Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanununa muhalefet'ten adliyeye sevk edilen Mustafa Atmaca, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Atmaca'nın sahibi olduğu döner işletmesinin Instagram sayfasında paylaşılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

10 Kasım tarihinde esaslı içeriği kesilerek sosyal medyada servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı.

"AKSİNE LAİKLİĞİ GETİRENLER..."

Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır. Şahsıma ve işletmemize yönelik yürütülen bu haksız ve gerçek dışı provokasyonlara itibar edilmemesini beni tanıyan bütün dostlarıma ve kamuoyuna saygı ile arz ederim.

CHP İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Adliye binası önünde açıklama yaptı. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçu işlendiğini belirten Başkan Serhat Can Eş, CHP İl teşkilatı olarak kendilerinin de şikayetçi olduğunu bildirdi. Partililerle birlikte açıklama yapan CHP'li Başkan Eş, "Şüphelinin takipçi sayısının 600 bin kişi olduğu düşünüldüğünde, toplum içerisinde Atatürk'ün hatırasını alenen zedeleyen, takipçi sayısıyla birlikte ulaşılabilirliği açısından değerlendirildiğinde bu durumun toplumun maşeri vicdanında uyandırdığı derin üzüntü, cezanın alt sınırdan uzaklaşarak üst sınırdan verilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Belirtmek gerekir ki şüphelinin 'laik köpek' şeklindeki tahkir ve hakaretamiz ifadesiyle aynı zamanda toplumun bir kesimini alenen tahkir etmekte ve toplumu kin ve düşmanlığa sevk etmektedir. Toplumun bir kesimi ifadesi ile grup olarak tanımlanabilecek bir kesim hedef gösterilmekte olup, korunan hukuki değer olan toplum ve kamu barışına karşı suçlardandır. Şüphelinin eylemine uyan 5816 Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanunun madde 1 Atatürk'ün hatırasına hakaret ve TCK 216/1 halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan cezalandırılması gerekmektedir" diye konuştu.

HEM ATATÜRK'E HEM İMAMA HAKARET ETTİ, TUTUKLANDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85'inci yılında Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı tutuklandı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85'inci yılında sosyal medyada paylaşılan bir video gündem oldu. Gayrettepe'de bulunan Hacı Nimet Özden Camii'nde Cuma namazı sırasında İmam'ın Atatürk'e dua etmesine tepki gösteren Bostancı camiden ayrıldı. Yolda yürürken video çeken Bostancı, Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret etti. Çektiği videoyu sosyal medyada paylaşan Bostancı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Ümraniye'de yakalanarak gözaltına alınan Bostancı polis merkezine götürüldü. Bostancı'nın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •