Fatih Altaylı Sordu, Cafer Mahiroğlu cevapladı: 'CHP ile ipler koptu mu?' Eren Erdem'e Mahiroğlu'ndan ağır sözler...

Fatih Altaylı Sordu, Cafer Mahiroğlu cevapladı: 'CHP ile ipler koptu mu?' Eren Erdem'e Mahiroğlu'ndan ağır sözler...
A- A+

Gazeteci Fatih Altaylı son günlerde konuşulan ne varsa Cafer Mahiroğlu'na sordu. Mahiroğlu tüm soruları açıklıkla yanıtladı. Halk TV'yi niye satın aldı? CHP ile ipler koptu mu? Sermayesinin kaynağı ne? Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, gazeteci Fatih Altaylı sorularına yanıt verdi. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem için, “'Kolayı koysan kazanacak' diyen adamın akli dengesini bana nasıl sorgulayabilirsiniz ” dedi.

Mahiroğlu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“Anlaşmadan haberim yoktu”
“Ben aldığımda da Halk TV’nin CHP ile olan bir anlaşması vardı. Ben bilmiyordum. ‘Parti bize her ay uydu paramızı ödüyor’ dediler. Uydu parası da o dönemde kanalın giderinin yüzde 20-25’ini karşılayabilecek bir dönemdeydi. Bugünkü şartlarda yüzde 1’e gelmez. Ben kanalı aldıktan 1-2 hafta sonra 2 parti genel başkan yardımcısıyla bir otelde oturduk. Orada biz anlaşamadık. Onların tekliflerini kabul etmedim. Öyle bir şey müsaade etmem dedim. Üçüncü bir kişi daha vardı. Ve uzun süre Halk TV ve CHP arasında anlaşma olmadı.

“CHP sansürcü olamaz”
Uzun zaman sonra tekrar masaya oturuldu. Dediler ki ‘Biz genel başkan yardımcılarının, parti sözcüsünün, grup toplantılarımızın ve reklamlarımızın verilmesini istiyoruz’ dediler. Ben reklam haricini parasız verdim. Bunları CHP’nin açıklaması lazım. Fakat bu CHP’nin değil, ergenlik yaşını aşamamış bir genel başkan yardımcısınız… CHP de, CHP Genel Başkanı da sansürcü olamaz. Buna ihtimal vermiyorum.

“Karanlık biri…”
Karanlık diye tabir ettiğim, nereden geldiği belli olmayan, çocukluk evresini geçirememiş, ergen düşüncesine sahip birisi, Atatürk’ün kurduğu bir partide genel başkan yardımcısı olamaz.

Fatih Altaylı: Eren Erdemi mi kast ediyorsunuz?

CM- Karar veren şahsı kast ediyorum.

FA- Ama Eren bey kendi başına karar vermedi buna.

Şimdi siz bu açıklamayı yapıyorsunuz. Diyorsunuz ki ilişkimiz bitmiştir, halka açık yapıyorsunuz. O zaman Halk TV'nin seyircisine kendi seçmeninize Türk halkına, gazetecilerin onuruna saygınızdan dolayı birkaç şey açıklamak zorundasınız. Bir neden iptal ettiniz? Ben bilmiyorum bilmek istiyorum. İki bu anlaşma sanki bir suç teşkil ediyormuş, bir kaçakçılık bir dolandırıcılık, hainlik yapılıyormuş gibi bunu lanse ediyorsanız o zaman başka yerlerde de bu anlaşmayı yaptınız mı yapmadınız mı? Yaptıysanız onları da iptal ettiniz mi? 

FA- Anladığım kadarıyla size Tele1 ve KRT'yi de kast ediyorsunuz.

CM- Ben bunun yanlış olduğunu savunmuyorum. Soruyorum. CHP'ye sormuyorum. Ben bunu nereden geldiği, kime hizmet ettiği belli olamayan, o koltuğa nasıl oturduğu belli olmayan şahsa soruyorum. Yaptınız mı? Yaptıysanız kimlerle yaptınız? İptal ettiniz mi? Ettiyseniz neden iptal ettiniz? Ve Halk TV'ye kaç para verdiniz? Bunu açıklamak zorundasınız

FA- Halk TV'ye kaç para verdiklerini siz de biliyorsunuz. Siz de açıklayabilirsiniz.

CM- Ben o saygısızlığı yapmam. Ben açıklarım, benim bütün rakamlarım önümde. Hepsini açıklarım. Çünkü ben geldiğim geleneğe bunu yakıştırmam. Sen açıklayacaksın onu. Kimseyi töhmet altında bırakmayacaksın. Koskoca burada bir camia var. Bu partiye gönül vermiş yüzbinler var. Milyonlar, yüz milyonlar var. Sen bunu yapamazsın. Çıkıp bunu açıklamak zorundasın. 

Bizimle ilgili bir tweet atmış ‘hesabını göreceğim diyor sizinle’ daha Genel Başkan olmadan önce. Bu kurumumuza yavşak diyor. O şahısla benim aramda bir şey yok, tanımam. 

Yavşak polemiği…

FA- Neden size yavşak dedi. Bir şey dediniz mi daha önce?

CM- ‘Kolayı koysanız kazanacak’ diyen bir adamın akli dengesini nasıl sorgularsınız? Tayyip Bey de kolayı koyduk bir araştırma yaptırdık diyor kola diyor önde çıktı. O zaman Kemal beyde girilen seçimde kaybetti. Böyle bir saçmalık olabilir mi? CHP geleneği böyle bir adamı taşımaz. CHP geleneğinde böyle bir adamın yeri yoktur. 

FA- Onu oraya kim koydu? 

CM- Ben onu bilmiyorum. Ben oraya girmem. O şahıs bizim muhatabımız değil.

FA- Peki niye size ve kurumunuza yavşak dedi?

CM- Gerekçesi şu, yazdığı tweette okuduğum kadarıyla şimdi az önce güzel bir şey dediniz. Bakın Fatih bey iktidar bize vuruyor, sürekli ceza yazıyor. Şimdi muhalefette vuruyor, Kemalciler şucu diyor, şucular Kemalci diyor kimseye yaranamıyoruz. Buradaki şahısta diyor ki, ‘siz Kemal beye vuruyorsunuz sizinle o yüzden sözleşmenizi fes ediyoruz’ diyor.

FA- Sizi Sözcü ile karıştırmış olabilir mi? Çünkü Sözcü'de Kemal beye muhalefet yaptılar Fatih Portakal gibi.

CM- Şimdi o konulara girmek istemiyorum. Şimdi Fatih bey, neden küfretti. Bizde program yapıyormuş, Levent Gültekin'in söylediği bir takım sözlerden dolayı aslında Levent beye yazıyor Levent bey de diyor ki, ‘sizde suç yok’ diyor. ‘Sizi o kanala çıkaran yavşaklarda var’ diyor. Biz tabii ki her düşünceye saygılıyız. Her söze tepki göstermek zorunda değiliz. Ama sizin elinizi vicdanınıza koyarak kendinize şunu sorun. Size birisi ‘yavşak’ derse kurumunuza özür dileyerek bunu söylüyorum ‘o insanı o kanala davet eder misiniz?’ Bu üsluptaki bir insanı Türk halkının evlerine taşır mısınız?

FA- Kemal beyin 2 kere şey dedi, ‘iktidardan nemalanan yayınları ve gazetecileri ben biliyorum 5 müteahhitten para alanlar, iktidardan para alıp sahte muhalefet yapanlar’ diye. Size gelen CHP'den gelen paraları ‘şu gazeteciye şu maaş, bu gazeteciye bu maaş, şu gazeteciyi işe alın’ şeklinde bir yaklaşım oldu mu hiç? Siz o parayı şartlı bir reklam diye aldınız mı? İsim vermiyim, 'bunu Ahmet'e verin şunu Ayşe'ye verin. Bunu Fatma'ya verin gibi bir yaklaşım var mıydı? CHP'nin size verdiği paralarda?'

CM- Bu soruyu ben burada misafirinizim. Ben 3 yıl sonra bir yayında konuşuyorum. Bana bunu kimse söyleyemez. Hiç kimse söyleyemez. Ben buraya tırnaklarıyla gelmiş bir adamım. Sermayemde nettir, her kuruşu da bu ülkede kontrol edilmiştir. MASAK'ı da bakmıştır, bakması gereken yerlerde bakmıştır. Hiç bir Allah'ın kulu da bunu söyleyemez. Fakat kulağıma şöyle sözler geliyor. Şu anda bu denilen şahıs bir trol ordusu yaratıyor, bir takım youtuberlara bir takım yerlere gidip 100-150 bin lira aylıklar vererek bir ordu kuruyor bu korkunç bir şey. Ben burada diyorum ki sesleniyorum o tweetimde, “CHP acilen böyle bir ne olduğu belirsiz karanlık bir adamdan kurtulmak zorundadır. Kurtulmak zorundadır" biz bunu taşıyamayız. Bugün bir gazete sahibi bana diyor ki bana 100-150 bin lira teklif etti. Birkaç youtubera kabul etmiyorlar. Sen bu kaynağı nereden buluyorsun? Biz ne için mücadele ettik kardeşim? Biz neyin bedelini ödedik bu güne kadar? Tekrardan bir diktatör yaratmak için mi mücadele ettik? Bunun için mi biz buradayız?

FA- Kemal beyi mi kast ediyorsunuz, diktatör diyerek?

CM- Hayır, hayır Kemal beyi kast etmiyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •