Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı! "Arda Güler Fenerbahçe'de kalmayacak, gitmek istiyor..!"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı!
A- A+

Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal için imza töreni düzenlendi. Geleceği büyük merak konusu olan Arda Güler konusunda Sarı Lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç açıklamayı yaptı.

İsmail Kartal, 2021-22 sezonunda Vitor Pereira’nın gönderilmesinin ardından lig bitimine kadar takımın başına getirilmişti. Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye, Konferans Ligi’nde ise Slavia Prag’a elenen Fenerbahçe, ligin son bölümünde müthiş bir seri yakalayarak sezonu 2. bitirmişti.

Yola Kartal’la devam edilmesi gerektiğini dile getirenlerin sayısı epey fazlaydı ancak Ali Koç tercihini Jorge Jesus’tan yana kullanmıştı. 4 Haziran 2022’deki Mali Genel Kurul’a İsmail Kartal ve ailesi de katıldı, tecrübeli çalıştırıcı burada kendisini onurlandıran konuşmaların ardından Sarı-Lacivertliler’a gözyaşlarıyla veda etti.

Yaklaşık 1 yıllık aranın ardından Kartal, yuvasına, çok sevdiği Fenerbahçe’sine bir kez daha geri döndü. 62 yaşındaki teknik adam geçen hafta göreve başladı ancak kendisi için imza töreni bugün düzenleniyor. Başkan Ali Koç’un bizzat yer aldığı tören, alışılmışın aksine Ülker Stadı’nda değil Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yapıldı.

ALİ KOÇ: "ANLAMLI BİRLİKTELİK YENİDEN BAŞLIYOR..."

İmza töreninde ilk olarak söze Başkan Ali Koç başladı ve gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Arda Güler konusunda Başkan Ali Koç'un sözleri gündeme damga vurdu.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

'TOTEM DE DİYEBİLİRSİNİZ'

"Basın toplantısını bu tesislerde yapmayı uygun bulduk. Totem de diyebilirsiniz."

"Geçen sezon İsmail Kartal ile yollarımızı ayırırken bunun buruk bir veda olduğunu ve yollarımızın kesişeceğini söylemiştim. Bu anlamlı birliktelik yeniden başlıyor."

'SONUÇLARDAN BAĞIMSIZ BİR KARARDI!'

"Geçen sene yollarımız ayrılırken, 'Bu buruk ve geçici bir veda. Yollarımız bir gün tekrar kesişecek' demiştim. Bu anlamlı birliktelik, şimdi yeniden başlıyor. Karakteriyle herkesin saygısını kazanmış, Fenerbahçe'nin neferi, camiamızın evladı, yeni teknik direktörümüz İsmail Kartal'ı yeniden aramızda görmekten tüm camia olarak mutluluk duyuyoruz. Son derece heyecanlıyız."

"İsmail Kartal hocamızı göreve çağırdığımız zaman, 'Biz önümüzdeki sezon dünya çapında bir hocayı getirmek için görüşmelerimiz devam ediyoruz. Hocam bunu bilesin' dedik. Hocamızın performansından bağımsız olarak, Fenerbahçe'nin çizdiği bir yol haritası vardı. Ardından da Jorge Jesus'u göreve getirdik. Durum tamamen bundan ibaretti."

TRANSFER SÖZLERİ

"Hocamızın ve ekibinin, futbol aklı ve yetkinlikleriyle bizi başarıya ulaştıracağına inanıyoruz. Biz de onlara sonuna kadar destek olacağız. Hocamıza bir liste sunduk. Onun da ekleyeceği bir kaç isimle beraber transferlere başlayacağız.''

"Transfer konusunda acele ediyoruz çünkü turnuvalar ülke puanımız düşük olduğu için erken başlıyor. Ama Avrupa'da da transfer sezonu yeni başladı, herkes tok satıcı. Eksisi ve artısıyla bunları test ediyoruz. Hocamıza verebileceğimiz en büyük destek, istediği transferleri sağlayabilmek ve en uygun zemini hazırlayabilmek. Şampiyon olmak için ülkemizde sadece sahada başarılı olmak yetmiyor."

"İşi sıkı tutacağız. Başkalarının fıtratında olan şeyleri biz de yapacağız. Nereye çekerseniz çekin."

TARAFTARA MESAJ

"Son 3 sezonda en çok puan toplayan takım, 235 puanla Fenerbahçe, 224 puanla Galatasaray ve 221 puanla Beşiktaş. Ne hikmetse hakem hataları Fenerbahçe lehine hiç yok, konuşulmayacak düzeyde. Aleyhine ise o kadar yüksek ki... Sahada adil rekabet olması için lobi yapılması mı gerekiyor? Ama ne yazık ki böyle bir ülkede yaşıyoruz. hakkımız yenmese bu puanlarla belki 2-3 en azından 1 şampiyonluğumuz olacaktı."

'TAKIMA DESTEK OLSUNLAR'

"Fenerbahçe son üç sezonda açık ara lider! Şampiyon olamamamız sadece transfer, hoca değil! Bu takıma destek verin. Haksızlığa uğradığımızda, camianın en büyük savunucuları olun. Şükrü Saracoğlu eski günlerine dönsün. Şu anda hiç alışık olmadığımız bir tablo var. Geçen sene bir penaltı oldu. Serdar Dursun penaltı atacakken yuhalandı! Bu normal değil! Taraftarlar da aynaya baksın. Onlar da yeni bir sayfa açsın. İsmail Hoca liderliğinde takıma destek olsunlar."

5 YILDIZLI FORMA AÇIKLAMASI

Biz 1959 öncesi için yaptığımız başvuru 2 yılı geçti. Biz olumlu veya olumsuz bir harekete geçilmesini istiyoruz. Bir önceki TFF başkanı hiçbir şey yapmadı. Sıfır! Sayın Büyükekşi de yapmadı. Bir sene olduğu için anlayışla karşılıyoruz. Gelecek sezon 5 yıldızlı formamızla sahada olacağız. Logomuzu böyle tescil ettirdik."

'GARİP BİR SEZONDU'

"Dünya Kupası, deprem, seçimler.. Garip bir sezondu. Başarı var, büyük bir başarısızlık var. Avrupa'da 108'den 50'lere gelmişsin. Gruptan çıkmışsın. Şampiyon olan takımı yenen sensin. Puan averajın çok yüksek. 123 gol atmışız, 9 sene sonra Türkiye Kupası'nı almışız. Geçmişten taşıdığımız bavul olmasa, başarısız diyemeyiz. Derbi, iç saha, küme düşme adayı rakiplere puan kaybetme... Büyük maçlarda gol atamama! İki türlü bakınca, garip bir sezon. Şampiyonluk yoksa, başarısız olan başkan ve yönetimdir. Başkaları gibi 'Golü biz mi atsaydık?' demiyoruz."

İSMAİL KARTAL: TRENDİ TAKİP ETMENİZ GEREKİYOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuşmasının ardından İsmail Kartal önemli açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adamın sözleri şu şekilde:

'BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI'

"Geçen sene ayrılık sürecinden sonra divan üyelerimizin önderliğinde bir veda töreni yapıldı. Ayrılmama rağmen bana gösterilen teveccüh beni çok duygulandırdı."

"Son bir senede ne yaptık? Bir yıldır yardımcılarım yurt dışındaki hocaları yakından takip etti, ben de ülke içindeki hiçbir şeyi kaçırmadan takip ettim. Trendi takip etmeniz gerekiyor. Bu, bizi çok motive etti. Yurt dışına gidip gelen hocalarımız oldu."

'BEKLENTİNİN FARKINDAYIM'

"Sorumluluklarımın bilincindeyim. Camiamızın beklentisinin de farkındayım. Biz, bu yola baş koyduk. Vakit, tek yumruk olma vaktidir. Allah'ın izniyle, bu sezon şampiyonuz. Fenerbahçe bizim, Fenerbahçe hepimizin."

'FENERBAHÇE HEPİMİZİN'

"Beni göreve layık görev başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim. 9 yıl oldu, şampiyon olmak istiyoruz. Bütün kupalara talip olmak istiyoruz. Fenerbahçe'nin 9 yılda yaşadığı kadar, bugün neyi farklı yapacağımız çok önemli. Camianın beklentisinin farkındayım. Birlik olursak, sezonu en güzel şekilde bitireceğiz. Ekibimle bu yola baş koydum. Bu camia ne kadar güçlü olduğunu tekrar hatırlayacak. Büyük Fenerbahçe taraftarına çağrımdır. Biz takım olarak ateşi yaktık, sıra sizde. Allah'ın izniyle bu sene şampiyonuz. Fenerbahçe bizim, Fenerbahçe hepimizin."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •