Funda Yılmaz

Beklenmeyeni bekle! Ay tutuluyor…

Beklenmeyeni bekle! Ay tutuluyor…
A- A+

Sevgili okurlarım, 

Mayıs ayına girmiş bulunmaktayız. Yılın başından bu yana kitlesel ve toplumsal olayların yoğun olduğu büyük üzüntüler yaşadığımız, ama aynı zamanda millet olarak bütünlük sağladığımız, yardımlaşmanın değerini anladığımız günlerin etkisi hala devam etmekte…Bireysel yaşantılarımızda ise gayet olumlu gelişmeler yaşayanlarımız oldu. Ülkemiz adına üzüntülerimiz yoğunken doğal kaynaklarımızın gün yüzüne çıkartılıyor olması bizlere farklı duygular yaşatmakta.

Ve her şeye rağmen hayat bildiği gibi akmaya devam ediyor…

Peki, mayıs ayında bizleri neler bekliyor? 

Bu yazımda sizlere Dolunay / Ay tutulması etkilerinden söz edeceğim.

‘Mayıs 2023 Ay Tutulması! normal bir Dolunay'dan daha güçlü olacak çünkü ‘penumbral’(Gölgeli) ay tutulması.

Penumbra ana ışık kaynağından uzakta ve gölgede kalanı işaret eder.  Penumbral, Ay tutulması sırasında Ay, Dünya’nın en dıştaki, soluk gölgesinde kaldığı için tutulmayı gözlemlemek oldukça zordur.

Ay’ın Dünya’yı kısmen aydınlatılmış gölgesine gireceği ve giderek daha karanlık bir hal alacağı tutulma Doğu Avrupa, Afrika, Asya, Avustralya, Yeni Zelanda, Antarktika ve Endonezya’dan gözlenebilecek.

Astrolojik olarak baktığımızda ise; 5 Mayıs 2023 Cuma günü Dolunay 14°58Akrep burcunda ve 15 ° 24 ′ Akrep'teki sabit yıldız Zubenenubi'de tutulmaya eşlik ediyor. Üstelik Uranüs'ün karşısında!

Peki, beklenmedik olaylara ve ani değişikliklere hazır mısınız? 

Bence hazırlıklı olun, çünkü bu durumdan ancak sabırlı, esnek ve kendine uyarlayabilenler sağlam çıkacaktır.

Ay'ın karşısındaki ‘Güneş bireysel’ yaşamlarınızda rekabetçi, bazen çatışmacı bir doğa yaratır. Kutupluluklar, aşırılıklar ön planda olacaktır. Stres ve gerginlik, düşmana karşı sürekli bir savaş içinde olabilirsiniz. Kişisel çatışma ve krizler enerjinizi tüketebilir. Kişisel hayatınıza düşmanlarınız saldırarak sizi aşağı çekmeye çalışabilir veya ev ve iş arasındaki ihtiyaçlarınızı ve sorumluluklarınızı dengelemeniz gerekebilir. Siz ve aile üyeleriniz arasında artan gerginlik olabilir ve üzerinize ekstra duygusal yükler yüklenebilir. Kısaca ‘Dünyaya karşı sen gibi hissedeceksin’. Ancak bu zorluklara rağmen duygularınızı ve bilinçli niyetinizi dengeleyebilirseniz kişisel ve profesyonel yaşamınızda çok ilerleme kaydedebilirsiniz.

Uranüs'ün karşısındaki Dolunay, beklenmedik olaylar, ani değişiklikler ve tesadüfi karşılaşmalar getirecektir. Özellikle kadınlarla olan yakın ilişkilerinize dikkat çekiyor. Duygusal kararlar alırken çok dikkat edin düzeltmeniz gereken yerde kaosa yol açabilirsiniz.

Bu yüzden Dolunay zamanı bazı şeyleri salıverin gitsin. Bırakmanız gereken her ne varsa artık gönderin. Kendinizi dinleyin, iyileşmek, yenilenmek, meditasyon yapmak için güzel zaman. Tefekkür edin ve dağınıklığı giderin. Hobi bahçelerinde ekip biçmek yoksa saksıya bir çiçek ekmek bile size iyi gelecektir. Bu dönem hasat ve budama ile ilgili olduğu için kadınların bu dönemde saçlarını kestirmelerini öneririm. 

Su grubu olan Akrep sağlık açısından neme bağlı hastalıklar, zafiyet, zatürre, su toplama, balgam, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, sinüzit ve kanserleri anlatır. Kendinize bu anlamda dikkat edin ve kontrollerinizi yaptırın derim.

Gelelim kitlesel olaylara

Tutulma Akrep burcunda gerçekleşiyor. Akrep sabit bir burçtur ve yöneticisi MARS’tır. 

Akrep su elementidir.

Bu nedenle tutulmada balıkçılık ile ilgili firmalar gündemde olabilir. Denizde seyahat ve nakliye ile ilgili konuları sıkça duyacağız. Köprüler ve su yollarıyla ilgili sorunları da ortaya çıkarabilir. Sabit burçta gerçekleşiyor olması uzun sürecek olayları temsil eder. Akrep teması olduğundan birbirlerine ihanet eden siyasiler ve üst düzey yöneticiler hakkında haberler duyacağız. 

Dünya’da önemli mevkide olan tanınmış kişilerin ‘suikast’ haberlerini duyabiliriz. 

Akrep aynı zamanda kriminal olaylarla alakalıdır…Tutulma;14 derece 58 dakika 15 derece sayarız ki; bu kaza derecesidir. Kendinize dikkat etmeniz gereken zamanlar işin içinde Uranüs’te var! Zubenenubi yıldızı da.

Ne yazık ki, dünyada seri katil, ihanet, husumet ve kadın cinayetleri haberleri çokça duyulacaktır. 

Bazı ülkelerde ise böcek baskınları ile ilgili sorunları duyacağız. (Kişisel anlamda evlerinizde de haşere sorunu çıkabilir.)

Uzun vadede ekonomik krizlerin yaşanacağı, bankacılık sistemlerinde krizlerin olacağı ülkeleri de yine bu süreçte duyacağız.

Akrep tutsaklar ve esirlerle ilgilidir.  

Bir yere kapatılmış saklanmış (sadece insan değil hayvanlar da işin içinde) canlılarla ilgili ani haberler çıkabilir.

Şu an savaşta olan ülkeler arası esirlerin iadeleri haberleri ile gazetecilerin esir alındığı haberleri gündeme gelebilir…

Geri dönüşüm sektörü ile ilgili güzel gelişmeler yaşanacaktır. Endüstriyel atıkların düzenli depolanması yetkinliğine sahip olan şirketler. Endüstriyel Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisiler; Kontrollü Atık Yönetimiyle ilgili haberler duyacağız.

Özellikle tutulmanın gözlemlendiği bölgelerde, halkta korku ve gerilimin artacağı, ‘ani doğal afetlerin’ haberlerini alacağız…

Dikkatimi çeken bir başka konu ise;  

Tutulma Türkiye’nin 5. Evinde etkili olacak! Bu ev, diplomatlar, büyükelçiler, bürokrasi işleri ile ilgilenen makamları ve bu kişilerin arabuluculuk görevlerini anlatır. 

Polisler ve devlete bağlı çalışan güvenlik hizmetleri (kamu adına silahlı kuvvetler) ile ilgili olaylar gündemde olabilir.  

Türkiye’nin cephane ve kaynakları ile ilgili olumlu haberler duyabiliriz. 

Kamuya ait kuruluşlarda yer değişikliği haberleri alabilir, turizmi destekleyici adımlar atılabilir! Destek paketi gibi…

Beklenmeyen bir yerde aniden yeni bir yeraltı kaynağı bulunabilir. Nüfus popülasyonunu, mülteciler ile ilgili haberler gündem olabilir.

Tutulmanın etkili olduğu zamanlarda kalabalık yerler bulunmamanızı tavsiye ederim. 

Mars etkili dolunay, militanlık olaylar, yangınlar, patlamalar, silahlı çatışmalar ile ilgili olduğundan önlem alınması gerekir. 

Deprem yine gündemde olacaktır. 

Yıkım ile ilgilidir bu sebeple depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılacağı artçı depremler devam edecektir. Ayrıca ciddi anlamda diğer bölgelerde de deprem olması riski yüksektir. 

Zubenelgenubi yıldızı işin içinde zehir tehlikesine neden olur. Üst düzey siyasilerin bu tarz zehir ile suikast olaylarına karşı önlem almaları şarttır.

Bu günler gündemde olan tanınmış, ünlü kişilerin özellikle dikkat etmesi gereken bir dönemdir. Her türlü kötü habere hazırlıklı olun…

Tutulmalar sabit bir burçta gerçekleştiği için etkileri bir yıla kadar devam edebilir. 

Bu arada üstat astrologlarla yaptığımız istişarelerde dikkatimizi çeken bir konu var ki o da ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili…O da, Biden’ın, tutulmalardan fazlasıyla etkileneceği ve bir yıl içinde de hayata veda edeceği yönünde…

Bu ölüm doğal olarak dünyayı da derinden etkileyecektir.

Her şeye rağmen devam eden hayatta, sağlıcakla kalmaya bakın derim…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız

Funda Yılmaz yazıları

Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •