HÜDA PAR Hizbullah'ın devamı mı? Zekeriya Yapıcıoğlu, canlı yayında cevap verdi: "Biz Hizbullah'ın…"

HÜDA PAR Hizbullah'ın devamı mı? Zekeriya Yapıcıoğlu, canlı yayında cevap verdi:
A- A+

Cumhur İttifakı’na katılması beklenen HÜDA PAR ile ilgili tartışmalar sürerken partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. "Hizbullah'ın devamı mısınız?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu a "Çok net söylüyorum. Biz Hizbullah'ın veya başka bir örgütün devamı veya mirasçısı değiliz" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’nı genişletmek için harekete geçen AK Parti’nin HÜDA PAR ile temasları sonrasında siyaset kulisleri bir anda hareketlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini duyuran HÜDA PAR ile ilgili tartışmalar sürerken dikkat çeken bir çıkış daha geldi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı bir canlı yayında herkesin merak ettiği ‘Hizbullah’ sorusuna yanıt verdi.

İşte Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

İttifak görüşmeleri tamamlandı mı?

Görüşmeler devam ediyor, henüz noktayı koymadık. 2018  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Erdoğan'a destek verme kararı almıştık, parlamento seçimlerinde herhangi bir ittifak yapmadık, tek başımıza girmiştik. 

Parlamento seçimlerinde ittifak gerçekleşmese dahi sayın Erdoğan'a destek verme kararı aldık. Parlamento seçimleri için görüşmeler devam ediyor. 

HÜDA PAR, HDP'den farklı olarak ne söylüyor?

Parti programımızda memleketin neredeyse bütün meseleleriyle ilgili çözüm önerilerimizi yazdık. HÜDA PAR'ı konuşup tartışıyorlar. Twitlere dayanarak HÜDA PAR'ın programında şunlar şunlar var şeklinde tartışıyorlar. HÜDA PAR özerklik istiyor, federasyon istiyorlar diyorlar. Biz diyoruz ki şiddete başvurmadan siyaset yoluyla ne istiyorlarsa söyleyebilsinler. HÜDA PAR'ın bunu istediğine dair parti programında bir ifadeyi birisi göstersin ben okuma yazma bilmiyorum diye özür dileyeceğim. Ama öyleyse parti programında bunlar var diyenler çıkıp kamuoyundan özür dilesin. 

Biz diyoruz ki Türkler ve Kürtler bin yıldır beraber kardeşçe yaşıyorlar. Tarihin bazı dönemlerinde bu kardeşlik hukukuna aykırı işler yapıldı bunlar görülsün ve bir daha yapılmasın ve cumhuriyetin asli kurucusu olan bu insanlar birlikte yürüsünler. Ancak bunu görmek istemeyenler bazı hassasiyetleri kaşımak suretiyle bizi ötekileştirmek, şeytanlaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde. 

Bu iftiraları, çamurları atanlar hukuk önünde tek tek hesap verecekler. Parti programımız ortada. Herkes görüşlerimize katılmak zorunda değil, eleştiri de yapabilir ama söylemediğimiz şeyleri sanki biz söylemişiz gibi halkı aldatarak yapmaları hiç ahlaki değil. 

HÜDA PAR'ın şiddetle ilintisi var mı? HÜDA PAR şiddete nasıl bakıyor

Terörün her türlüsüne lanet olsun. Siyaset şiddeti içerisinde barındıramaz. Memleketin hiçbir sorunu silahla çözülemez. Bizim parti programımızdaki ana başlıklardan bir tanesi Kürt meselesi. Dedik ki şiddet ve silah bu meselenin çözümü önünde engeldir. Belki bundan dolayı bu meseleyi şiddetle çözmek isteyenler bizi karalıyorlar, sürekli iftira ediyorlar. Şiddet yöntem değildir. Bana göre bir insanı bilerek ve isteyerek haksız yere öldürmenin cezası idam olmalıdır. Şiddete yönelik tavrımızı bundan daha net nasıl ifade edebilirim?

Bana HDP ile siyasi bir benzerlik söyleyin? En fazla Kürt meselesi. Biz Kürt meselesinin adalet temelinde çözülmesini istiyoruz. Bize göre diğerleri bu meselenin çözümünü istemiyor, bundan nemalanıyor.

HÜDA PAR MHP'yi rahatsız eder mi?

Zannetmiyorum, neden etsin? Programımızda olmayanları söylemelerinin sebebi de MHP ve BBP'nin hassasiyetlerini kaşımak suretiyle bu ittifak olmasın, biz sayın Erdoğan'a destek vermeyelim diye uğraşıyorlar. HÜDA PAR 2012 yılında kurulmuş bir parti. Şu soruların cevabının aranması lazım. Bugüne kadar partili bir arkadaşımızla ilgili siyasi söylemiyle ilgili açılmış bir soruşturma yoktur, partimizle ilgili hukukun dışına çıktı diye tek satırlık itham yoktur. 2014,2015,2015 seçimlerine katıldık. O zamanlar HÜDA PAR diye bir parti yok muydu da bu kadar gürültü koparmadılar. Neden o günler HÜDA PAR tartışılmıyordu ya da parti programı. 

Diğer siyasi partilerle temaslar

İYİ Parti ile görüştük. Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Ali Babacan ile görüştük. Saadet Partisi ile düzenli görüşmelerimiz var. Millet ittifakına girme yönünde bir teklif almadık. Pek çok partiyle görüşmelerimiz var. Bu görüşmeler sanki hiç olmamış gibi HÜDA PAR'ı yeni keşfetmişler gibi bu kadar gürültü koparmalarının altında başka sebepler var. 

İstanbul Sözleşmesi

Biz diyoruz ki kadınlara yönelik şiddet önlenmelidir. Hem kadını hem aileyi koruyalım. İkisi birbirinin alternatifi olmasın. Bunu söyleyince kadına yönelik şiddetin önü açılsın diyormuşuz gibi propaganda yapılıyor. 

HÜDA PAR neden tartışma konusu

Kandil'den, Pensilvanya'dan tepki alıyoruz. Komünist, sosyalist kesimler habire saldırıyorlar. İslami çizgimizden dolayı kendi kinlerini kusuyorlar. Millet İttifakı'na yakın olanlar AK Parti'yi yada cumhur ittifakının diğer bileşenlerini ürkütmek için bilinçli şekilde yapıyorlar. Sebebi şu ilk defa CHP bu seçimde iktidar olabilir miyiz ümidine kapıldı. HÜDA PAR denklemi bozduğu için HÜDA PAR'ı denklemin dışında tutmak istiyorlar. Madem aradaki fark o kadar açık ve HÜDA PAR da iddia ettikleri gibi az oya sahipse o zaman bu telaş niye? Niye bu kadar saldırıyorlar? Seçimlere 2 ay kalmış. Siyasilerin planlarını, projelerini tartışmaları gerekmez mi? Ama bütün partiler HÜDA PAR'ı tartışıyor, bütün televizyon kanalları HÜDA PAR'ı tartışıyor. HÜDA PAR'ın bu kadar merkezde olmasının bir sebebi olması gerekmez mi? Ne HÜDA PAR dedikleri gibi insanları ötekileştirici bir dile sahiptir, ne HÜDA PAR kavgacıdır ne de şiddeti kutsayan bir partidir. Millet İttifakı'nın derdi HÜDA PAR denklemin dışında kalsın. Bunlar bizi ürkütmeyecek. Biz kendi işimize bakacağız. İftira atanlar da hukuk önünde bunun hesabını verecek. 

Herhangi bir etnik unsura vurgu yapmanın gereği yoktur. Etrafımız ateş çemberi. Bizim ortak bir sürü paydamız var. Bir kelime üzerinden birileri bizi ötekileştiriyorsa, ayrıştırıyorsa bunları ortadan kaldıralım. Bu bir tekliftir, öneridir. Kimse görüşlerimize katılmak zorunda değil. 

''Biz kimsenin devamı değiliz''

Biz kimsenin uzantısı değiliz, biz kimsenin mirasçısı ya da devamı değiliz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •