6'lı masada yaşananların 'perde arkasını' yazanları Meral Akşener doğrulamadı! Peki o zaman 'Kim yalan söylüyor!'

6'lı masada yaşananların 'perde arkasını' yazanları Meral Akşener doğrulamadı! Peki o zaman 'Kim yalan söylüyor!'
A- A+

6'lı Masada yaşanan kriz sonrası CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteciler İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş masada yaşananların perde arkasını yazdı. Saymaz, Akşener'in bağırdığını, sesinin koridorları inlettiğini, bunun üzerine aracının bile hazırlandığını yazdı. Yarkadaş ise, Akşener'in masayı terk ettiğini, Davutoğlu'nun araya girerek mescitte 15 dakika konuşup masaya döndürdüğünü duyurdu. Akşener, Saymaz ve Yarkadaş'ın aktardıklarının hiç yaşanmadığını belirtirken, gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamasını unuttu, kendisini de yalanladı.

Akşener, olaylı toplantının perde arkasını anlattı: "Kemal Kılıçdaroğlu  kabul etmedi ve hiddetlenip masadan kalktı" - Gündem Haberleri

6'lı koalisyon masasında yaşananların perde arkasını yazan CHP'ye yakın gazeteciler İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş, dün Meral Akşener'in yaptığı farklı açıklamalar ile yalanlanmış oldu. Asıl bomba ise, Meral Akşener'in Candaş Tolga Işık'a bizzat kendisinin yaptığı açıklamayı yalanlaması oldu. Akşener'in danışmanı durumu, 'İkinci toplantıdan bahsediyor' diye toparlamaya çalışsa da, Akşener'in sözlerinin doğrudan birinci toplantı ile ilgili olduğu cümlelerinden net şekilde anlaşıldı. CHP'li gazeteciler bugün sessizliğini korurken, Akşener'in kendi yaptığı açıklamayı neden yalanladığı ise merak konusu...

Meral Akşener'in 'masa' restinin perde arkası: 'Tek ve tam yetki istedi'

6'lı koalisyon masası aday belirleme toplantısında toz duman oldu. 5 lider, 'Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu' derken, Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını teklif etti. Bu öneri sonrası koalisyon masası karıştı, Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu birbirine girdi. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, araya girerek, orta yollu bir açıklama ile toplantıyı bitirdi. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatılması sonrası olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Ertesi gün de GİK'i toplayan Akşener, 6'lı koalisyona, 'Kumar masası, noter masası, şahsi hırslar masası" gibi ifadeler kullanarak veda etti.

Akşener'in masaya geri dönüşünün perde arkası! | Halkın Habercisi -  Bağımsız Habercilik

Akşener'in zehir zemberek sözleri sonrası koalisyon 5'li toplandı. Herkes, Akşener'in yenir yutulur olmayan bu sözleri sonrası koalisyonun 5'li olarak yola devam edeceğini düşünüyordu. Ancak, Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun arabuluculuğu ile Kemal Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderdi. Akşener, iki belediye başkanının icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması şartı ile masaya döneceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu bu öneriyi kabul etti ve Akşener, CHP yandaşı gazeteci Mehmet Tezkan'ın deyimiyle 'komik' öneri ile koalisyon masasına döndü. Akşener, ikinci toplantıda da masadan kalktı, araya Davutoğlu girdi ve Akşener, kendi deyimiyle, 'Sıtmaya razı olarak' Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etti.

İsmail Saymaz, 6'lı masanın son toplantısında yaşananları anlattı: Akşener  yeter diye bağırdı.. | Karadeniz Gazetesi

Halk TV'den İsmail Saymaz, Meral Akşener'in ikinci toplantıda masadan kalkma aşamasına geldiğini belirtti. Saymaz, Akşener'in sesinin koridorlara taştığını, bunun üzerine aracının bile hazırlandığını söyledi. Davutoğlu'nun araya girmesi ile krizin aşıldığı ve 12'nci maddenin yazıldığını bildirdi. Saymaz, Akşener'in, 'Yeter' diye bağırdığını da öne sürmüştü.

CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Barış Yarkadaş da benzer bilgiler aktardı. Yarkadaş, Akşener'in koalisyon masasını terk ettiğini, araya Ahmet Davutoğlu'nun girdiğini belirterek, iki lider arasında mescitte 15 dakika kritik bir görüşme gerçekleştiğini söyledi. Yarkadaş, Akşener'in, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile çok sert tartışmalar yaşadığını da sözlerine ekledi.

AKŞENER, BU İDDİALARI DOĞRULAMADI

Meral Akşener, dün Habertürk TV'de Fatih Altaylı'ya konuk oldu. Akşener, kriz sonrası döndüğü koalisyonun ikinci toplantısında yaşananları doğrulamadı. Akşener, CHP'li gazetecilerin aktardığının aksine olumlu bir süreç yaşandığını, çıkan sonuçtan memnun olduğunu ifade etti.

AKŞENER KENDİSİNİ DE YALANLADI

Meral Akşener, CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazetecilerin bilgilerini doğrulamazken, 'Kim yalan söylüyor' tartışmaları başladı. Ancak Akşener'in açıklamalarında en dikkat çekeni Candaş Tolga Işık'a bizzat kendisinin yaptığı açıklamayı yalanlaması oldu. Meral Akşener, ilk toplantıda masada yaşanan krizi anlattığı Candaş Tolga Işık'a, "Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim. Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in, "Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti." sözleri büyük yankı uyandırmış, tüm medyada manşet olmuştu. Akşener, dün Fatih Altaylı'nın programında ise bu sözlerini unutarak yalanladı.

Akşener, "Kimse ayağa kalkmadı.Ben açık net fikirlerimi söyledim. Bir gerginlik yaşandı. Sayın Davutoğlu ve sayın Babacan devreye girip uhulet ve suhuletle pazartesiye bırakılma nedeni öyle oldu. 5 kişi imzaladı, ilan edilsine de gidilebilirdi, sonra hep beraber nefes alalım oldu." dedi.

CANDAŞ TOLGA IŞIK'TAN AKŞENER'E YANIT GELDİ

Meral Akşener'in kendi röportajını yalanlaması sonrası Candaş Tolga Işık'tan açıklama geldi.

Işık, şu ifadeleri kullandı:

Akşener bana verdiği beyanatın aksini söyleyip "Kemal Bey ayağa kalkmadı" demiş. Yazdıklarımı kelimesi kelimesine özel kalem md aracılığıyla bizzat kendisine tekrar WhatsApp'tan da onaylatıp paylaştım. Söylemediği bir şey yazdığım iddia ediliyorsa paylaşabilirim. Az önce Özel Kalem Müdürü Esma Hanım'la konuştum "Sayın Genel Başkan Teke Tek'te ikinci toplantıyı kastediyor. Sizin yazdıklarınızı kendisi de doğrulayıp yazdınız" dedi. "Düzeltmenizi rica ediyorum" dedim. "Yayında düzeltir birazdan" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Manşet haberler
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •